חוויית הטיסה מלחיצה אנשים מסוימים ברמות קשות: אי הוודאות, מזג אוויר רע שיכול לטלטל את המטוס, האוקיינוס מתחת, העובדה שבכל רגע נתון מטוס עלול להתרסק והסטטיסטיקה הקלושה שזה יקרה לא נוטה לנחם אף אדם שחרד מטיסות, אבל אם זה מנחם אתכם, העתיד נראה מבטיח הרבה יותר. הכירו את ה-Seaplane המופלא הזה לפניכם והוא לא רק נראה אלגנטי יותר מכל מטוס כיום.
המטוס החדשני הזה לא זקוק לשום שדה תעופה מאחר והוא מסוגל לנחות בים. לגמרי עפה עליו.
הכנף המוטה שלו יאפשר לו לטוס הרבה יותר ביעילות ולמנוע התנגדויות באוויר והוא יכול לאכלס כ-2000! בני אדם. כיום המטוס האזרחי כי גדול הוא איירבוס A380 שיכול להכיל 800 איש. המודל העתידני הזה גם שקט ולא כמו המטוסים כיום שמרעישים מעל שדות התעופה. בקיצור, מומחים מאמינים שזה הדבר הבא ובהחלט הייתי בודקת את הסחורה. אחרי שאחרים עלו לפני, כמובן. אז כן, הוא גדול יותר, מהיר יותר ותהיו בטוחים, יקר הרבה יותר. מדובר בהמצאה שנועדה להתאים את עצמה לרוח הזמן ולעובדה שכיום יש הרבה “פקקים” בשמיים. על כן, מומחים מהמחלקה לאווירונאוטיקה ב”אימפריאל קולג'” בלונדון מחפשים את הדבר הבא שיהיה פרקטי ויעזור להתגבר על בעיית הצפיפות בנתיבים האוויריים היום וזיהום אוויר.
ד”ר אריקוס לוי, חוקר ב”אימפריאל קולג'”, ניהל מחקר אודות הפוטנציאל של “מטוסי ים” יחד עם פרופ’ ורנבס סרגיהדס, ויחד עם עיצבו קונספטים לסדרה של מטוסי ים שיכולים לשאת בין 200 ל-2,000 נוסעים. על אף שהקונספט של מטוסי ים נראה חדשני, למעשה מדובר ברעיון ישן שתכננו הופסק בשנות ה-40′ של המאה הקודמת לאחר שחוקרים הגיעו למסקנה שמטוסי ים אווירודינמים ויעילים במבנה שלהם פחות ממטוסי יבשה. אולם, הקונספט החדש מציע מטוס עם כנפיים מעוקלות שיפחיתו משמעותית את התנגדות האוויר.
הוא יוכל להכיל 2000 בני אדם
את ההשראה ספגו המתכננים מהספינות המעופפות משנות הארבעים, יש לו עיצוב שיזכיר לאנשים שחיו אז את הקסם הרומנטי של התקופה. מה שבעיקר מנחם אותי זו העובדה שהוא יכול לנחות בים. לא תצטרכו להביט מהחלון בסטרס ולהתפלל שינחת כבר בשדה. אבל לא הכל אופטימי, המומחים יודעים שיש עדיין הרבה סימני שאלה ובדיקות. סוגיות רבות לא פתורות, לגבי איך יפעל ברגע האמת. ד”ר לוויס מאמין שעיצוב זה יאפשר למטוס לקבל דלק ידידותי לסביבה, דלק הידרוגן, ומדובר ביתרון חזק לעומת מה שקורה היום. השלב הבא הוא לתכנן את המטוס באופן יותר פרטני. עד אז, תצטרכו להמשיך לטוס במטוסים הרגילים ולקוות שתזכו לראות את היום בו המטוס הימי הזה יראה אוויר עולם.
מקור השראה, המטוסים הימיים משנות ה-40
דרך Mail Online