האם ידעתם שמותר להקפיא פירות? ומה לגבי ביצים? וחמאה? ומאפינ’ס? וגבינת קוטג’?
אז אם אתם רווקים, הכתבה הזו תחסוך לכם הרבה מאוד כסף כי די ברור שבכל מספר שבועות אתם עוברים על המקרר שלכם כמו סערת טורנדו ופשוט זורקים חצי ממה שמאוחסן בו כי פג תוקפו. אין מבאס מלזרוק אריזות כמעט שלמות של נקניקים או גבינות שהתקלקלו.
מצד שני, רוב מוצרי המזון נמכרים באריזות גדולות יחסית ואם לא בא לכם לאכול בכל יום בדיוק את אותו הדבר, כנראה שמתישהו תצטרכו לזרוק אותו.
אז זהו, שלא!
מסתבר שמגוון רב של מאכלים מבושלים (היי אמא, אני באה מחר לקחת כמה קופסאות אוכל!) וגם פירות וירקות ועוד מוצרי מזון אחרים ניתנים להקפאה מבלי שיתקלקלו או יאבדו את טעמם הטוב.
הנה לכם רשימה של מוצרי מזון וכמה זמן ניתן לשמור אותם בהקפאה מבלי שתחטפו קלקול קיבה:
1. מוצרי מאפה וקינוחים מתוקים
לחם ולחמניות (2-3 חודשים), עוגיות (6-8 חודשים), פאי פירות (6-8 חודשים), עוגות אפויות (2-3 חודשים), פאנקייק (3 חודשים)
2. בשר, דגים ועוף
סטייקים (6-12 חודשים), עוף או הודו שלם (12 חודשים), נקניקיות (1-2 חודשים), תבשיל עוף (4-6 חודשים), המבורגר שלא בושל (3-4 חודשים), דג מבושל (4-6 חודשים), דג מעושן (חודשיים)
3. מוצרי חלב וביצים
חמאה (6-9 חודשים), קוטג’ (חודש), גבינות קשות או רכות (6 חודשים), ביצים לא מבושלות (חודש, אך יש לשבור אותן ולשמור ללא הקליפה בצלוחית סגורה), יוגורט (1-2 חודשים), חלב (3-6 חודשים אבל לא בבקבוק זכוכית בכדי שלא תישבר)
4. מוצרים אחרים ומפתיעים
פירות הדר (3 חודשים), פירות אחרים (9-12 חודשים), אגוזים (3 חודשים), ירקות (8-12 חודשים, אם כי לא הייתי מנסה עגבניות או מלפפונים- ראו הוזהרתם!), אורז/פסטה מבושלים (3 חודשים), פיצה (1-2 חודשים, אבל מי בכלל יכול להתאפק כל כך הרבה זמן עם פיצה במקפיא?!), תבלינים (שנה)
עכשיו כשאתם יודעים, ממש לאחר הקניה או הבישול קחו מחצית והקפיאו. הארנק שלכם יודה לכם מאוד!
אגב, מה שלא תעשו וכמה שלא תתקמצנו, אל תעזו לנסות להקפיא את המוצרים הבאים: ביצים קשות, מיונז, שמנת חמוצה, גבינת שמנת, פודינג, סלטים, דגנים, תפוחים, חסה, חצילים, מלונים, תפוחי אדמה (אסור לשמור במקרר, רק באוויר הפתוח!) ומשקאות מוגזים.
דרך: Huffington Post. תמונה: shutterstock