לאכול בריא זה לא רק טרנד, זה גם חשוב. אבל איך אנחנו בכלל יודעים שכל המזון הבריא שכל מיני חברות מסחריות מנסות למכור לנו הוא באמת בריא?
ב-Mashable ערכו לאחרונה מחקר קטן ומעניין. כתבת האתר קייטלין וונג דיברה עם שלוש תזונאיות, ושמעה מהן על 10 סוגי מזון שנחשבים למאוד בריאים, אבל בתכל’ס אין להם יותר מדי ערכים תזונתיים. מוכנים לשבור את כל מה שידעתם על לאכול בריא?
1. לחם דגנים
תמונה: Shutterstock
אל תאמינו למאפייה השכונתית כשהיא מנסה לספר לכם שלחם דגנים בריא יותר מלחם אחר. כי מה ש”לחם דגנים” אומר זה שיש בו דגנים, שזה טוב ויפה, אבל לכו תדעו באיה דגנים מדובר ובכלל – יש דברים חשובים יותר בלחם: כמו החיטה למשל. במקום להשקיע בלחם דגנים או בטריקים אחרים, פשוט לכו על לחם מחיטה מלאה. רוב הערכים התזונתיים של החיטה נשמרים כשהיא מלאה – והלחם הופך למזין הרבה יותר.
2. חטיפי אנרגיה
תמונה: Shutterstock
חטיפי אנרגיה נועדו לספק לגוף הרבה אנרגיה – אבל הם בשום פנים ואופן לא בריאים או מזינים. הם בסך הכל יספקו לכם בוסט של כח לזמן קצר, וכדי לעשות זאת יש בהם די הרבה כימיקלים וממתיקים מלאכותיים. אם אתם ספורטאים שצריכים את האנרגיה הזאת בשביל לסיים מרתון אתם כנראה יכולים להתמודד עם זה – אבל אם אתם לא עדיף לוותר.
3. מים בטעמים
תמונה: Shutterstock
רוצים לשתות מים? שתו מים. אל תתפתו לכל מיני מים בטעמים, שמלאים בסוכר. במקסימום, אם אתם חייבים להוסיף קצת טעם לחיים, הוסיפו כמה טיפות לימון כדי לעשות את הכוס שלכם למעניינת יותר.
4. גרנולה
תמונה: Shutterstock
גרנולה נחשבת בדרך כלל לבריאה ביותר אבל היא יכולה להיות גם ממש לא. הכל תלוי במה יש בפנים, ולא כל מה שקוראים לו “גרנולה” הוא באמת בריא או דיאטטי. בתערובות גרנולה רבות יש הרבה מאוד סוכר, שמן, חמאה ועוד שלל סוגי שומנים שונים. חצי כוס גרנולה יכולה לכלול מאות קלוריות – ולעיתים קרובות אנחנו אוכלים הרבה יותר מזה. בקיצור: בדקו מה יש בתוך הגרנולה שלכם ואל תגזימו עם הכמויות.
5. שייק פירות
תמונה: Shutterstock
שייק פירות זה טעים לאללה – אבל האמת היא שזו אחת מהדרכים הפחות בריאות לצרוך פירות. כשהופכים פרי למיץ מוותרים על הדרך מהרבה מאוד סיבים, וצורכים בעיקר את הסוכרים. עדיף במקום השייק לאכול את הפרי בצורתו השלמה (כולל קליפה אם אפשר).
6. עוף במסעדה
תמונה: Shutterstock
נהוג לחשוב שתמיד עדיף להזמין במסעדה עוף במקום בקר. עם זאת, כמעט כל מזון שנזמין במסעדה יהיה שמן ולא באמת בריא: רוב המסעדות משתמשות בכמות פסיכית של שמן, סוכר ותבלינים לא בריאים שיכולים להעלות את הספירה הקלורית של מנות תמימות יחסית לרמות מפחידות. בקיצור: אם אתם יוצאים למסעדה, לכו על האופציות היותר בטוחות, כמו סלט, או היו מוכנים להכניס לגוף הרבה מאוד קלוריות.
7. גלידה דלת שומן
תמונה: Shutterstock
המקפיאים בסופרמרקטים מלאים בגלידות דלות שומן והאמת היא שהן טעימות כמעט כמו הדבר האמיתי. ולמרות זאת – אם אתם שומרים על דיאטה עדיף להימנע גם מהן. לא רק שהן כוללות בדרך כלל המון כימיקלים לא בריאים, הן גם יגרמו לכם לרצות לאכול עוד ועוד ועוד מתוק – מה שעלול לחזור לנקום בכם מהדלת האחורית.
8. יוגורט בטעמים
תמונה: Shutterstock
כמו במקרה המים – גם יוגורט בטעמים נראה תמיד מבחוץ, אבל מבפנים פשוט מפוצץ בסוכר. במקרים מסוימים, יוגורט יכול לכלול כמעט אותה כמות סוכר כמו במנת גלידה באותו טעם. בקיצור – רוצים יוגורט? וותרו על המסביב וקנו את הדבר האמיתי בלי תוספות. אם תרצו, תוכלו להשביח אותו בבית עם קצת דבש או רוטב מייפל.
9. סירוב אגבה
תמונה: Shutterstock
סירופ אגבה נחשב לתחליף סוכר בריא. אז נחשב. אגבה, כמו כמעט כל ממתיק מלאכותי אחר, הוא עדיין לא בריא במיוחד ומפוצץ בקלוריות. אם אתם רוצים לשמור על המשקל והבריאות כדאי שתיגמלו לגמרי מהרצון שלכם למתוקים, כי כמו כל דבר טוב בחיים גם התחליפים ה”בריאים” לסוכר באים עם תג מחיר.
10. חמאת בוטנים נטולת שומן
תמונה: Shutterstock
מתים על חמאת בוטנים וראיתם בסופר צנצנת שמבטיחה את אותו טעם עם כמות שומן מופחתת? וותרו ופשוט קחו את הצנצנת הרגילה. ברוב המקרים, כדי להפחית את כמות השומן בחמאת הבוטנים ולשמור על הטעם פשוט משתמשים בהרבה יותר סוכר.