לא סתם אומרים תמונה אחת שווה אלף מילים. במקרה הזה, אלף שיתופים אם לא יותר. הצילום הזה נלכד בסקופיה, בירת מקדוניה, בעיצומה של מחאה אלימה. אלפי מקדוניים זועמים הפגינו השבוע על כך שראש הממשלה המקדוני, ניקולה גרובסקי, הסתיר את נסיבות רציחתו של צעיר בן 22. מדובר בחבר הארגון הסוציאל דמוקרטי שהוכה למוות על ידי שוטרים ב-2011.
מחאות קודמות כבר נרשמו בשנים שחלפו מאז אך החל מיום שני המחאה נגד אלימות השוטרים במקדוניה תופסת תאוצה. התמונה המצורפת, של צעירה מורחת ליפסטיק כנגד בבואתה במגן המשטרה, תפסה את העין והפכה ויראלית בכל העולם.
משהו בפריים של אוגנן טאופילובסקי מציג את רוח הטיפוח והניתוק מול דרמה סוערת ואלימה. מדובר בבחורה מפגינה שהכי לא שמה על השוטר הדורסני מולה. זה בעיקר רגע שלא רואים כל יום. הצילום עצמו חזק מבחינה אמנותית ואקטואלית כאחד. התמונה מצליחה ללכוד נשיות מופגנת במקום הכי לא מצופה בעולם. זה קצת כמו לתת נשיקת שלום לאדם המחזיק רובה ודוגל במלחמה.
מדובר ללא ספק בצילום בלתי נשכח. אי אפשר יהיה למרוח אותו מהתודעה בקלות.
this woman is me: Macedonian protester applies lipstick using a police riot shield as a mirror http://t.co/Ygvdds6USz pic.twitter.com/GLh3c5GGyJ
— Rossalyn Warren (@RossalynWarren) May 6, 2015
דרך: באזפיד