בדרך כלל, כשהבנק שלי מעצבן אותי אני ממש מתעצבן, אבל אז שוכח הכל לאחר חמש דקות וממשיך לשלם לו את העמלות המוגזמות על השירות הבעייתי כרגיל. זו לא שבאמת יש אלטרנטיבה אחרת. כל הבנקים אותו דבר: לוקחים מאתנו המון המון כסף, לא נותנים לנו יותר מדי תמורה (אלא אם כן אנחנו טייקונים) ומחלקים בונוסים שמנים למנהלים שלהם.
דייוויד פישוויק, איש עסקים בריטי, לא ממש חסיד של הגישה התבוסתנית הזאת. כשהוא התעצבן על המערכת הבנקאית במדינה שלו הוא גם עשה משהו בקשר לזה: פתח בנק משלו.
Bank of Dave הוא בנק קהילתי קטן, שמעניק תנאים מצוינים לחבריו, ומעורר הרבה רעש בבריטניה. דייוויד היה בעל חברה למכירת אוטובוסים, שבשנת 2008 התעצבן מאוד על הבנקים, אחרי שאלה הפסיקו לתת ללקוחות שלו הלוואות ובכך גם סיכנו את העסק שלו. לדיוויד היו כמה מיליונים בכיס באותו זמן, והוא החליט לנצל אותם בשביל לפתוח את הבנק משלו. נדרשו לו כמה שנים לדלג מעל כל המשוכות הבירוקרטיות, אבל בסופו של דבר הכל עבד, ו-Bank of Dave (או בשמו הרשמי: Burnley Saving and Loans) נפתח.
המטרה של הבנק הזה, שפעיל כבר מ-2012, היא לא להרוויח בונוסים, אלא לתרום לקהילה. הריבית על חסכונות היא 5% נדיבים במיוחד, ועל כל הלוואה צריך להחזיר בין 8.9 אחוזים ל-14.9 אחוזים (בניגוד לעד 29% בבנקים הרגילים בבריטניה). המטרה כאמור אינה להרוויח, ולכן כל הרווחים נתרמים לצדקה.
דיוויד, בחור כריזמטי מאוד, הפך לא רק לבנקאי אלא גם לכוכב טלוויזיה, עם תוכנית משלו בערוץ 4 הבריטי שסיפרה על הבנק שלו. היא גם גרמה לבריטים רבים להכיר אותו ואת הגישה הרעננה שלו – ואפילו לכמה פוליטיקאים לתהות למה הבנקים הגדולים לא יכולים להתנהג לפעמים כמוהו. הבנק שלו מתפקד כבד שלוש שנים, וסביר להניח שהלקוחות לא יכולים לחשוב על סיבה לחזור לבנקאות הרגילה. הלוואי עלינו.