הטרגדיה של האישה המודרנית ושל כולנו בעצם
הפרק הזה לא נכון לכלל הנשים, אלא לקבוצה הולכת וגדלה של נשים יפות, חכמות ועצמאיות, שהעידן המודרני שבו אנחנו חיים הפך אותן לנשים סופר מוכשרות שלא מצליחות למצוא זוגיות מאושרת.
נשים מצליחות מקצועית וכלכלית נוטות ליישם את ההצלחה שלהן בחשיבה על המערכת הזוגית. זה טבעי ואולי גם לפעמים נכון, אבל בהרבה מקרים יש צורך ליצור הפרדה מלאכותית בין שני העולמות, וזה נכון גם לגברים כמובן. האישה המצליחה והמודרנית מחפשת את הגבר המושלם לצרכיה ו…כמובן שגברים מושלמים יש רק במאדים.
משהיא שפגשתי לאחרונה היא אישה יפה, חכמה, מצליחה בעבודתה ואם חד הורית. כמו שניחשתם היא בלי בן זוג ועדיין בחיפושים ל”זה” שיבוא מהשמיים ויעניק לה זוגיות מושלמת. אחרי שנפגשנו לערב מקסים שגרם לי להתאהב בה מיד, התקשרה ואמרה ש “מצאת חן בעיני אבל…. אני מאד עסוקה ואין לי עכשיו זמן למערכת יחסים”. כששאלתי מה הסיבה, סיימה את השיחה בנחמדות והמשיכה לדרכה. נעלבתי עד עמקי נשמתי, ואולי זה מגיע לי, כי חבר טוב אמר לי באותו הבוקר את המשפט האל מותי “כגודל הציפיות גודל האכזבות”….
מתוך כעס ועלבון כתבתי לה שהיא או לסבית או דפוקה בראש…והערתי גם שהייתי נעלב פחות אם פשוט הייתה אומרת שלא מצאתי חן בעיניה. למחרת קבלתי את המסר הבא “ראשית, אני באמת דפוקה בראש, בזה אתה בהחלט צודק. שנית, מצטערת, כן מצאת חן בעיני, אבל זה לא בדיוק ״זה״ בשבילי. וזה ממש לא מפתיע מאחר וב 45 שנה האחרונות לא מצאתי את ״זה״. בעבר כשהיה לי יותר זמן הייתי נכנסת למערכות יחסים למרות שזה לא היה ״זה״ אבל במצבי הנוכחי זה לא מתאים”
אני תוהה מה זה “זה” ומה המשמעות של “מצבי הנוכחי”, אולי “זה” קיים רק בעולמות וירטואליים ו – “המצב בנוכחי” הוא שאני עסוקה בעבודה, גידול ילד, ושאר ענייני החיים ואין לי כוחות להשקיע במערכת יחסים.
זאת מהות הטרגדיה בעיני, אישה חכמה לכל הדעות מתקשה להבין שזוגיות טובה אינה בהכרח עניין שגוזל זמן יקר, אלא מנוע לצמיחה אישית ומקצועית שיכולה לשמש אמצעי להפחתת הלחץ ממצוקות החיים. זוגיות טובה יכולה להיות עוגן כלכלי ועזרה, החיונית כל כך בגידול ילדים. זוגיות טובה יכולה לעזור גם בצד היום יומי ההורי , מבחינת עזרה שוטפת במטלות שקשורות לגידול ילדים כיום, ובעיקר מהבחינה הנפשית של חלוקה בנטל הנפשי העצום של גידול ילדים. ועוד לא הזכרתי את העובדה שילד/ה צריכים אימא ואבא…. לנקודה הזאת לא אתייחס כאן.
האם זה לא סוג של מלכוד מודרני שבו ככל שהנשים הופכות לעצמאיות יותר הן בעצם מתרחקות מזוגיות מאושרת?? אשמח לשמוע תגובות שיטענו אחרת….