במהלך סוף השבוע האחרון מלאה הרשת דיווחים על אודות חברת סטארט-אפ מהפכנית, שמתכוונת לעשות מהפיכה של ממש שם למטה: על פי הדיווחים, החברה שמורכבת מגברים בלבד עובדת על פיתוח של תוסף תזונה לנשים בלבד, שישנה את ריח איבר המין שלהן לניחוח אפרסק. כנאמר: אם תעשיית היופי גורמת לנשים לחשוב שהן לא עומדות באינסוף מוסכמות חברתיות דכאניות – עכשיו הן גם צריכות להתחיל לדאוג לריחות הטבעיים שלהן.
“הרעיון שלנו הוא העצמה אישית”, אמר הוסטין היינץ, המשקיע שהציג את החברה לעולם במהלך מצגת שערך: “כל הריחות שלנו אינם אנושיים. כולם מופקים על ידי יצורים שחיים עלינו. אני חושב שיש לנו זכות בסיסית לא רק לדעת את הקוד, אלא גם לדעת איך לכתוב את הקוד האישי שלנו ולהפוך אותו לאישי יותר”. על ידי שינוי ריח איבר המין. כמובן. אפשר בקלות לחשוב שמדובר בסאטירה על מיזמי סטארט אפ.
היינץ המשיך וסיפר ששינוי הריח של איבר המין הוא רק הצעד ראשון, וחברות אחרות שהוא משקיע בהן מפתחות מוצרים שיכולים לגרום לצואת בעלי חיים להריח כמו בננות.
בראיון שערך היינץ אחרי המצגת ל-INC. הוא המשיך והציג את הסטארט אפ הזה, ששמו Sweet Peach, כבייבי שלו. רבים התעצבנו על חברת הסטארט-אפ הגברית הזאת, שבעצם מסמנת לכל הנשים שהריח שלהן הוא לא ממש לטעמה ושהן צריכות לפעול כדי לשנות אותו. רק מה – מסתבר שאותו היינץ בכלל לא מייצג את Sweet Peach, ושהסיפור האמיתי מאחורי החברה הזאת שונה לגמרי.
“הקאתי פעמיים כשקראתי את זה”, סיפרה אודרי הצ’ינסון, בחורה בת 20 שהיא היוצרת והמנכ”לית של Sweet Peach. היא סיפרה שאותו היינץ הוא משקיע שרכש 10% בלבד מהחברה, ושבשום שלב הוא לא פנה אליה לפני שהציג את החברה שלה לעולם. “אם הייתי יודעת שהוא הולך לעשות את זה, הייתי ממליצה לו בחום לא לעשות זאת”.
היא מספרת שהמשקיע הנמרץ הציג את הסטארט-אפ שלה באור לא נכון. אז לא. אין לה שום רצון לשנות את ריח הוואגינה הנשית, אלא רק לאפשר לנשים לשמור על הבריאות והפוריות שלהן מבלי שיצטרכו ללכת לרופאים. “אני ממש לא חושבת שאיבר המין הנשי צריך להריח כמו אפרסקים או משהו כזה”, היא אמרה. כשתכנס לפעילות, החברה תציע לנשים תוספי בריאות מותאמים אישית, שהמטרה שלהם תהיה לשמור על איזון בקטריאלי באיזור איבר המין. הבחירה באפרסקים לשם החברה לא היתה בגלל הריח, אלא בגלל הדימוי של איבר המין כאפרסק במאות השנים האחרונות בספרות.
תמונה: Shutterstock
החברה שלה נמצאת בשלב זה בשלב הדממה, והצ’ינסון לא התכוונה לפרסם את קיומה בזמן הקרוב. כעת היא צריכה להתמודד עם בקרת נזקים שתסביר לאנשים מה המטרה האמיתית של החברה. היינץ עצמו מודה שהוא פישל, אך מאמין שהייצוג הרע שהוא עשה לחברה בה הוא השקיע רק יסייע לה, ושהוא הקורבן כאן.
“הייצוג המוטעה הולך לעשות דברים נהדרים ל-Sweet Peach”, הוא אמר: “בדרך כלל בעיתונות, שערוריה פילוסופית יכולה להיות מועילה כשמנסים למכור מוצרים. זה נהדר לאודרי, אבל לא ממש בשבילי – הפסדתי היום הרבה מאוד כסף”. מסתבר שאנשים אחרים לא כל כך מעונינים עכשיו שהמשקיע עם הפה הגדול ישקיע בחברה שלהם. מעניין למה.
דרך ValleyWag | תמונה: Shutterstock