אחד הדברים שצופים שמים לב אליהם במהלך שידורי חדשות זה מה לובשת המגישה. מדובר בעניין שנמצא בראש סדר היום. איזו תסרוקת יש לה, איזה איפור היא שמה ואם היא התלבשה כמו הקולגה שלה. לא פעם ולא פעמיים השוו בישראל בין יונית לוי ולתמר איש שלום כאשר השתיים לבשו במקרה בלייזר זהה. אבל מי שם לב לגברים? אף אחד. כן, לאיש לא אכפת מה לבש המגיש.
ראו גם: ראו את השדרן הזה מפזז לצלילי טיילור סוויפט בעוד מבט המגישה לצדו אומר הכל
ורק כדי להמחיש זאת, מנחה תוכנית הבוקר הפופולרית באוסטרליה, קארל סטפנוביק, היה חנוט באותה חליפה למשך שנה! ואיש לא התעורר וזעק על העניין. האיש נשאר בתוך חליפת הברברי היפה שלו למשך 365 יום ולא עלה לכותרות אפילו פעם אחת.
הסיבה שהוא עשה זאת לא הייתה כדי לחסוך כסף לעניבות אלא כדי למחות בדרכו על הסקסיזם בשידור ממנו סובלת הפרטנרית שלו על בסיס יומי. התקשורת מנתחת ללא הרף מה היא לבשה ואיך היא התאפרה. סביר להניח שאילו המגישה לצדו, ליסה וילקינסוון, הייתה מופיעה פעמיים עם בלייזר זהה העולם היה שוכח מאבולה ומתפנה לדון במחדל האופנתי.
ללא ספק, העובדה שאנשים לא שמו לב בכלל מה לובש המנחה בשידור היא תעודת עניות לצופים שעוסקים יותר מדי במה האשה עושה מבחינה חיצונית. מה שהופך אותנו לרדודים הרבה יותר מכפי שהיינו רוצים להודות אבל בעיקר כלא הוגנים. רוצות שיוויון? תתחילו לדון בלבוש של המנחה הגבר מדי בוקר.
“אני נמדד על פי הראיונות שלי”, אמר סטפנוביק, “ולפי חוש ההומור שלי. בקיצור, לפי העבודה שלי בעוד נשים נשפטות לפי מה לבשו ואיך סידרו את שיערן”.
מה נגיד, אחלה חליפת ברברי. האם היא מגיעה בעוד צבעים? 😉
הנה הסרטון המוכיח שהאיש לבש בלייזר זהה כל השנה.
דרך Mashable