גם לברוח מהבית צריך לדעת לעשות בסטייל. פנג ייז’אן, ילד בן 12 משנגחאי, רב עם אימו לאחר שהמורה שלו התקשרה אליה וסיפרה לה שהבן לא הכין את שיעורי הבית שלו במתמטיקה. האמא איבדה שליטה, צעקה ממש ממש חזק, ופנג החליט לברוח מהבית כשבכיסו 1.5 יואן סיני, סכום ששווה לבערך 25 סנט.
ההורים של פנג רגילים לבריחות שלו מהבית, אבל לאחר שלא חזר באותו ערב וגם לא בערב שאחריו הם התחילו לדאוג. הם פנו למשטרה, שמיהרה להכריז על הילד כנעדר וביקשה את עזרת הציבור במציאתו. ההורים פחדו מהגרוע מכל, אבל לאחר שבוע של חיפושים נמצא הילד במקום הכי פחות צפוי בעולם: סניף של איקאה.
במהלך החקירה הראשונית גילו חוקי המשטרה סרטוני אבטחה מאז המחוזות העסקיים בעיר, בהם הסתובב פנג אחרי שברח מהבית. השוטרים ששאלו את ההורים אם יש חנויות שהוא אוהב במיוחד ציינו בין היתר את סניף איקאה. כשהילד צץ שם באחד הימים ואותר על ידי אחת ממצלמות האבטחה השוטרים הגיעו במהירות. הם סגרו את החנות הרמטית והתחילו לסרוק אותה, עד שלאחר 40 דקות מצאו את הילד האבוד ליד המדרגות הנעות בקומת הקרקע.
תמונה: Shutterstock
לאחר שנמצא, הוא סיפר להם שבימים האלה הוא פשוט הפך להומלס: הסתובב בחנות שאהב, ונכנס מדי פעם לסופרמרקטים כדי לאכול טעימות חינמיות ולהשביע את הרעב. בקיצור: הילד שברח מהבית יצא להרפתקה, אך במקום לברוח לאיזו חורשה קרובה כמו שאנחנו היינו עושים בילדותנו ניצל את כל הידע הצרכני שספג בחייו – והצליח להתקיים הרבה יותר זמן ממה שאנחנו הצלחנו באותה חורשה לפני שנאלצנו לחזור הביתה.
פנג היה קצת תשוש ומורעב, אבל בסך הכל בריא ושלם. הוא הובהל לבית החולים, שם קיבל מזון ונוזלים שעזרו לו לחזור לכוחו, וחזר סוף סוף הביתה. אימו, סביר להניח, תחשוב פעמיים לפני הפעם הבאה שתצעק עליו.
דרך Gawker