מוגש באמצעות גורו דירות חדשות
כשמחירי הדיור רק הולכים ומאמירים, צריך לפעמים לנקוט באמצעים דרסטיים. חלק בוחרים להשאר בבית ההורים, אחרים שוכרים עם שותפים גם בגילאי ה-30 המאוחרים של חייהם, ומדי פעם אפשר למצוא גם יחידי סגולה שהולכים לגור בפריפריה ונוסעים כל יום שעות לעבודה. אך האם הייתם מוכנים להכנס לתוך דירה של 8 מ”ר בלבד?
התשובה שלכם ככל הנראה שלילית, ובצדק. מה אפשר להכניס ב-8 מ”ר? להזכירכם – 8 מ”ר זה הגודל המינמלי ל”חדר” על פי התקנות הישראליות. וכדי שה”דירה” תהיה נורמלית, החדר הזה צריך לכלול גם סוג כזה או אחר של מטבח, שירותים ומקלחת. שלא לדבר על ארון, מיטה ושולחן. בקיצור: בלתי אפשרי. או שלא.
הדירה הזו בפריז מוכיחה שהגודל לא קובע – אלא התכנון. בעזרת מערכת חכמה של ארונות רב תכליתיים, הפכו המעצבים את החדר הקטנטן הזה לדירה לכל דבר. יש בה מיטת יחיד (בקומה השניה של הארון), מיכל אכסון נשלף שגם מתפקד כגרם מדרגות שמוביל למיטה, שולחן מתקפל + כסאות, מטבחון עם משטח עבודה, כיור, מקרר ומיקרו וחדר אמבטיה+שירותים שנראה מרווח למדי.
ארון #1 הופך למדרגות:
מיטה בקומה השניה
ארון #2 כולל כוננית לספרים ודוד
ארון #3 לפריטים קטנים
ארון #4 לבגדים
שולחן אוכל + שני כסאות
מטבח עם משטח עבודה שתחתיו מסתתר הכיור
ככה זה נראה לפני השיפוצים:
אז נכון – זה לא שאפשר לעשות מסיבות לחבר’ה בדירונת הזאת, ובאופן כללי היא תספק אנשים שמבלים מעט זמן בבית (בעיקר שינה, אולי ארוחה זריזה ועבודה על לפטופ זעיר), ועדיין: התכנון החכם והמדויק לחלל הופך מה שהיה פעם חדר שירות בבניין ישן למקום שאשכרה אפשר לחיות בו, גם למי שלא יכול להרשות לעצמו דירה חדשה בתל-אביב.
נכתב בשיתוף צוות אתר גורו דירות חדשות. למידע על פרויקטים חדשים בתל אביב לחץ כאן