מהלך היום של רובנו די קבוע, קמים, שותים, יוצאים לעבודה, חוזרים אוכלים, מתקלחים, ישנים ואולי עוד כמה דבירם בתווך. על מנת לנהל יום תקין ורגיל עלינו להיצמד לקיבוע של סדר הפעולות, כל דבר שיסיח אותנו מהמתווה יצור אצלנו תמורות שונות ומגוונות. אולם לא מעט נדרשים לטיפול בחרדות, טיפול בחרדות בא למעשה לתת מענה על בעיה שמונעת מאיתנו לנהל מהלך יום תקין. על כן יש לפנות לרופא המשפחה או לרופאים מקצועיים על מנת לאבחן וליצר מצב שבו התפקוד שלנו מתייצב. טיפול בחרדות למעשה מתחיל בנו, נכון שישנם לא מעט דרכים ותרופות אך בראש ובראשונה, טיפול בחרדות מתחיל בנו.
למה יש חרדות ולמה צריך טיפול בחרדות?
כל רגע במהלך חיינו מורכב מיצירת זיכרונות, חלקם ארוכי טווח וחלקם קצרי טווח. אחדים מאיתנו מסננים כבר ברגע הראשון את מה שרלוונטי ומה שלא ונוטים לזכור דברים שמעניינים אותנו יותר. חלק מהזיכרונות האלו קשורים גם לפעילויות אותה אנו מבצעים כגון ריצה, קפיצה, הדלקת אש,, משחק עם כלב וכדומה. לא אחת הדלקת אש יצרה מצב שבו המדליק נכווה, כאן נוצר זיכרון ארוך טווח שבו למדים להימנע מאש ולהיזהר ממנה, בדומה למשחק עם כלב, אם הוא נשך אז שוב נוצר זיכרון ארוך טווח שמלמד ומזהיר אותנו בעת משחק עם כלבים. לא אחת קורה שאדם שננשך על ידי כל מפתח חרדות, חרדות עצומות שמחייבות טיפול בחרדות. הבעיה היא שאם הכלב נשך תוך כדי משחק, וגרם לשריטה קלה או לחילופין נשך בעוצמה וגרם נזק, המוח מתרגם את האקט למצב חירום שיש להתגונן מפניו. חלקנו מטמיעים ומבינים ולהבא נדע להיזהר או לשחק אחרת עם הכלב אולם לא מעט מפתחים פוביה מכלבים שגורמת לצורך ממשי של טיפול בחרדות.
הדרכים לטיפול בחרדות
אחת הדרכים הנפוצות לטיפול בחרדות היא על ידי קבלת תרופות שמשפרות את רמת הכימיקלים במוח ועל ידי כן מתמוססות המחשבות הטורדניות, דרך זו היא פתרון מהיר יחסית לטיפול בחרדות אולם גם בעייתית, נוצרת תלות בתרופות וכאשר מפסיקים אותם החרדות חוזרות. דרך נוספת לטיפול בחרדות היא על ידי טיפול קוגניטיבי פסיכולוגי שבו בעצם הפסיכולוג על ידי שיחות מאתר את היסודות שגורמים לחרדות. לא אחת נעשה שילוב של 2 הדרכים על מנת לקבל פתרון יעיל וארוך טווח עד ביטול של הבעיות.
כותב המאמר: שלומי שוורץ מומחה בתחום כתיבה מקצועית ושיווקית לאתרי אינטרנט