דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

ובינתיים באור יהודה: כנסו באמא שלהם

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

מלחמות משחררות לא מעט טסטוסטרון עודף לרחובות, לרשתות ולתקשורת, יעידו הפאנלים הגבריים יותר מתמיד בטלוויזיה. 

בעוד אין שום הפתעה בכך שהשיח בטוקבקים ובפייסבוק משחרר קיטור ומבטא את הלך הרוח ברחובות בימים של מלחמה, בכל מה שקשור לפרסומים רשמיים, הציפייה היא לסגנון מעודן יותר. לא באור יהודה.

ראו גם: ג'ון סטוארט מנסה לנהל דיון תרבותי על מלחמת ישראל-עזה

התושבים שרגילים לשפה הבוטה והשנויה במחלוקת של ראש העירייה, דוד יוסף, הופתעו השבוע מנוסח השלט שנתלה מאחורי המתנ"ס במגרש הספורט של בית ספר "יובלים".

"חיילי צה"ל, תושבי אור יהודה אתכם! כנסו ב'אמא שלהם' ותחזרו לשלום לאימא שלכם'", לשון השלט של העירייה.

ליאת ארבל ממנהלת נשים "אחת אחת" בבקעת אונו הגיבה לשלט ואמרה ל-mynet: "איך ייתכן ששלט רשמי של עירייה מכיל כיתוב שמבזה נשים באשר הן? השפלת נשים אינה כלי עזר למלחמה ואינו כלי עידוד ללוחמים האמיצים שלנו שעושים ימים כלילות להגן על מדינת ישראל. מן הראוי שיוציא ראש העירייה התנצלות ויתקן את השלט שכוונתו טובה אך ניסוחו אומלל ופוגעני".

בימים של מלחמה בה נפגעים מאות נשים וילדים, אין ניסוח אומלל יותר מ"להיכנס באמא שלהם". עכשיו זה שאלה של זמן עד שכלי תקשורת עולמי יפרסם ידיעה עם הכותרת "ראש עיריה ישראלי קורא לפגוע באמהות הפלסטינים". 

דרך Raz Tsipris, mynet

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך