איש אחד הכניס את היד שלו לתוך חנקן נוזלי וזו התוצאה

חנקן הופך לנוזל כשהוא נמצא בין הטמפרטורות מינוס 210 למינוס 196.8 צלזיוס. במקרים הנדירים שאתם נתקלים בחנקן נוזלי, ההמלצה הגורפת היא להתרחק ממנו. נגיעה קלה בחומר הזה תגרום לכווית קור חמורה, ויכולה להקפיא לכם לגמרי חלקים בגוף. לא נעים בכלל.

ולמרות זאת, יש אנשים שמוכנים לטבול את היד שלהם בתוך מיכל חנקן נוזלי – ואפילו מצליחים להוציא אותה בחזרה ללא פגע. הם עושים זאת לא כי הם משוגעים (טוב נו – לא *רק* כי הם משוגעים), אלא במטרה להוכיח עקרון פיזיקלי הקשור להבדלי טמפרטורה.

אפקט Leidenfrost הוא מה שקורה כאשר מנסים לשפוך מים על משטח חם מאוד. החל מטמפרטורה מסויימת, המים לא יתאדו ישר אלא יסתדרו לעיגולי מים קטנים ש”יטיילו” על המשטח.

זה קורה בגלל שהפרש הטמפרטורות בין המים לבין המשטח כל כך גדול, עד שנוצרת במהירות שכבת אדים שמצליחה לבודד את שארית המים מהמשטח.

תמונה: Cryonic07 CC-BY-SA-3.0

אותו אפקט חל גם כשמכניסים את הידיים למיכל של חנקן נוזלי. לעומת החנקן, היד שלנו נמצאת בטמפרטורה גבוהה בטירוף, ולכן נוצרת גם שם שכבת אדים שיוצרת סוג של מגן לכף היד, מכן שלא מאפשר לחנקן עצמו להקפיא אותה.

כמובן שהעסק הזה תקף רק לרגעים ספורים, ומי שישיאיר את היד שלו טבולה בחנקן למשך יותר משנייה-שתיים יקפיא אותה לגמרי. אבל מי שיודע מה הוא עושה ומוציא את היד מהר מספיק ישרוד את הטריק המסוכן הזה. כיף!

מיותר לציין שאסור בתכלית האיסור לנסות את הטריק הזה בבית. מצד שני, סביר להניח שאין לכם בבית מיכל של חנקן נוזלי, אז כנראה שזו לא אופציה כזו ריאלית מלכתחילה.

דרך IFLscience | תמונה: Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן