דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

זו האפליקציה הישראלית שאולי תמנע את החטיפה הבאה

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

החיפושים אחר שלושת הנערים החטופים – אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל – עדיין נמשכים ויחד עמם הוויכוח הנוקב הפנים ישראלי, שחוצה לא רק את הימין לשמאל אלא גם בין אלה שחושבים שחלקים נרחבים במציאות ניתנים לפיקוח ולמניעה לבין מי שאוחז בתפישת עולם יותר כאוטית או תולה הכל בחסדי שמיים. 

לא קשה לנחש לאיזה מחנה משתייכים אנשי חברת Codletech, שפיתחו אפליקציה שתוכל לסייע במקרים של חטיפה ואפילו להציל חיים לדבריהם. האפליקציה, "עליתי על טרמפ", מאפשרת למשתמשים בהם ללחוץ על כפתור "עליתי על טרמפ" באפליקציה עם התחלת נסיעה.

האפליקציה תשמור את המיקום שלכם בכל דקה עד שתרדו מהטרמפ. במקרי חירום מפעילי האפליקציה יוכלו להעביר את הפרטים לכוחות הביטחון והגורמים הרלוונטיים. בנוסף, ישנו כפתור "שלח הודעת חירום" – אשר ישלח הודעת סמס עם קריאת מצוקה והמיקום המדויק שלכם לאנשי הקשר שתגדירו מראש.

האפליקציה היא חינמית לגמרי, ללא פרסומות וללא שום כוונת רווח. היא זמינה בשלב זה רק למכשירי אנדרואיד, כאשר בהמשך השבוע צפויה גם גירסה לאייפון. כמובן שאפליקציה כזו לא בהכרח תוכל להציל חיים ולא תמיד אפשר לדעת תוך זמן סביר כי נוסעי הרכב נמצאים בסכנת חיים אלא שעות מאוחר יותר, וגם בעקבות החטיפה הנוכחית התקשר ככל הנראה אחד הנערים והודיע כי נחטף, ובכל זאת, אפליקציה כזו בהחלט יכולה לעזור במקרים מסוימים. 
תמונת שער: Shutterstock
ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך