דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

התמונות שממחישות כמה אלימה הפכה "מורטל קומבט" עם השנים

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

בשנות ה-90', כאשר אמרתם משחקי מחשב אלימים אמרתם Mortal Kombat. משחק המחשב הנודע לשמצה נאסר למכירה בגרמניה, דרום קוריאה ואוסטרליה. סימן ההיכר של מורטל קומבט תמיד היה אלימות אכזרית שהתנוססה בגאון בפרסומות לסדרת המשחקים.

עם הפצתה בארצות הברית מורטל קומבט הייתה המניע ליצירת מערכת הדירוג למשחקי מחשב ואף זכתה לרשום על שמה מכת מוות ממותגת "פטליטי", זו האחרונה הייתה המקור לאינספור חיקויים ופארודיות במשך השנים, בין אם בתוך סדרת מורטל קומבט או מחוץ לה.

דיון שנערך לאחרונה באתר Reddit בוחן את האבולוציה של הסדרה מאז שחרור כותר Mortal Kombat המקורי ב-1991 ועד ל-Mortal Kombat X הקרוב.

אם למישהו היה נדמה שהסדרה הייתה אלימה מתחילת הדרך, הרי שהגיף הבא ממחיש איך נראית הפטליטי אז והיום על בסיס דמו של המשחק שנחשף בתערוכת E3 האחרונה.

הנה גיף מראשית ימי הסדרה שנראה כמעט תמים בנוסח צליית שלד בלתי מזיקה:

והנה מורטל קומבט גירסת 2014:

 

חפצון, קניבליזם, הכל הולך כפי שמראה הגיף הזה מ-Mortal Kombat9. לא לראות על בטן מלאה.

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך