עוגות זה טעים, אבל מסתבר שהן יכולות להיות הרבה יותר טעימות אם נחתוך אותן נכון. אנשי האתר Numberphile מצאו מאמר מדעי קצר ממגזין Nature משנת 1906, בה חיווה עורך המגזין את דעתו על הדרך בה רוב האנושות חותכת עוגות.
ראו גם: בננה – אתם אוכלים אותה לא נכון
המסקנה שלו היתה שהאנושות טועה, ושיש דרך “מדעית” הרבה יותר מוצלחת בשביל לחתוך את העוגות שלנו ולהשאיר אותן טעימות לאורך זמן.
כשאנחנו חותכים את עוגה עגולה בדרך המקובלת (פרוסות משולשות ממרכז העוגה), אנחנו משאירים את חלקה חשוף לאוויר. החלקים האלה יתייבשו ויהפכו פחות טעימים ככל שהעוגה תעמוד יותר זמן במקרר – זו הסיבה בגללה החתיכות האחרונות של העוגה בדרך כלל יבשות לגמרי. השיטה של Nature היא לא לחשוף את חלק פנימי של העוגה לאוויר – וכך לשמור עליה לחה לאורך זמן רב יותר.
ככה זה עובד: חתכו את העוגה לכל אורכה לצד המרכז שלה, ואז חתכו פעם נוספת לכל האורך, ככה ששני החתכים יהיו סימטריים זה לזה.
זה ייצור לכם את פרוסת העוגה הראשונה שלכם, שתהיה ארוכה מאוד. הוציאו אותה בזהירות, ואז הצמידו את שני חצאי העוגה שנשארו זה לזה בעזרת גומייה. העוגה תהיה “שלמה” שוב – ותשמור על הלחות.
ככה תוכלו להמשיך שוב ושוב עד שהעוגה תגמר: תמיד תחתכו חתיכה ארוכה מהמרכז, והצמידו את החלקים שישארו. כל עוד תקפידו על זה, העוגה תשאר לחה וטעימה. בתאבון!
דרך Sploid. תמונת שער: Shutterstock