כל מטבח צריך כיור (ולפעמים אפילו שניים) – ואם זהו כיור בלנקו הרי שאפשר להיות סמוכים ובטוחים לא רק שהכיור עצמו הוא ברמה גבוהה במיוחד אלא שהמטבח כולו מתאפיין באיכות בלתי מתפשרת.
הכיורים של בלנקו הם המומלצים ביותר על ידי כל המומחים לציוד מטבחים בארץ, ולא בכדי ניתן למצוא אותם ביותר ויותר מטבחים. המגוון הרחב מאוד שלהם מאפשר לכל אחד למצוא בדיוק את הכיור המועדף עליו, מכל הבחינות, והעובדה כי מדובר במוצר של החברה הגרמנית המובילה בתחום הכיורים (כמו גם בסוגים אחרים של ציוד מטבח) מבטיחה לכל אחד שקט נפשי וידיעה כי הכיור ישמש אותו נאמנה שנים רבות.
מיהי בלנקו?
בלנקו היא כאמור חברה גרמנית מובילה בתחום הכיורים וציוד המטבח באופן כללי – וליתר דיוק החברה מספר אחת בגרמניה ואחת הבולטות בעולם כולו בכל הקשור לכיורים.
בלנקו נוסדה כבר בשנת 1925, על ידי היינריך בלאן (Heinrich Blanc) שגם נתן לה את שמה. החברה המשפחתית הלכה וצמחה, בעיקר בזכות מסירות גבוהה של עובדיה ומוצרים שכולם אמינות ורצינות, עד שהפכה לתאגיד ענק – שלמרות היקפי העבודה העצומים (בשנת 2013 עמדו הכנסות החברה על קרוב ל- 300 מיליון יורו) עדיין שומר על הערכים המשפחתיים של פעם ונהנה מנאמנות גבוהה במיוחד של עובדיו.
ערך אחד עליו מקפידה בלנקו במיוחד הוא השמירה על איכות הסביבה. החברה מפרסמת פעמיים בשנה, מאז שנת 2008, דו”ח קיימות המפרט את הצעדים שהיא נוקטת על מנת למזער את הפגיעה בסביבה, ובאופן כללי מתחייבת לאחריות סביבתית גבוהה – ועומדת כמובן בהתחייבותה, כך שמי שקונה כיור בלנקו יכול להיות סמוך בטוח לא רק שזכה במוצר איכותי במיוחד שיחזיק מעמד שנים רבות מאוד אלא שגם תרם למזעור טביעת הרגל האקולוגית של בני האדם על פני כדור הארץ.
איך לבחור כיור למטבח?
כיורי בלנקו כאמור מציעים מגוון רחב של אפשרויות כך שכל אחד יכול למצוא את הכיור האופטימלי למטבח שלו.
השלב הראשון בעת בחירת כיור בלנקו הוא להחליט אם רוצים כיור בודד או כיור כפול (מטעמי שמירה על כשרות או בשל היקפי עבודה גדולים – וכדאי לדעת שבימינו גם במטבחים פרטיים רבים היקף העבודה עשוי להיות נרחב במיוחד לנוכח ההתפתחות המואצת של התחום הקולינארי בשנים האחרונות). עוד אופציה היא שני כיורים נפרדים (כשאחד מהם למשל עשוי להיות מותקן על ה”אי” המפורסם, שהפך בשנים האחרונות לאופציה רווחת במיוחד במטבחים רבים).
השלב השני הוא בחירת החומר ממנו עשוי הכיור, וכשמדובר בכיור בלנקו האפשרויות הן גרניט ונירוסטה, כשהנירוסטה היא עמידה מאוד ומבודדת היטב ואילו הגרניט משדר יוקרה (אם כי גם כיור נירוסטה תורם לאסתטיקה של המטבח).
השלב הבא הוא בחירת אופן התקנתו של כיור הבלנקו הנבחר. ישנן שתי שיטות מקובלות – התקנה עליונה והתקנה שטוחה – ועוד אחת פחות נפוצה והיא כיור פינתי. התקנה שטוחה פירושה גובה אחיד של הכיור עם משטח העבודה, ללא כל הפרשי גובה. זוהי השיטה הנפוצה ביותר, בעיקר בזכות האפשרות לשמור על הניקיון ולמנוע הצטברות לכלוך באזור הכיור (או נוזלים – פשוט גורפים אותם אל הכיור). התקנה עליונה “מלבישה” את כיור הבלנקו על גבי משטח העבודה כך שהשוליים שלו מעט בולטים. החיסרון של שיטת התקנה זו הוא שמים עלולים להיכלא במרווח שבין הכיור למשטח העבודה, אולם כשמדובר במשטח עבודה מעץ או מזכוכית אין ברירה אלא להתקין בדרך זו.
והשלב האחרון חביב הוא פשוט ליהנות מהכיור החדש והמשובח…