באדיבות גיל פז – לקבלת מידע אודות מחירי דיור מוגן לחץ כאן
האם סלבריטאיות זה משהו שעובר בגנים? האם מפורסמים יכולים להזדקן ברוגע, בידיעה שימשיכו לזכור אותם דרך הילדים שלהם? ההסטוריה מוכיחה שכן – עם לא מעט זוגות הורים-ילדים שמוכיחים שהכשרון זה עניין גנטי.
הנה כמה הוכחות ישראליות לכלל הזה. אמנם לא בכל הדוגמאות הצד המבוגר של המשוואה כבר הגיע לגיל בו צריך להתחיל לחיות בדיור מוגן (למעשה, בחלק מהדוגמאות ההורים כבר אינם בני החיים, וחבל שכך), אבל הן כן מוכיחות שגם בארץ יש לנו כמה שושלות-סלבריטאיות לתפארת מדינת ישראל.
1. משפחת דיין
אם יש משפחה אחת בארץ שמוכיחה שכישרון ואורח חיים ציבורי זה משהו שעובר בגנים זו משפחת דיין. מאסי נפרדנו רק לפני כשלושה שבועות, אך נוכחותו של אחד היוצרים המוכשרים והפורים ביותר בישראל בהחלט נוכחת גם אצל בנו ליאור, יוצר מוכשר בפני עצמו.
כמובן שאסי לא היה הדיין הראשון. אביו, משה דיין, אמנם לא היה יוצר אך היה אחת הדמויות החשובות ביותר בהסטוריה של ארץ ישראל. גם יעל דיין, אחותו של אסי, הפכה לעיתונאית ופוליטיקאית מוכשרת ונמרצת.
למרבה הצער, השושלת של משפחת דיין מלאה גם בטרגדיות כגון התמכרויות לסמים ומחלות קשות. יש לקוות שהצאצא הבא למשפחה יידלג על החלקים האפלים בשושלת, ויזכה אך ורק בכשרון ובאינטילגנציה היוצאי דופן המאפיינים את המשפחה.
2. בר רפאלי וציפי לוין
צילום: Nadja Amireh
בר רפאלי היא ללא ספק הדוגמנית המצליחה ביותר שיצאה אי פעם מישראל. אמא שלה, ציפי לוין, אמנם אף פעם לא הצליחה להגיע לרמות הצלחה כאלה, אך גם היא היתה דוגמנית מצליחה בזמנה – ועכשיו מתפקדת כמנהלת האישית של ביתה.
יופי הוא משהו שעובר בגנים, זה ידוע, ואצל בר וציפי זה בולט במיוחד. במקרה שלהן הן גם שומרות על העסקים בתוך המשפחה.
3. דנה ופנינה דבורין
פנינה דבורין היתה משפטנית לא מאוד ידועה מחוץ לחוגים המשפטיים של ישראל, עד שב-2002 היא קיבלה את תפקיד חייה: להיות המנחה של השעשועון “החוליה החלשה” בערוץ 10, עם משפט המפתח “אתה החוליה החלשה. שלום”.
לפני שפנינה הפכה לכוכבת, ביתה דנה עשתה חיל בתור כוכבת ילדים. היא התחילה כבר בגיל 16 ב”צעירי תל-אביב”, אך הגיעה לשיא בסוף שנות ה-90 בהיותה מנחה בערוץ הילדים. מסתבר שנוכחות טלוויזיונית היא משהו שעובר בגנים – אפילו אם אצל האמא זו היתה תכונה שגילו מאוחר.
האם והבת כבר לא כל כך מפורסמות כפי שהיו בעבר. פנינה וויתרה על הטלוויזיה והלכה לקריירת עסקים (כיום היא מכהנת כדירקטורית בבנק הפועלים), בעוד דנה עדיין מופיעה אבל גם לא ממש כוכבת ילדים, ומככבת בעיקר בתאטרון. לדנה, אגב, יש כבר שתי בנות – ועם הרקורד של המשפחה יש לנו הרגשה שעוד נשמע עליהן.
4. בני ומנחם בגין
תמונה בני בגין: CVB34CVB
לא רק יופי או כשרון עוברים בגנים – אלא גם החיידק הפוליטי. מנחם בגין, אחד מראשי הממשלה היותר מיתולוגיים שהיו לנו כאן, השאיר אחריו את בנו בני (או, אם נרצה להיות מדוייקים – זאב בנימין בגין), פוליטיקאי מוכשר בזכות עצמו.
למרבה הצער, הפוליטיקה של היום הרבה יותר אכזרית ומורכבת מהפוליטיקה של פעם, והבן לא הצליח לשחזר את השגיו של האב. ב-2012 ניצחו אותו חברי הליכוד, שבחרו בו בבחירות המוקדמות למקום לא ריאלי ברשימה וגרמו להדחתו מהכנסת והממשלה.
מה יהיה השלב הבא בקריירה של בגין? עם אבא כמו שהיה לו – קשה לנו להאמין שהוא וויתר לגמרי על האפשרות לחזור לפוליטיקה.
5. ליא קניג
ליא קניג היא כנראה שחקנית התאטרון הכי וותיקה שיש לנו כאן. היא נולדה ב-1929, עלתה בישראל ב-61 ומשחקת כאן החל מ-62. גם היום, בגיל 85, היא ממשיכה לשחק בתאטרון ובטלוויזיה (בין השאר בפרסומת לרשת דיור מוגן).
לליא קניג אין אמנם ילדים שחקנים – אך זה לא אומר שהיא השחקנית הראשונה במשפחה. למעשה, שני הוריה היו שחקנים: אמה, דינה קניג, הצליחה מאוד בתאטראות בפולין וברומניה, ואביה, יוסף קאמיין, היה חבר בלהקה הווילנאית.
אימה של ליא לא רצתה שהיא תלמד משחק – אבל כנראה שהגנים חזקים יותר מרצון האם. וטוב שכך. אם בקשת האם לוותר על קריירה בתאטרון היתה מתממשת, היינו מוותרים על אחת השחקניות הגדולות ביותר שאי פעם נראו כאן בארץ.