אחד מהיתרונות הגדולים ביותר (ויש מי שיאמר – היחיד) של מכשירי ה-iPhone של אפל על פני אנדרואיד הן האפליקציות. תגידו מה שתגידו, האפליקציה הממוצעת לאייפון נראית, מתנהגת ורצה הרבה יותר טוב מהאפליקציה הממוצעת לאנדרואיד. פיתוח חדש יכול לגרום ליתרון הזה להיעלם לחלוטין.
הפיתוח, שמכונה בשלב זה ״פרוייקט סיידר״, מאפשר להריץ אפליקציות של אייפון על מכשירי אנדרואיד. לא נלאה אתכם בפרטים הטכניים, רק נספר שמדובר בפתרון תוכנתי שגורם למכשיר האנדרואיד לגרום לאפליקציות האייפון לחשוב שהן רצות על מכשיר של אפל באמצעות כל מיני טריקים. זה אומר שלפחות באופן תאורטי מדובר בפיתוח שיכול לרוץ על כל מכשיר אנדרואיד עם חומרה חזקה מספיק – ולא רק על מכשירים ספציפיים.
כך למשל, הצליחו המפתחים, שישה סטודנטים מאוניברסיטת קולומביה, להריץ אפליקציות כמו iBooks (קורא הספרים של אפל) או yelp על טאבלט אנדרואיד מסוג Nexus 7 מ-2012. אפליקציות האייפון רצות ממש כמו אפליקציות אנדרואיד ולא דורשות ממכם להפעיל מחדש את המכשיר או משהו כזה. למעשה – ניתן לדפדפף בין אפליקציות אייפון לאפליקציות אנדרואיד בעת ובעונה אחת.
החסרון בשלב זה הוא הביצועים הלא ממש אופטימליים של אפליקציות האייפון. במכשירים של אפל הן רצות הרבה יותר חלק. נוסף על כך, אפליקציות שמחייבות קישור לרכיבים חומרתיים באייפון כמו אנטנת ה-GPS, בלותות׳ וכדומה, לא יכולות לרוץ בשלב זה על מכשירי אנדרואיד.
בשלב זה, פרוייקט סיידר הוא קונספט בלבד. לא ברור אם הסטודנטים שמפתחים אותו אי פעם ישחררו אותו לציבור, והם מפרסמים אותו כפרוייקט מחקר בלבד. עם זאת, זה פותח את הדלת למפתחים נוספים, שאולי יצליחו ליצור פרוייקט דומה ולשחרר אותו לטובת המשתמשים. אפל, ככל הנראה, לא ממש תאהב את זה.
דרך tnw
תמונה: Shutterstock