זה לא סוד שסוכר לבן הוא אחד מהמרכיבים הכי פחות סימפטיים שיש במזון שלנו. למרבה הצער, רוב המזון המתועש עמוס בסוכר הזה, שמסוכן מאוד לבריאות שלנו בכמויות בו רובנו צורכים אותו. מה עושים? עוברים לממתיקים אחרים, כמו סטיביה, למשל.
מוגש באמצעות Green Cola, משקה קולה חדש בישראל על בסיס סטיביה
סטיביה, סוג של צמח הנפוץ בדרום ומרכז אמריקה, הופך לאט ולאט לתחליף הכי נפוץ לסוכר כממתיק – בעיקר בזכות זה שלא רק שהוא מתוק פי כמה מהסוכר המוכר לנו – הוא גם הרבה פחות משמין. אך חוץ מהיותו מתוק לאללה, יש לסטיביה גם הרבה סגולות אחרות שלא בטוח שאתם מכירים. הנה חלק מהן.
1. הסטיביה יכולה להיות נוזל חיטוי מעולה – אם יש לכם בבית בקבוקון של תמצית סטיביה, אפשר להשתמש בה לא רק בשביל להמתיק מאכלים ומשקאות. לסטיביה יש תכונות אנטי בקטריאליות, ויכול להיות לה מקום של כבוד בתיק העזרה הראשונה שלכם.
בין השאר, תוכלו להשתמש בתמצית הנוזלית כדי לחטא פצעים פתוחים, כוויות ופצעי בגרות, כמו גם להתגבר על כאבים של פצעי ״אפטה״ כואבים בתוך חלל הפה. טיפה אחת של סטיביה על המקום הפגוע תקל על המצב (אם כי, כמובן, היא לא מחליפה ביקור אצל רופא במקרים של פציעות חמורות).
תמונה: shutterstock
2. היא מעולה לשיניים – בניגוד לסוכרים רגילים, שמשמשים מזון לחיידקים שפועלים על השיניים שלנו, הסטיביה מבצעת פעולה הפוכה ודווקא מדכאת אותם. מכירים את האימרה הזאת על איך סוכר עושה חורים בשיניים? אז סטיביה יכולה לעזור לכם למנוע כאלה. ומכיוון שהיא גם אנטי בקטיריאלית, היא תוכל לעזור גם לחניכיים מדממות.
למעשה, אפשר לרקוח משחת שיניים ביתית מאבקת סטיביה ירוקה, סודה לשתייה, אבקת פרופוליס וקצת מים. אפשר גם ליצור תרופה מהירה כדי לטפל במקרים של כאבי חניכיים, על ידי ערבוב רבע כפית סטיביה בחצי כוס מים חמים, וגרגור הנוזל כמו מי פה.
3. עוזרת ללחץ הדם – מחקרים שונים הראו קשר ישיר בין צריכת סטיביה לבין שיפור במצב של אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה. במחקרים ארוכי טווח נמצא שהסטיביה מורידה את לחץ הדם לרמות סבירות תוך שלושה חודשים בלבד, וההשפעה נמשכת לאורך זמן.
תמונה: Shutterstock
4. מניעת סוכרת – הסטיביה שומשה במשך שנים כטיפול בחולי סוכרת בדרום אמריקה, ומחקים שנעשו לאחרונה מוכיחים שזו לא סתם תרופת סבתא: הגליקוזידים שבסטיביה משפרים את רמות הגלוקוז הלא תקינות בדם של חולי סוכרת.
למרות שדרושים עוד מחקרים רבים כדי להגיע לתוצאות חד משמעיות נראה שצריכת הממתיק הזה בהחלט מסייעת במניעת המחלה – וודאי כאשר האלטרנטיבה הנפוצה ביותר היא סוכר.
5. טובה למערכת העיכול – יותר מדי מתוק עושה לכם כאבי בטן? אולי סטיביה יכולה לשנות את זה. מחקרים הראו שסטיביה מסייעת גם למערכת העיכול, ואף יכולה לשפר בעיות חוזרות בעיכול כמו גם כיבי קיבה.
תמונת שער: Shutterstock