דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

הודעות עילגות של החמאס שהפכו לחיוביות

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

גורמים פלסטינים עלומים שיגרו הערב (שבת) הודעות SMS מאיימות בשם הזרוע הצבאית של חמאס לטלפונים ניידים של ישראלים, שבהן נכתב בעברית עילגת: "הזהרה אל ציונים. טילי אל-קסאם מחכים איתכם. אם אתם רוצים את החיים אז צאו מארץ שלנו".

ynet מדווח כי את ההודעות הללו קיבלו רבים מדוברי משרדי הממשלה, דוברי שרים וסגני שרים.

ההודעות נשלחו ממספרים שונים, חלקם בעלי קידומת 057 וחלקם בעלי קידומת סלולר פלסטינית 059. בהודעות נכתב: "אל-קסאם הבטיח בנקמה, והיה את הנקמה, והחשבון עדיין לא נגמר, והבא יותר נורא". הודעה אחרת נשלחה בשפה האנגלית ובה נאמר "אל-קסאם בחרו בך להיות השליט הבא. היה מוכן". בהודעה אחרת נכתב: "חמאס… במלחמה הבאה כל ארץ פלסטין תחזור". לא ברור כמה אזרחים קיבלו את ההודעות המאיימות.

השילוב בין העברית העילגת בהודעות לבין האווטאר המחייך מאוד מקשה לקחת את החמאס ברצינות ומעורר געגועים לטיגועי ההתאבדות. מאחר וזה מאוד מביך לראות חצי עבודה, והשקעה כה ניכרת יורדת לטמיון כשלוקחים את גוגל טרנסלייט להיות המתורגמן שלכם, חשבנו להעניק לארגון ביקורת מונה ולהמיר את כל השליליות בהודעות שלהן למסרים קצת יותר חיוביים למען הישראלים. יש לכם רעיונות נוספים לתגובות חמאס חיוביות? שתפו אותנו!

תגובה של אורי דניאל

Yoni Barak

Eyal Brave

Ilan Nachmias

Eyal Brave

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך