זה מה שקורה כשמעצבת אופנה היא מיקרוביולוגית

תהליך ההפקה של בדי כותנה לטקסטיל הוא לא בדיוק התהליך הידידותי ביותר לסביבה. יצירת הסיבים, אריגתם וצביעתם מבזבזת כמויות עצומות של מים וחשמל ברחבי העולם, ולא פעם כימיקלים קוטלי-חרקים ואחרים נשארים במוצר הסופי.

לכן, החיפוש אחר שיטות ייצור אלטרנטיביות לבדים הוא משימה חשובה למדי, גם אם לא כל כך ידועה, עבור עתיד הקיימות של תעשית הטקסטיל.

מעצבת אופנה אחת מגרמניה מציגה פתרון מעניין מכיוון לא צפוי. אנקה דומסקה, שחוץ מהכשרתה כמעצבת אופנה היא גם ביוכימאית, חיפשה פיתרון ביגוד הולם לסבה חולה הסרטן, שלא יכל ללבוש בדים שעברו טיפול כימי.

הפתרון שמצאה מגיע מהחי, אבל לא מדובר בצמר – אלא חלב. דומסקה פיתחה, ממש במטבח שלה ובאופן הדומה לבישול אוכל, תהליך טבעי למיצוי חלבון בשם קסאין מחלב פרות רגיל והפיכתו לסיבים מהם ניתן לייצר בדים. הבדים נעימים ובעלי מגע דמוי-משי, עמידים, וקולטים צבע בצורה טובה, וחשוב מכך – חפים מכימיקלים, מופקים בתהליך מהיר וזול, וחומרי הגלם שלהם הם פסולת חלב – כלומר שאריות חלב שנפסל לשימוש במוצרי מזון.

כיום החברה שלה מציעה פולימר המופק מחלב ויכול לשמש למגוון דברים, כמו קוסמטיקה או מוצרי פלסטיק. אך המלהיבים מכולם הם עדיין הבגדים, מהם ניתן להתרשם בסרטון הבא שהפיקה רשות השידור הגרמנית:

מקור: UPWORTHY

תמונה: Qmilk

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן