לפעמים נדמה שכל שבוע מתפרסם מחקר חדש שקשור לסוג כזה או אחר של מזון, ומציג מסקנות שונות לגמרי ממה שאי פעם חשבנו (ואז, כעבור יומיים, מתפרסם מחקר חדש אפילו יותר שמבטל את הממצא הקודם). הממצא יוצא הדופן הפעם פורסם על ידי חוקרים שוודים בכתב העת Scandinavian Journal of Primary Health Care ולפיו, לאנשים שצורכים מוצרי חלב עתירי שומן יש פחות סיכוי להפוך לשמנים.
עוד שאלות ותשובות בנושא חלב באתר “סטארמד”
רגע, זה לא אמור להיות הפוך? המחקר בדק קבוצה של נסיינים במשך 12 שנים, וגילה שאלה שנוהגים לאכול את מוצרי החלב השמנים הם באופן כללי רזים יותר. מחקרים נוספים שנערכו בנוגע למוצרים אלה גילו שלא נמצאו עדויות לכך שהם בהכרח משמינים יותר ממוצרי חלב מופחתי שומן. זאת ועוד: החוקרים קובעים כי יש אפילו סימנים כי נבדקים אלה הרזו!
איך זה ייתכן שאוכל שמן יותר עושה אותנו רזים יותר? מכיוון שעדיין לא נערך מחקר שיגלה את זה אין לנו סיבות מוכחות לכך, אך המדע עלה על שלושה הסברים אפשריים: הראשון – מוצרי שומן עתירי שומן הם ״כבדים״ יותר, כך שהם גורמים לנו תחושת שובע ולמעשה אנחנו אוכלים פחות מהם. כך האפקט של עודף השומן מצטמצם עקב הצריכה המופחתת.
ההסבר השני הוא שהחלב המלא מצליח להפעיל חיידקים ביואקטיביים בגוף שלנו, שמסייעים לתהליך העיכול והופכים אותו למהיר ויעיל יותר. ההסבר השלישי הוא המגניב מכולם: השומן שבחלב יוצר מעין שכבת חיפוי פנימית בתוך האיברים הפנימיים שלנו, שמאפשרת לשאר האוכל לעבור במערכת העיכול בצורה חלקה ומהירה יותר.
תהיה הסיבה אשר תהיה, בפעם הבאה ששואלים אתכם בבית הקפה אם אתם רוצים את הקפה שלכם עם חלב 3 אחוזים או אחוז אחד – לא בטוח שהתשובה השנייה היא הנכונה. כמובן שברוח התקופה, יכול להיות שרבים יחשבו שהתשובה הנכונה היא בכלל ״חלב סויה״.
תמונת שער: Shutterstock