לראשונה: מדענים הצליחו לתעד מולקולות יוצרות זכרונות בזמן אמת

במבט ראשון הסרטון למעלה לא נראה מי יודע מה מרגש. לכאורה, אנחנו צופים בנקודות שנעות בשביל מוזר ומפוצל. למעשה, שבע השניות הקצרות האלה תיעוד ויזואלי ראשון הממחיש כיצד זכרונות נוצרים.

הנקודות הזוהרות האלה הן מולקולות שמטיילות בהן בהיפוקמפוס (אזור של קליפת המוח, הממוקם בתוך האונה הרקתית) של עכברים, החלק של המח בו נוצרים ומאוחסנים הזכרונות. המדענים ״צבעו״ את מולקולות ה-mRNA, שאחראיות על תרגום הקוד הגנטי לחלבונים, ואז ראו איך הן בדיוק פועלות בזמן גיבוש זכרונות.

חדש בחנויות: “נטופיה”, רומן דיסטופי מאת יסמין לוי וגל מור, על רשת חברתית מתקדמת שמתקיימת במוחם של המשתמשים, בהוויה שהיא ספק הזיה, ספק מציאות, אך הנוחות האולטימטיבית הזו מוגשת עם תג מחיר מצמרר. לפרטים ולרכישה (פרסומת).

על פי הממצאים שלהם, המולקולות מבצעות פעולה שעד כה לא היתה ידועה למדענים: כדי ליצור את זכרונות המולקולה יכולה למסך את עצמה ברגעים מסויימים, כך שהחלבונים נוצרים בזמנים ובמקומות ספציפיים. ״התצפית הזאת, שמראה נוירונים מפעילים באופן סלקטיבי את סינטזת החלבונים ואז מפסיקים אותה תואמת לחלוטין איך שחשבנו שזכרונות נוצרים״, אמר רוברט סינגר, אחד החוקרים.

וזה כל הסיפור. מולקולות שמבצעות תהליכים ביולוגיים שהמדע עדיין לא כל כך מבין זה תמצית הקיום של כולנו – ותמיד מעניין לראות את המדע חושף עוד שכבה שחושפת כיצד בדיוק הגוף שלנו פועל. בתקווה שהמחקר הזה יצליח גם לסייע לרפואה לסייע בבעיות זכרון.

דרך io9

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן