למה עדיף לוותר על פלח לימון בכוס מים

כאשר מזמינים במסעדה כוס מים ומקבלים אותה עם פלח רימון רענן זה די נחמד. המים מקבלים קיק נחמד של טעם, המסעדה מקבלת נקודות על נדיבות (פלח לימון! בשבילי? חינם! וואו!) וכולם שמחים. גם החיידקים.

חדש בחנויות: “נטופיה”, רומן דיסטופי מאת יסמין לוי וגל מור, על רשת חברתית מתקדמת שמתקיימת במוחם של המשתמשים, בהוויה שהיא ספק הזיה, ספק מציאות, אך הנוחות האולטימטיבית הזו מוגשת עם תג מחיר מצמרר. לפרטים ולרכישה (פרסומת).

במדור הבריאות של ה-Huffington Post שאל אחד הגולשים כמה חיידקים אפשר למצוא על פלח הלימון במסעדות – ובדיקה קצרה של צוות המדור גילה תשובה די מלחיצה: במספר מחקרים שנעשו בנושא, התברר שמים עם לימון כוללים ב-70 אחוזים מהמקרים שלל חיידקים שאינם נמצאים במים ללא לימון. כולל חיידקים צואתיים.

״למרות שללימון יש תכונות אנטי-בקטריליות, התוצאות של המחקר שלנו הראו סוגים שונים של מיקרו-אורגניזמים שיכולים לשרוד על הבשר או על הקליפה של לימון חתוך. סועדים במסעדות צריכים להיות מודעים לכך שחתיכות לימון שמתווספות למשקאות כוללות מיקרובים מחוללי מחלות״. אמר אחד החוקרים.

מפחיד? תודו שכן. אבל יש גם צד נוסף למטבע: כמעט כל תוספת של מרכיב במסעדה תגדיל משמעותית את מספר החיידקים שבו. הלימון במסעדות בדרך כלל כולל חיידקים לא בגלל היותו לימון אלא בגלל אי שמירה על הגיינה של הטבחים עצמם, מה שאומר שאותם חיידקים עלולים להימצא גם בסוגים שונים של אוכל.

החדשות הטובות הן שבדרך כלל המערכת החיסונים שלכם תדע כבר לטפל בחיידקים שעלולים להמצא בכוסות מים לימוניות. עובדה שאף אחד מכם עדיין לא מת ממים כאלה.

עם זאת, אם אתם מעדיפים להימנע מסיכונים מיותרים – בהחלט אפשר והגיוני לבקש מהמלצר לוותר על הלימון. העיקר שתזכרו לשתות מספיק.

תמונה: Shutterstock

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן