10 טיפים שיעזרו לכם להיות גולשי סקי טובים יותר

יותר ויותר ישראלים מגלים מדי שנה את קסמי הסקי, אבל בניגוד לאירופים, שרבים מהם מבלים במדרונות מושלגים כבר בגיל צעיר מאוד, הרי שאנחנו מורגלים יותר בגליצ’ות על ניילונים. איך בכל זאת הופכים לגולשים מיומנים? לפניכם 10 טיפים שיעזרו לכם למצות את המיטב מכל חופשת סקי.

ציוד איכותי יותר

אמנם מי שיוצא לחופשת סקי פעם בשנה לא זקוק לציוד סקי של מקצוענים, אולם גם היצמדות למגלשיים, נעלי הסקי ושאר הציוד ששימש אותנו בפעם הראשונה בה הגענו לאתר סקי אינה מדיניות מומלצת.

ראשית, ציוד הסקי הופך משוכלל יותר משנה לשנה, הן מבחינת ההתאמה האופטימלית לכל גולש והן מבחינת הביצועים הטובים יותר שהוא מאפשר. שנית, נעלי סקי, כמו כל נעליים, מתבלים עם השנים וההמלצה החד משמעית של מומחי הסקי היא לוותר על נעליים בנות 5 ומעלה לטובת זוג חדש, קל יותר ואיכותי יותר. בנוסף כדאי להסתגל אל הציוד עוד לפני היציאה לחופשה כדי לוודא שחשים איתו בנוח. קראו עוד על רשימת ציוד לחופשת סקי.

ציוד סקי

אל תוותרו על שיעורים

גם למי שכבר צלח כמה וכמה מסלולים במספר אתרי סקי ומאמין ב”למידה דרך הרגליים” ב”אוניברסיטה של החיים” מומלץ בחום להקדיש את היום הראשון של החופשה, או לפחות חצי יום, להדרכה מסודרת בבית ספר לסקי.

סיבה אחת לתועלת הטמונה בהדרכה שכזו היא שאיש מקצוע מנוסה מאפשר לנו לדעת בדיוק מהן נקודות התורפה שלנו ומסייע לנו לתקן אותן בקלות ובמהירות – וכך לשפר את הביצועים. בנוסף שיעור במסגרת בית ספר לסקי מאפשר לנו להתוודע היטב לאתר אליו הגענו: כדאי “לתחקר” את המדריך לגבי שלל האופציות הקיימות באתר, אילו מהן מתאימות לנו במיוחד, ממה כדאי לנו להיזהר ועל מה אסור בשום פנים ואופן לוותר.

שיעורי סקי

לתרגל, לתרגל, לתרגל

לפני שמסתערים על המסלולים, ובוודאי אלה המאתגרים, כדאי מאוד לתרגל את הטכניקות הבסיסיות. באופן טבעי רצוי למצוא מקום בו השלג רך והתנועה דלילה, ופשוט לתרגל פנייה שמאלה, פנייה ימינה, עצירה ושאר תנועות המרכיבות גלישה נכונה.

תירגול סקי

התחילו במסלולים הקלים והגבירו את רמת הקושי בהדרגה

גם אם ברזומה שלכם שלל מסלולים שחורים מאתרי סקי בכל רחבי העולם, אל תסתערו על המסלולים הקשים והמדרונות התלולים כבר ביום הראשון.

פרגנו לגוף שלהם היכרות מחודשת עם ציוד הסקי (או התוודעות ראשונית אם מדובר בציוד חדש), תנו לו להטמיע שוב את הטכניקות השונות, נצלו את המסלולים הקלים כדי לשייף את הטכניקות שלכם ולשפר את המקומות בהם אתם מתקשים – ורק אז התחילו להעלות את רמת הקושי ועברו בהדרגה למסלולים המאתגרים יותר.

נכון, גולשים מנוסים ומיומנים עלולים להשתעמם במסלולים הכחולים אבל הסטטיסטיקה לא משקרת: מי שמתעלם מעיקרון ההדרגתיות מגביר את הסיכון שחופשת הסקי שלו תסתיים בטרם עת.

מסלולי סקי

סוף גלישה במחשבה תחילה

הזמן עף כשנהנים, ועל אחת כמה וכמה בחופשת סקי. במקרים רבים אנחנו מתעוררים ביום האחרון ומגלים שבכלל לא הספקנו את המסלולים המעניינים באמת ואת אלה שיכולים לעזור לנו להשתפר.

איך מצליחים גם להתחיל במסלולים הקלים וגם לחוות את אלה המאתגרים? מוותרים על הספונטניות ומתכננים מראש את ימי הגלישה, תוך כדי שלוקחים כמובן בחשבון המתנה למעליות, תורים, הפסקות וכו’. אמנם הוויתור על הספונטניות פוגם מעט בהנאה מהחופשה, ובמקרים מסוימים כמובן שניאלץ לוותר על היצמדות ללו”ז המקורי, אבל כשם שלקראת טיסה לחו”ל אנחנו מתכננים איפה נבלה בערבים, היכן נאכל ובאילו מסיבות נחגוג, כך כדאי גם לתכנן את ימי הגלישה.

מעליות סקי

זהירות, פאודר

אמנם הפאודר, אותו שלג רך, עמוק וענוג, הוא חלומם הרטוב של כמעט כל הגולשים, אבל הוא גם עלול להוביל למצבים לא נעימים ובפרט לפציעות, הן בברכיים והן של הכתפיים.

לוותר לגמרי על הפאודר זו משימה כמעט בלתי אפשרית עבור רבים מהגולשים, כך שההמלצה היא לחוות אותו – אבל בזהירות.

ראשית, חשוב לזכור שגלישה על פאודר מחייבת ניסיון ושליטה טובה בטכניקה הייחודית הנדרשת על מנת “לרחף” על המשטח הרך. שנית, אסור לשכוח שמתחת לחזות הרכה והצמרירית עלולים להסתתר סלעים כך שיש לנקוט משנה זהירות בעת הגלישה ולא להתפתות למהירויות מסחררות יתר על המידה או לפעלולים מורכבים מדי שעלולים להסתיים בנפילה כואבת.

פאוודר סקי

לשים לב לגוף ולא להתפתות ל”עוד מסלול אחד ודי”

אחד ההבדלים בין גולשים מיומנים לבין גולשים מתחילים הוא המודעות לגוף, תשומת הלב לאותות העייפות ובעיקר היכולת להגיד “אוקיי, די להיום” גם אם השעה מוקדמת יחסית והמסלולים קורצים.

ככל שאנחנו עייפים יותר, כך גדל הסיכוי של אובדן הריכוז, ולו לרגע קט שעלול להוביל לימים ארוכים של כאבים, תסכול ומפח נפש, כך שהמשוואה צריכה להיות חד משמעית: עייפים? אל תתפתו ל”עוד מסלול אחד ודי” אלא ותרו על המשך הגלישה לאותו יום, ובכלל, כדאי במסגרת התכנון של שבוע החופשה לפרגן לעצמכם גם ימים של גלישה פחות מאומצת.

הגיעו לאתר בכושר גופני גבוה

על מנת שלא כל ימי הגלישה יסתיימו כבר בצהריים עקב זעקות השבר של השרירים השונים בגוף, חשוב מאוד להגיע לחופשת הסקי בכושר גופני גבוה.

מאחר שגלישה היא פעילות הדורשת גם סיבולת שרירים, גם גמישות, גם קואורדינציה וגם סיבולת לב ריאה, יש להקדיש תשומת לב במהלך ההכנה לחופשה לכל אחד ממרכיבים אלה. בנוסף, יש להתחיל באימונים כשלושה חודשים לפני העלייה למטוס שכן בניית כל אחד מהמרכיבים הנ”ל של הכושר הגופני אינה דבר שניתן לעשות מהיום למחר.

אלכוהול? NO THANKS, DEAR SIR

הבילויים הליליים הם אחת הדילמות הקשות שעומדות בפני גולשים שמבקשים לשפר את הביצועים שלהם.

מצד אחד, חופשת סקי היא קודם כל חופשה, שמטבעה יש בה אלמנט של פריקת עול ושחרור מוחלט – אז למה בעצם לא לבלות עד הבוקר ולבחון שלל ברים, מועדונים וסוגי אלכוהול?

מצד שני, האלכוהול והעייפות עלולים להוביל לכך שהכיף אחרי השקיעה יהפוך לכאב ראש ובחילות אחרי הזריחה ולחוסר יכולת לצלוח מסלולי סקי כולל הפשוטים שבהם. כדאי גם לזכור שאנחנו שוהים במקומות הנמצאים בגובה של 2,000-3,000 מ’ מעל פני הים, דבר שעלול להחמיר את האימפקט של האלכוהול.

מה עושים? משתדלים לדחות את התרת הרסן ללילה האחרון של חופשת הסקי ועד אז להסתפק בכוסית אחת ובסיפוק משיפור ברמת הגלישה.

אפרה סקי

לכו על זה!

חופשת סקי היא הזדמנות לחוות רגעים בלתי נשכחים (וכמובן לתעד אותם + להעלות אותם לפייסבוק, יו טיוב ואינסטגרם + לשלוח בווטסאפ לכל מי שרק אפשר…) – לכו על זה, או ליתר דיוק, גלשו על זה: תמצאו מסלול מלהיב במיוחד ותוכיחו לעצמכם ולכל העולם שאתם מסוגלים.

GO FOR IT

Skibid חופשות סקי וקלאב מד

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן