הדילמה בה נתקל השף המפורסם והמוערך גראנט אייצץ׳ וודאי לא פשוטה. השף, שמתמחה בבישול מולקולרי ומתפעל את המסעדה בעלת שלושה כוכבי מישלן Alinea, נתקל אתמול באורח לא צפוי במסעדה שלו, שרק כניסה לרשימת ההמתנה שלה עולה 250 דולר: תינוק בן שמונה חודשים שלא הפסיק לבכות.
מסעדת Alinea היא אחת המסעדות האיכותיות בעולם. האורחים בה מתבקשים להזמין ולשלם על המנות שלהם שבועות ארוכים מראש, כאשר אין אפשרות לקבל החזר כספי במקרה של ביטול (כן אפשר להעביר את ההזמנה למישהו אחר). מבחינה זו, אפשר להבין הורים לתינוק שבדקה התשעים לא הצליחו למצוא בייביסיטר אך לא רצו לבטל את ההזמנה במסעדה עליה הם כבר שילמו מאות דולרים. מצד שני – במסעדה כל כך יוקרתית, הסועדים לא מצפים לסבול צווחות תינוק לאורך כל הארוחה. השף סיפר שלא היה מדובר בבכי חלש, אלא בקול בכי מתמשך שנשמע היטב גם במטבח.
השף ביום רגוע יותר. תמונה: star5112 CC-BY-SA
כדי להתמודד עם המקרה, החליט השף לפנות לעוקביו בטוויטר. ״אורחים הביאו תינוק בן שמונה חודשים למסעדה. הוא בוכה. הסועדים כועסים. האם להגיד לאנשים לא להביא ילדים? אולי שהסועדים האחרים פשוט יתמודדו עם בכי? האם אנשים לוקחים פעוטות להצגות? לקונצרטים? אני שונא להגיד שלא, אבל…״
Tbl brings 8mo.Old. It cries. Diners mad. Tell ppl no kids? Subject diners 2crying? Ppl take infants 2 plays? Concerts? Hate saying no,but..
— Grant Achatz (@Gachatz) January 12, 2014
בצורה מפתיעה, רוב העוקבים של השף הסכימו שהדבר הנכון מבחינתו לעשות יהיה לאסור על ילדים להיכנס למסעדה היוקרתית, אפילו אם זה אומר שהצעד יוכל לגרום ליחסי ציבור רעים למסעדה. ״אנשים משלמים הרבה כסף כדי לאכול את האוכל שלך. הרבה מהם ׳בורחים׳ מהילדים שלהם למשך ערב אחד. הגבלת גיל זה בסדר גמור׳, כתבה אחת הגולשות. אחרת כתבה ״אני מסכימה ב-100%. ילדים קטנים אינם צריכים להיות במסעדות יוקרתיות. הרי גם הם עצמם לא רוצים להיות שם. תביאו בייביסיטר, אנשים!״.
יש לציין שהמסעדה עצמה לא מעודדת אירוח של ילדים קטנים: בתפריט אין מנות ילדים ואין בוסטרים או כיסאות גבוהים לפעוטות (התינוק הבוכה ישב על ברכי אימו במשך הארוחה). עם זאת, אייצץ׳ גם סיפר שמבחינתו ילדים קטנים צריכים ויכולים להחשף למזון איכותי כבר מגיל צעיר – ושבעבר הגיעו למסעדה שלו פעוטות שהתנהגו יפה מאוד ולא פגעו בחוויה של הלקוחות האחרים.
הדילמה כנראה באמת לא פשוטה בשביך השף, שעדיין לא קבע אם הוא מתכוון להחל הגבלת גילאים על המסעדה שלו בעתיד או לא. ״אנחנו רוצים שאנשים יגיעו ויהנו מהחוויה שלהם ב-Alinea כפי שהיא״, הוא אמר: ״מצד שני – אנחנו חייבים להתחשב גם ב-80 הסועדים הנוספים שהגיעו לסעוד במסעדה באותו ערב״.
אחת המנות במסעדה. תמונה דרך האתר הרשמי
מה דעתכם? האם ילדים קטנים הם ״מחוץ לתחום״ כשמדובר במסעדות יוקרתיות, או שמא הם חלק בלתי נפרד מהחיים ואי אפשר לדרוש מהורים צעירים לא להביא אותם עימם?
דרך Gawker
תמונת שער: Shutterstock