דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

כל מה שדפוק במגזיני נשים בתמונה אחת

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

זה לא חדש שמגזיני נשים רבים, במסווה של פנייה לקהל היעד, משמרים את מבני הכוח המסורתיים בחברה וממלאים תפקיד פעיל בדיכוי ותסכול נשים באמצעות דימוי גוף מעוות.

ראו גם: הבארבי במידות גדולות הציתה מחדש את הדיון על דימוי גוף

הדוגמה האחרונה ניתנה כאשר המגזין קוסמופוליטן באוסטרליה פירסם תמונות של הדוגמנית רובין לאולי עם הכותרת "דוגמנית העל למידות גדולות רובין לאולי מדגמנת את קו בגדי הים שלה". זה קרה בחודש נובמבר, 2013, אך ממשיך לייצר באזז ברשתות החברתיות מאז ועורר ביקורת רבה.

בעוד עיתונות האופנה מהללת את המהלך כצעד בכיוון הנכון לשילוב נשים בעלות גזרה יותר מלאה בפרסומי המיינסטרים של תעשיית האופנה, גולשים רבים אמרו "בדיוק ההפך". 

המגזין אמנם תיאר את לאולי כ"יותר מסקסית" אך מנגד, תייג אותה כ"דוגמנית על למידות גדולות". זה פחות או יותר שווה ערך לתיוג דוגמניות רזות כ"דוגמניות על למידות שחיפיות". 

כפי שציין אחד המגיבים, החברה שלנו דפוקה אם כך נראית דוגמנית למידות גדולות. אם לאולי נחשבת "מלאה", מה יאמרו רוב הנשים "הממוצעות"?

אגב, לאולי עצמה אמרה בחודש שעבר בראיון כי על אף שדוגמניות מלאות יותר נראות במגזינים בתחום האופנה, בתצוגות אופנה אין כל שינוי ועל המסלול צועדות עדיין אך ורק דוגמניות דקיקות.

 

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך