דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

20 הסטטוסים העילאיים והמתנשאים של 2013

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 2 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

"אנשים עילאיים ומתנשאים", דף הפייסבוק שהקימו מאיר כץ ואלירן גולדשטיין, הוא אחד מסיפורי ההצלחה של 2013 בפייסבוק. תארו לעצמכם כמה הופתענו לגלות שאחד מהם (לא נגלה מי כדי לשמור על כבודו) בכלל מתגורר בראשון לציון.

"אנשים עילאיים ומתנשאים", אשר גיבורו הוא ירון לונדון האשכנזי עתיר הפריבילגיות, הוא בכלל ספין אוף לדף "אנשים בינוניים וסבירים" אך במהרה התלמיד העילאי עלה על רבו הבינוני והיווה השראה לגל של דפי פייסבוק עילאיים ומתנשאים.

אלירן: "אין ספק שמעל לכל עמודי הפייסבוק של השנה עמד עמוד אחד ויחיד, מוביל דעת קהל, שלקח את מושג הטרנדיות אל גבולות חדשים, שבר כל שיא אפשרי לכמות לייקים בשבוע לעמוד ולמספר של עמודי חיקוי, והטמיע מונח חדש בלשון הישראלית, אנשים עילאיים ומתנשאים. אנחנו אדישים לחגיגות סיכום השנה שלכם, ומעוניינים לציין כי לא היה לנו ספק לרגע, וכי בברלין היו יודעים להעריך אותנו אף יותר".

תם ולא נשלם.
ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא המייסד והעורך הראשי של "חורים ברשת". גל הוא מאנשי התוכן הוותיקים והבולטים בתחום הדיגיטל. הוא היה כתב המחשבים הראשון של אתר ynet ומאוחר יותר עורך ערוץ המחשבים ומנהל פיתוח התכנים באתר. בשנת 2016 ייסד את Bemedia, חברת מדיה ופרסום חדשה העוסקת בהקמה ותפעול של נכסי תוכן לקהלים ממוקדים

כתבות נוספות שיעניינו אותך