הסיוט הגדול ביותר שלנו בעת כתיבת עבודה במחשב הוא איבוד התכנים היקרים שלנו. בין אם כתוצאה מתקלה בלתי רצויה בכונן הקשיח או חלילה, גניבה ואובדן של המחשב, לעולם לא ניתן באמת לסמוך על שלום הקבצים, כל עוד הם מגובים רק על המכשירים הפיזיים שברשותנו.
שירות אחסון וירטואלי, לעומת זאת, מאפשר את גיבוי הקבצים הללו על שרתי אינטרנט מאובטחים וכל עוד התקשורת העולמית פועלת כסדרה, החומרים ששמרנו על שרתי ה-“ענן” שמורים ובטוחים.
לא רק זאת, שירותי הענן העכשוויים כוללים יישומים “מצילי חיים” של ממש, כדוגמת אפליקציית מציאת האייפון, המאתרת את מיקומו הנוכחי של המכשיר, מגבה את המידע שעליו ואף שולחת הודעות והתרעות לגונבים. ברחבי העולם מסתובבים חובבי טכנולוגיה רבים החייבים לטכנולוגיית הענן לא מעט – החל ממאות שעות עבודה מאומצת על קבצים ששוחזרו ובין אם פיסות חיים של ממש על תמונות וסרטים סנטימנטליים. להלן סיפורים על אנשים שהענן הציל את חייהם, או לפחות, הצליח לשחזר הרבה רגעים משמעותיים מתוכם:
עבודת גמר שניצלה בזכות שירות גיוי
בפוסט שעלה לאחרונה באתר האישי של הבלוגר הג’מייקני דוויין סמית’ מתואר תרחיש האימים של כל סטודנט באשר הוא. בעת לימודיו בקולג’ המקומי, היה על סמית’ להגיש עבודת גמר בקורס “פיתוח מערכות”. מספר ימים לפני מועד ההגשה, וכשעבודת הגמר כמעט ומוכנה לגמרי, החליט הבלוגר לגבות את כל קבציו בחשבון שירות גיבוי לענן, אותו פתח בעת תחילת לימודיו.
“רציתי להעלות את כל הקבצים למקום אחד בכדי שיהיה לי נוח יותר לנהל אותם. עד לאותו רגע כל פרויקט הגמר שלי היה שמור במחשב בלבד”. מספר דוויין סמית’. “הכוונה שלי הייתה לצרוב דיסק עם שלל הקבצים הרלוונטיים ולהגיש אותו למרצה”. אולם, תוכניות ומציאות לחוד. בלילה בו החליט סמית’ לגבות את קבציו הבלתי יאמן קרה – רכבו נגנב, יחד עם המחשב הנייד ועליו פרויקט הגמר.
“למרות שזה היה היום הנוראי בחיי, התמזל מזלי ושמרתי את כל הקבצים על הענן. כל מה שנותר לי לאחר מכן הוא לגשת אליהם ממחשב של חבר, להדפיס ולצרוב את החומרים הרלוונטיים ולהגיש למרצה”. הוא מסכם. על אף גניבת הרכב והמחשב, הצליח דוויין סמית’ להגיש את עבודתו בזמן ואף קיבל ציון של 90. מיותר לציין שאילולא השימוש בשירותי האחסון על הענן, לא היה נשאר כל זכר לפרויקט הגמר של הסטודנט הג’מייקני וכי השימוש הנכון בשירות הציל את חייו, או לפחות את חיי הפרויקט שלו וכמו גם את סיכוייו לעבור את הקורס.
אייפון גנוב שנמצא בזכות הענן
לאבד את הטלפון הנייד זה סיוט. לאבד את הסמרטפון, כשכל הפן הדיגיטלי של חייכם נמצא בתוכו, זה כבר חלום בלהות של ממש. בעת מסע הקניות של צעירה אמריקנית ברחבי מנהטן לפני כשנה, ניגש אליה אדם חמוש ושדד ממנה את מכשיר האייפון שלה באיומים. הצעירה המבוהלת הזעיקה את השוטרים המקומיים, שעלו במהרה על הדרך ההגיונית ביותר למצוא את השודד – שימוש באפליקציית ה-Find My iPhone של אפל.
CC BY-SA 2.0 renatomitra
אחת מן האפשרויות שמציעה אפליקציית ה-Find My iPhone היא השמעת צליל דמוי אזעקה מתוך הרמקול של האייפון שנגנב. זה בדיוק מה שבחרו השוטרים במנהטן לעשות. כשגנב המכשיר עבר בסמוך לשוטרים, האייפון הגנוב שנשא השמיע לפתע צפצוף חזק, שהוביל את השוטרים הישר אליו. מכשירה של הצעירה הושב אליה והגנב מצידו, הואשם בשוד.
תמונות מן החתונה שוחזרו בענן
התאריך המיוחד והחשוב ביותר בחייהם של רוב בני האדם הוא כנראה יום חתונתם. תכנונים קפדניים של חודשים, משפחה ואורחים השוטפים את הזוג הצעיר בתשומת לב ואיך לא, אלפי צילומים שמתעדים את היום הזה לשארית חייהם של בני הזוג הצעירים. לא פעם, אלבום התמונות המושקע והחשוב ביותר בעבור בני הזוג הוא של יום חתונתם. על כן, הדבר הכואב מכל יהיה לאבד את הצילומים מן האירוע.
מכיוון שאלבום הפילם של החתונה מוגבל במקום, רוב התמונות עושות את דרכן אל הכוננים הקשיחים. וכמו במקרים אחרים, גם הפעם, זוהי רק שאלה של זמן עד שקבציי התמונות הללו יימחקו בטעות, ייהרסו יחד עם הכונן הקשיח או ייאבדו במקרה בו המחשב ייגנב או ילך לאיבוד. משתמשים רבים מספרים על חוויות לא נעימות הקשורות באיבוד קבצים, שנמנעו או התמזערו עקב שימוש נכון בענן.
CC BY 2.0 epSos.de
“שירות ענן הציל אותי במספר הזדמנויות, כאשר הספקתי לגבות בזמן תמונות מן החתונה שלי ומאירועים נוספים” מספר אחד הגולשים. “מזל שגיביתי הכל בענן”. מספר גולש אחר. “מספר ימים לאחר מכן המחשב פשוט הפסיק לעבוד ואיבדתי את כל הנתונים שהיו שמורים עליו”. “מאז שנהרס לי הדיסק הקשיח בפעם הראשונה, אני שומר כל קובץ בעל ערך סנטימנטלי על שרתי הענן, כמו התמונות מהחתונה שלי למשל”. מסכם אחד המשתמשים בשירות הגיבוי.
ראו גם:
9 דרכים מקוריות להשתמש בענן כדי לשפר את חיינו
5 טיפים מתקדמים לשימוש בשירותי הענן
ברוכים הבאים לחיים שלכם בענן – שאלות ותשובות למתחילים
כתב: ג’ניה קיפניס