תמונות נדירות של לבקנים בטנזניה

במדינת טנזניה, אשר באפריקה, חיה כמות גדולה של לבקנים, אנשים שנולדו ללא פיגמנטים בגופם, ולכן עורם לבן לגמרי. למרות התפוצה הרחבה של התופעה במדינה, עדיין קיימות אמונות טפלות רבות כלפי מי שנולד לבקן.

רופאי אלילים רוצחים את הילדים הלבקנים, כדי לעשות שימוש בחלקי גופם, ואנשים רבים תוקפים אותם רק בגלל שונותם. בשנים האחרונות הקימה ממשלת טנזניה מקלטים אשר מספקים הגנה, מחסה ובית עבור אותם חסרי מזל שנרדפים בשל צבע עורם הלבן. צלמת העיתונות ז’קלין מרטין הביאה תמונות מהמקלט.

עוד ב”בא במייל”:

תמונות מדהימות ממעוף הציפור

התמונות הזוכות של תחרות הצילום של נשיונל ג’יאוגרפיק 2013

לייטנס פילברט ננטשה במקלט קאבאנגה בגיל צעיר, ואינה יודעת בת כמה היא. לייטנס אוחזת בתינוקת ג’סיקה, שננטשה במקלט על ידי אמה.

ילדות יושבות מחוץ למקלט הלבקנים בקאבאנגה.

פריסטה דאודי, בת שנתיים (מימין) משחקת בחצר המקלט בקאבאנגה. פריסטה הועברה למקלט על ידי משפחתה לאחר שאחותה, לבקנית גם היא, נרצחה על ידי רופא אליל.

זאוויה קאסים, בת 12, חיה במקלט קאבאנגה מגיל צעיר. חוסים רבים במקלט מועברים אליו על ידי בני משפחתם, אך ננטשים בו ולא רואים עוד את בני המשפחה.

ילדים עומדים ליד שער הכניסה למקלט. רבים מהחוסים במקלט מפחדים לעזוב את גבולותיו המוגנים.

מוסא ננטש במקלט בגיל צעיר, ואינו יודע בן כמה הוא. עובדי המקלט מאמינים כי מוסא מגיע מאיזור הגבול עם המדינה בורונדי, שם קיים שוק שחור גדול לאיברי גוף של לבקנים.

זאינאב מוחמד, בת 12, הועברה למקלט בגיל 6. בטנזניה אחוז הלבקנים באוכלוסיה הוא גבוה במיוחד, 1 מתוך 1,400 ילדים יהיה לבקן. בשאר העולם אחוז הלבקנים הוא 1 מתוך 20,000.

הלן, בת 8, הגיע למקלט בגיל 7 אחרי שהמון זועם רדף אחריה בכפר בו נולדה.

פריסטה דאודי, בת 3, הועברה למקלט לאחר שאחותה נחטפה מידיה של אימה בזמן שישנה, ונרצחה.

מאאג’בו מסרב לעבור למקלט הלבקנים, למרות שלבקנים אחרים מכפרו הותקפו. מחוץ לביתו מאאג’בו מסתובב תמיד עם סכין ומצ’טה לצרכי הגנה.

מאאג’בו משחק דמקה עם חבר מכפרו. משמעות שמו של מאאג’בו היא “פלא” בסוואהילית.

למרות הקשיים והרדיפות מהם סובלת קהילת הלבקנים בטנזניה, המקלט בקאבאנגה, ומקלטים דומים לו, מספקים לילדים הנטושים בית חם, משפחה וחברים תומכים. מרגש לראות את הילדים, שעד בניית המקלטים נאלצו להתחבא בביתם או להילחם על שלומם, משחקים כמו כל ילד בני גילם וזוכים לחינוך ותמיכה.

כתבה: מאיה צוקר. פורסם במקור ב”בא במייל“.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן