קבוצה של חוקרים מדרום קוריאה הודיעו כי פיתחו רובוט מיקרוסקופי ראשון מסוגו שיכול לגלות סרטן ולטפל בו. הננובוט מונע באמצעות בקטריה שעברה שינוי גנטי, והיא יכולה לאתר חלבונים וחומרים המקושרים להתפשטות של סרטן בגוף. מרגע שהננובוט, שגודלו 3 מיקרומטר, מזהה תא סרטני, הוא מרסס אותו בתרופות אנטי סרטניות.
עוד באתר “סטארמד”: הקשר בין כולסטרול גבוה לסיכון להתפשטות סרטן השד
ננובוטים (ננורובוטים) רפואיים הם כלים זערוריים שנעים באופן עצמאי בתוך הגוף, מאתרים ליקויים ואף מבצעים פעולות ריפוי. הננובוט החדש פותח פתח לגישה יותר מדויקת במלחמה נגד הסרטן, שצפויה להיות בעלת תופעת לוואי פחותות ביחס לטיפולים מסורתיים כמו כימותרפיה או הקרנות, שתוקפות את הגוף כולו כחלק מהטיפול.
לרוע המזל, הננובוט שפותח הוא בעל מספר מגבלות מהותיות. בשלב זה, הוא יכול לאתר רק סוגי סרטן מוצקים כמו סרטן השד או סרטן המעי הגס.
החוקרים מקווים שימשיכו לשכלל את הטכנולוגיה על מנת שתוכל לאתר סוגים נוספים של סרטן בהמשך. החוקרים הקוריאנים משתפים פעולה עם עמיתים בארה”ב, יפן ובאיחוד האירופי במסגרת הניסוי, אך בשלב זה נראה כי אנחנו עדיין רחוקים מניסוי בתרופה החדשה. המחקר שלהם מתפרסם בגיליון החדש של כתב העת Scientific Reports.
דרך inhabitat.com. תמונת שער: Shutterstock.com