מזל טוב, החלטתם להתחדש בסמרטפון חדש. הכתבה הזו מיועדת לכל אלה שעדיין מבולבלים, שלא בדיוק יודעים אם כדאי להם לקנות אייפון או אנדרואיד, ומה בכלל ההבדלים ולמה זה חשוב.
עשו לנו לייק וקבלו עוד סיפורים כאלה בפייסבוק:
לא לדאוג! נקח אתכם צעד אחרי צעד בנפתולי השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם בדרך למכשיר החדש, ולנסות לספק לכם את הכלים כדי שתעשו את הבחירה הטובה ביותר.
המנטרה שלנו היא שאין בחירות שגויות. כל עוד אתם קונים דגם חדש של יצרנית גדולה – אין יותר מדי איפה ליפול. כל המכשירים טובים ופחות או יותר שווים בערכם. זו נקודה שחשוב לנו להדגיש: אל תתפתו לכל מיני סלוגנים שיווקיים שמספרים שמכשיר אחד טוב יותר כי יש לו יותר ליבות או מכשיר אחר מוצלח כי על המסך שלו יש יותר פיקסלים. כל המכשירים המתקדמים נמצאים פחות או יותר באותה נקודה מבחינת ביצועים, וגם אם קיימים הבדלים כאלה או אחרים רוב המשתמשים כלל לא יבחינו בהם.
אז איך בוחרים מכשיר אם כולם דומים? פשוט מאוד: בודקים מה הצרכים שלהם ובוחרים אחד בהתאם.
אייפון או אנדרואיד? או אולי בכלל ווינדוז?
גרפיקה: Shutterstock
הבחירה הראשונה בדרך לסמרטפון היא מערכת ההפעלה שלו. אם כבר יש לכם סמרטפון קודם – כנראה שההחלטה הזאת תהיה פשוטה. הדבר הטבעי לעשות הוא להשאר באותה מערכת הפעלה (כך תוודאו שכל האפליקציות המוכרות יעברו אתכם הלאה), אלא אם כן ממש לא נהנתם מתפעול המערכת ואז סביר שתרצו לעבוד ל”צד השני”.
אם אתם עומדים לקראת קניית הסמרטפון הראשון שלכם – הנה בגלליות מה שאתם צריכים לדעת:
iOS
מערכת ההפעלה של אפל נחשבת עדיין לפשוטה מאוד לתפעול וגם טכנופילים יוכלו לתפעל את רוב המאפיינים שלה. מהצד השני, מדובר במערכת סגורה מאוד שלא מספקת יותר מדי אפשרויות מתקדמות למשתמשים. העיצוב של הגירסה האחרונה שלה, iOS 7, מעט מעורר מחלוקת – וכדאי שתסתכלו קצת על תמונות שלו כדי לראות אם הוא בכלל לטעמכם או לא.
למי מומלץ? לאנשים שרוצים ממשק פשוט ומגוון רחב של אפליקציות ולא פוחדים לשלם מדי פעם על תוספות.
אנדרואיד
המערכת של גוגל התחילה כמסורבלת מאוד, אבל בגרסאות האחרונות שלה עברה מספיק פישוטים, ועכשיו היא פשוטה מאוד לתפעול. בניגוד ל-iOS, היא גם פתוחה יותר ונותנת יותר כח למשתמשים (כמו נניח להגדיר כל שיר ששמור לכם במכשיר כרינגטון – דבר שעדיין לא אפשרי אצל אפל משום מה).
מצד שני – זו גם מערכת פחות יציבה, שנוטה להציג באגים מדי פעם. לא בטוח שכל האפליקציות יעבדו כמו שצריך על כל המכשירים, וזה יכול להביא למצבים כמו נעימים כמו למשל Waze שלא מוכן לתת הוראות קוליות.
למי מומלץ? למשתמשים מתקדמים, לאלה שלא יכולים להרשות לעצמם אייפון או לא אוהבים את אפל.
Windows Phone
מערכת ההפעלה הסלולרית של מיקרוסופט לא באמת מצליחה להתרומם. וחבל. מדובר במערכת מוצלחת לכל הדעות, עם עיצוב מוצלח של ממשק משתמש וטריקים מגניבים. הבעיה של Windows Phone היא חנות האפליקציות המאוד דלילה שלו. אין כמעט אפליקציות זמינות למכשירים – ולכן קשה לנו להמליץ בשלב זה על המערכת. אולי בשנה הבאה.
למי מומלץ? רק לאנשים שממש ממש ממש לא מעונינים באפליקציות
איך לבחור מכשיר?
אחרי שהחלטתם אייפון או אנדרואיד – צריך לבחור במכשיר ספציפי. כאן האפשרויות יותר מגוונות, וכוללות מגוון של מכשירים בגדלים שונים ובמחירים שונים. הדבר הראשון שכדאי לכם לעשות זה לקבוע לעצמכם מסגרת תקציב. אין טעם שתפזלו לכיוון ה-iPhone 5S אם יש לכם רק 2,000 שקל להוציא.
לאחר שהגדרתם תקציב, נסו להבין מה נשמע יותר מתאים לכם: מכשיר עם מסך ענק? אולי מכשיר דק וקל שיכנס לכיס? ברשימת המכשירים המובילים שנמצאת בזמן הכתבה כתבנו על היתרונות והחסרונות הברורים של כל מכשיר ומכשיר – כך שיהיה לכם פשוט לבדוק על פי הצרכים שלכם איזה מהם מתאים לכם.
השלב הבא הוא לנסות לבדוק את המכשיר בידיים. קפצו לחנות סלולר או בקרו חבר שאתם יודעים שיש לו מכשיר זהה לזה שאתם רוצים. החזיקו את המכשיר בידיים, בדקו שאתם מסתדרים עם הגודל ומסך המגע, נסו להוציא שיחה כדי לוודא שאתם שומעים טוב ברמקול.
מצאתם את המכשיר שמתאים לכם? מזל טוב. נשאר לכם רק לבדוק שהמחיר שאתם מתבקשים לשלם עליו סביר, שיש אחריות אמינה של שנה לפחות – ולצאת עם סמרטפון חדש ונוצץ.
המכשירים החדשים והשווים ששווה לכם לשקול לקנות:
iPhone 5s
הגירסה החדשה והמתקדמת ביותר של ה-iPhone. העיצוב החיצוני זהה כמעט לגמרי ל-iPhone 5 הקודם, אבל המפרט הטכני שודרג במעבד חדש ושבב ייעודי לזיהוי תנועה שהופכים את כל הפעולות למהירות יותר וחסכניות בסוללה.
ל-5s נוסף גם חיישן טביעת אצבע שחוסך את השימוש בסיסמה כדי לפתוח את המכשיר מטעינה.
היתרונות: אם אתם בקטע של אייפון – זה המכשיר הכי חזק והכי עדכני. חיישן טביעות האצבע יעיל בצורה מפתיעה.
החסרונות: לא מחדש יותר מדי מהמכשירים הקודמים בסדרה. המסך קטן יחסית.
Samsung Galaxy S4
הגלקסי האחרון כבר הספיק להתיישן בחודשים הארוכים שהוא נמצא בשוק, אבל הוא עדיין מכשיר הדגל של סמסונג היום. עם מסך מוצלח יותר ושלל גימיקים כמו זיהוי של מחוות ידיים גם כשאלה לא נוגעות על המסך ואפשרות לגלול טקסטים באמצעות העיניים בלבד – זה היה אמור להיות ה-iPhone Killer הנוכחי של סמסונג.
היתרונות: אם אתם בקטע של גלקסי – זה המכשיר החדש ביותר בסדרת העל של סמסונג. שלל גימיקים שלפחות על הנייר יקלו על חייכם.
החסרונות: רוב הגימיקים התבררו כמיותרים ולא כל כך שמישים. נחשב פחות מוצלח באופן יחסי מה-S3, הדור הקודם של מכשירי ה-Galaxy S.
Samsung Galaxy Note III
“פאבלט” זה כינוי מטופש לסמרטפונים עם מסכים ענקיים, איפשהו בין טלפון ממוצע לבין טאבלט קטן. ה-Note של סמסונג הוא הפאבלט הפופולרי ביותר. המסך גדול ואיכותי ויש גם עט חרט שמאפשרת שירבוט קל יותר של איורים ומילים.
היתרונות: המסך הכי גדול שאפשר, מפרט מוצלח, מאסיבי ומרשים.
החסרונות: למי יש מקום בכיסים למכשיר כל כך גדול? בלתי אפשרי לתפעל ביד אחת.
HTC One
אחד המכשירים המפתיעים של השנה האחרונה, שהחזיר לקדמת הבמה את חברת HTC שמעט נעלמה מהזירה עד אז. המסך מעולה, הביצועים מהירים אבל מה שהכי מפתיע ב-One הוא העיצוב שלו, שמזכיר יותר את אפל האמריקנית מאשר חברות קוריאניות.
היתרונות: נחשב לאחד ממכשירי האנדרואיד המוצלחים. עיצוב נהדר.
החסרונות: כמו ה-S4, הספיק כבר להתיישן מאז שיצא, ואולי עדיף לחכות לדגם הבא.
LG G2
מכשיר הדגל של LG. מסך גדול ואיכותי, ביצועים טובים ומצלמה מוצלחת. LG נותנת פייט בשנה האחרונה לסמסונג, וה-G2 הוא בהחלט מתחרה ראוי לגלקסי הבא.
היתרונות: נראה, מרגיש ומתנהג מעולה.
החסרונות: מדובר, פחות או יותר, באותו מכשיר בדיוק כמו ה-Nexus 5 רק הרבה יותר יקר.
Nexus 5
הנקסוס האחרון של גוגל הוא כמעט אחד לאחד ה-LG2, רק עם מסך מעט קטן יותר ומערכת אנדרואיד מתקדמת יותר (4.4). כמו כל מכשירי הנקסוס, המחיר זול במיוחד הודות לסבסוד של גוגל.
היתרונות: גירסת אנדרואיד מתקדמת, התמורה הטובה ביותר של תועלת לעומת כסף.
החסרונות: המצלמה מעט מאכזבת. עדיין יש מעט באגים ב-4.4.
ומה אם אין לי כל כך הרבה כסף?
מכיוון שבכתבה זו התמקדנו במכשירים המתקדמים – סביר להניח שגם הזולים שבהם יעלו לכם סכום כסף שאולי אתם לא ממש רוצים להוציא על סמרטפון. וזה בסדר גמור. בשוק יש הרבה מכשירים זולים וטובים שאפשר להשיג.
אפשרות אחת היא ללכת על מכשיר מתוצרת סין. יש כמה מותגים סיניים שמציעים חומרה יחסית מתקדמת במחירים זולים. מדובר במכשירי אנדרואיד שאולי נופלים באיכות ההרכבה שלהם מאלה של סמסונג ו-LG, אבל חוץ מזה מספקים פחות או יותר אותה חוויה ובהחלט כדאי לבדוק אותם.
אפשרות נוספת היא ללכת על הדגם של שנה שעברה. ה-Galaxy S3 הוא עדיין טלפון מצויין. גם ה-Nexus 4. גם האייפון 5. לקנות דגם חדש יחתוך את המחיר במאות שקלים – ואלא אם כן אתם משתמשים מאוד מתקדמים לא בטוח שאפילו תשימו לב להבדל.