החורף הגיע ונשא עמו את ריח ההדרים, וזה בהחלט משמח כי פרי הדר זה מאוד טעים. מצד שני: מנדרינה היא פרי די מעצבן, במיוחד החלק הזה שקודם לאכילה: הקילוף. לקלף מנדרינה זה תהליך ארוך, מלכלך, משפריץ ומעצבן. אלא אם כן אתם מכירים את שיטת הקילוף הבאה – שמפשטת את העניין במיוחד.
הרעיון, שהוצג בבלוג JewelPie, הוא להשתמש בקליפה עצמה כדי שתשמש כבסיס לפלחים, ואז לפרוס אותם כמו מניפה. הפוסט המקורי על קילוף פרי ההדר פורסם כבר בפברואר, אך צבר פופולריות רק עכשיו. אולי כי עכשיו אפשר להשיג מנדרינות בזול בסופר.
נשמע מסובך? האמת שזה די פשוט:
בשלב הראשון, חיתכו את החלק העליון והחלק התחתון של המנדרינה. דאגו לא לחתוך את בשר הפרי עצמו אך כן לחשוף אותו כמו שרואים בצילום.
בשלב הבא בצעו חתך נוסף לאורך הפרי (חתך אנכי). נסו לדאוג לכך שהחתך יעשה במקום בו מתחברים שני פלחים. עכשיו איחזו את הפרי משני צידי החתך (יד אחת בכל צד), ו”פיתחו” אותו כך שהפלחים יתחילו להפרד זה מזה.
אם עשיתם הכל כמו שצריך ובמספיק עדינות – בסוף התהליך תצא לכם מניפת המנדרינה, ממנה תוכלו לשלוף בקלות את הפלחים ולאכול הכל בתאבון וכמעט בלי ללכלך. יאם!
אם אהבתם – האם כבר ראיתם את השיטה המגניבה לאכול תפוח שתעלים לגמרי את הליבה המגעילה?