ברוכים הבאים לחיים שלכם בענן – שאלות ותשובות למתחילים

רובנו פוגשים את שירותי המחשוב בענן (Cloud Computing) בכל יום, מספר פעמים ביום. הבעיה היא שמדובר בהגדרה די מוזרה שרבים לא יודעים את משמעותה ומהו מקורה. אז מהו אותו ענן ומי משתמש בו?

עד לא מזמן, אם רצינו לקבל גישה לכל תוכנו של הכונן הקשיח שלנו, היינו צריכים לשהות בסמיכות אליו, שכן רק דרכו ניתן היה לשלוף מידע כה רב. כשהומצאו הזיכרונות הנשלפים והכוננים הקשיחים, זכינו לקצת ניידות, זאת בשל העובדה שזיכרון האחסון הממוחשב היה יכול ללכת איתנו. אך עדיין נותרנו מוגבלים כשרצינו שחבר, הגר בנקודה מרוחקת על הגלובוס, יצפה בזה הרגע בחלק מן הקבצים המצויים בכונן, וזאת מבלי שנשלח אותם אליו באמצעות הדואר האלקטרוני.

לקוחות פלאפון: קבלו עכשיו 100GB מתנה לגיבוי כל התמונות, הסרטונים ואנשי הקשר מהנייד שלכם בענן הסלולרי הגדול בישראל

מחשוב בענן הוא כינוי לשירותי מחשב שונים הניתנים למשתמש מרחוק באמצעות רשת האינטרנט. למה דווקא ענן? מסתבר כי כך נהוג לצייר בשרטוטים מקצועיים את שיטת העבודה של יחידות הקצה מול כלל הרשת. כאילו התכוון המשרטט להגיד כי מקום הימצאותם של השרתים המרוחקים כלל אינו חשוב להבנת השרטוט.

שרטוט רשת מחשוב ענן. באמצעות ויקיפדיה

לא רק אחסון קבצים

בענן ניתן לאחסן נפח רב של קבצים, לגשת אליהם ממחשבים שונים ומסמארטפונים, לערוך מסמכים בו-זמנית, ועוד. באמצעות שירותי הפס הרחב, והשיפור בטכנולוגיות הענן, ניתן היום אף להפעיל תוכנות שלמות, וכל זאת מרחוק, מבלי להתקינן על המחשב ממנו אנו מעוניינים לגשת אליהן. עקרון פעולה זה מכונה “תוכנה בתור שירות” Software-as-a-Service – SaaS)).

שירותי אחסון פופולאריים מעניקים נפח אחסון קבוע מראש בחינם ולכל דורש. אגב אחסון הקבצים, על שירותי הענן פועלות לעיתים תוכנות קטנות המאפשרות גם גיבוי אוטומטי של תמונות וקבצים עם המחשב ועם הסמארטפון. בשירותים מסויימים אפשרית גם קריאה ועריכה של מסמכי תוכנת Office בצורה מקוונת ולעיתים גם על ידי כמה אנשים במקביל.

גם אינסטגרם ו-Pinterest הם במידה מסויימת שירותי ענן. שירותים מסוג זה אנו אוגרים את התמונות שברשותנו, שומרים אותן בשרתיהם ואנו ניגשם אליהם מכל מקום.

גיבוי קבצים, חיסכון כספי ועבודה במקביל

לענן יתרונות רבים: בשירותי האחסון, למשל, קיימת האופציה ליצור עותק של המסמכים שאתם שומרים על הכונן הקשיח הפיזי. כך שאם חלילה תצוץ במחשבכם תקלה זו או אחרת, תמיד תהיו בטוחים שעותק נוסף יושב על שרת מרוחק וניתן לגשת אליו מכל מחשב באמצעות סיסמה.

בנוסף, שירותי המחשוב בענן חוסכים כסף רב לחברות שהחליטו להשתמש בהם. אם חברה רוצה להגדיל את נפח האחסון של רשת המחשבים שלה, משמעות הדבר שיש לרכוש עוד שרתים, להתקינם ולתחזקם. בעידן הנוכחי, כ-80 אחוזים מהחברות בצפון אמריקה משתמשות בשירותי מחשוב מבוססי ענן. לפיכך, לחברה כזו ישנה גמישות רבה בתחום משאבי המחשוב, והחברה משלמת לפי נפח האחסון המדוייק בו היא משתמשת. ללא הוצאות רכישה, התקנה ותיחזוק.

גם יכולת עבודה הסימולטנית והזמינה מכל מקום ודאי משפרת את תפוקתה של החברה ושל עובדיה. אין צורך יותר להגיע למשרד בכדי לעיין בקובץ מסוים, או לפתוח תוכנה שמותקנת רק במחשבי החברה. הכל, כולל הכל, נמצא בענן.

הדבר הזה מאובטח?

יש המחזיקים בדעה שאם ישמרו את החומר הכי רגיש שלהם רק במחשב האישי, אין סיכוי שגורמים זרים יצליחו להניח עליו את ידיהם. לדעתי האישית, הגישה הזאת כבר לא רלוונטית בעידן החדש: האקרים ישנם בשפע, וירוסים, רוגלות ומרעין בישין אחרים יכולים להחריב את כל העולם הוירטואלי שבניתם על המחשב האישי שלכם.

אם תחליטו לשמור את הקבצים בשרתים מרוחקים, אחסון זה יהיה כפוף לתנאי הרשיון של אותו השירות. אמנם התנאים משתנים משירות לשירות, אך באופן כללי אף חברה, המספקת שירותי ענן, לא תשאיר אתכם חשופים לעיני כל. שיטות הצפנה ואבטחה מתקדמות מותקנות לרוב בשירותי הענן השונים.

באמצעות computing cloud storage

גם בנוגע לתקלות שירותי הענן לא חסינים. בשנים האחרונות התרחשו מספר תקלות שבמהלכן נמנעה הגישה לכמה שירותי ענן במשך זמן-מה. במקרה ובבעלותכם חברה הנשענת ברובה על שירותי ענן – הדבר עלול לעלות בסכומי כסף רבים.

ומה עוד עושים עם הענן הזה?

מדפסות מבוססות ענן הופכות להיות נפוצות יותר בתקופה האחרונה. גוגל מפעילה שירות מבוסס ענן הנקרא Cloud Print. באמצעות השירות ניתן לשלוח הדפסה מכל מחשב או סמארטפון לכל מדפסת שחוברה מראש לשירות. בשוק גם קיימות מדפסות המיועדות לעבוד עם השירות בצורה מיטבית.

מדפסת מבוססת ענן. באמצעות Google Cloud Print

 

בעתיד הלא רחוק שוקלת ענקית האלקטרוניקה Sony לשווק את קונסולת המשחק PlayStation 5 כשירות תוכנתי מבוסס ענן ולא כקונסולה פיזית. במקום לספק ללקוח מארז אלקטרוני חכם, החברה תוכל לספק רק בקר פשוט יחד עם מסך. הבקר יתחבר לשירות הענן של Sony וזה ידע לספק ללקוח חווית משחק מלאה.

ונעבור לתכל’ס

הנה כמה בשירותי האחסון בענן:

Pelephone Cloud

שירות Pelephone Cloud של פלאפוןמאפשר לגבות את המידע החשוב לכם מהסמארטפון ומהמחשב האישי, לענן מאובטח בעל נפח אחסון עצום של100GB . לאחר הגיבוי תוכלו לגשת ולצפות בתכנים שהעליתם באמצעות גישה ל”ענן שלי” מהאפליקציה במכשיר או מאתר האינטרנט של השירות. תוכלו גם לשתף את התכנים באמצעות שליחת לינק ב SMS- או במייל. במידת הצורך ניתן לשחזר את התכנים לכל מכשיר התומך בשירות.

Dropbox

החבילה החינמית של שירותי הענן Dropbox מעניקה לכם לפחות 2GB של אחסון, ומגוון דרכים שיווקיות להגדיל אותם. כך שאם, למשל, תצרפו חברים לשירות תוכלו לזכות בנפח אחסון נוסף.

באמצעות ZD Net

Google Drive

שירותי הענן של גוגל נותנים בחינם 15GB המשותפים גם לחשבון ה-Gmail, וגם לתמונות איכותיות ב Google + וגם עבור ה-Google Drive עצמו. יכולות עריכת מסמכים מקוונת על ידי מספר אנשים במקביל היא פונקציה שימושית מאוד בשירות הזה.

באמצעות Stony Brook

SkyDrive

גם מייקרוסופט מעניקה שירות כזה. נפח האחסון הבסיסי עומד על 7GB ושירות עריכת מסמכים מקוונת על ידי מספר אנשים התווספה לאחרונה לשירות.

iCloud

שירותי הענן של אפל מעניקים סנכרון בין מכשירי iOS שונים ובין מחשבים אישיים. למעשה, מדובר בגלגול של שירותי הענן הישנים של אפל: iTools, MobileMe. אם אתם רוצים לגבות את האייפון/האייפד שלכם – מדובר בפתרון גיבוי מעולה.

עכשיו יש לכם את כל מה שצריך בשביל להתחבר לענן ולהתחיל לנהל חיים דיגיטליים יעילים יותר. בהצלחה!

לקוחות פלאפון: קבלו עכשיו 100GB מתנה לגיבוי כל התמונות, הסרטונים ואנשי הקשר מהנייד שלכם בענן הסלולרי הגדול בישראל

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן