לא קרה לכם שחבריכם הטובים שלחו לכם קישורים לקבצים המאוחסנים בענן? שמעתם על ה”ענן” הזה בכל מקום אבל לא הבנתם במה מדובר? אם טרם הצטרפתם למהפיכת המחשוב בענן, תוכלו לעשות זאת באמצעות המדריך למתחילים שהכנו.
ואם אתם כבר שם, ודאי כבר התמכרתם לעובדה שהקבצים שלכם זמינים מכל מקום. אז עכשיו, כשהגישה לקבצים קלה מאי פעם, ודאי תשמחו לשמוע כיצד ניתן לשפר את השימוש בשירותי המיחשוב בענן.
אספנו עבורכם כמה טיפים שיהפכו את השימוש בענן לחוויה חדשנית ומועילה יותר. חלקם של הטיפים מתייחס לשירותי אחסון ספציפיים, אחרים יהיו כלליים יותר, אך ברור לכולם שהמהפיכה הבאה כבר כאן.
1. לא לשים את כל הביצים בסל אחד
אם אתם משתמשים בשירותי האחסון בענן כפתרון גיבוי לקבצים החשובים שלכם, העצה החשובה ביותר עבורכם היא לא להסתמך על שירות גיבוי אחד. כבר היו מקרים ששירותי ענן כאלה או אחרים “נפלו” לזמן קצר ולרבים לא היתה גישה אל קבצי הגיבוי שלהם. וכששירותי אחסון בענן צצים לנו מכל עבר, כדאי לגבות את הקבצים בכמה מיקומים במקביל.
חשוב גם לוודא שהגיבוי הוא איכותי וכולל את כל הקבצים שלכם. כבר אמרו רבים וטובים “אם יש ספק-אין ספק”, לכן, אם מתעורר בלבכם ספק שאולי לא גיביתם את כל המידע שברשותכם, כדאי לבצע גיבוי מלא נוסף.
2. איך בכל זאת שולטים בבלגן?
ואם כבר פתחתם מספר חשבונות בשירותי ענן שונים, כדאי שתוכלו לנהל את כולם יחד ממקום אחד. שירות Otixo מאפשר לכם לנהל מספר שירותי ענן פופולריים באמצעות ממשק אחד. תוכלו לגרור קבצים משירות אחד למשנהו, וכל זאת ללא הצורך להוריד אותם למחשב.
הגרסה החינמית מאפשרת תעבורת נתונים של 250MB בחודש, ואם תשלמו 10$ חודשיים תזכו להשתמש בשירות ללא הגבלה.
דרך PCWorld
3. הענן בתיקיות נוספות
לשירותי האחסון בענן ישנן גם תוכנות נלוות הניתנות להתקנה על המחשב האישי ובאמצעותן נוספת תיקיה שדרכה ניתן לנהל את הענן ביתר קלות. באמצעות אותה תיקיה הופך הענן לנגיש יותר מאי פעם: העברת קבצים, שמירה ישירות לתיקיה וכל פעולה אחרת פשוט מסתנכרנת עם הענן בנוסף להתרחשותה במחשב האישי. החיסרון בכך, שברוב המקרים מדובר בתיקיה אחת היודעת להסתנכרן מול הענן. אם תרצו לסנכרן תיקיות נוספות תצטרכו להעתיק אותן אל תוך התיקיה הספציפית שהוגדרה.
תוכנת הניהול של שירותי הענן Ubuntu One מאפשרים הגדרה של תיקיות רבות ממיקומים שונים במחשב האישי. בדומה להן, שירות Amazon Cloud Drive תומך בסנכרון תיקיות רבות עם הענן. פשוט לחצו עם לחצן העכבר הימני על כל תיקיה שבמחשבכם האישי. אז בחרו ב’שלח אל’ (Send To) ואחר כך בחרו Amazon Cloud Drive. החסרון של השירות של Amazon שהוא נמנע מלמקם תיקיה ספציפית במחשבכם וניהול הקבצים מתבצע רק באמצעות הדפדפן.
דרך PCWorld
4. הורידו את הקבצים המצורפים ישירות לענן
דפדפנים שונים שומרים, כברירת מחדל, את הקבצים שאנו מורידים מהאינטרנט בתיקיה ייעודית הנקראת בדרך כלל “הורדות” (Downloads). אך לעיתים, כשאנו מורידים קבצים מצורפים מהדואר האלקטרוני או מכל אתר אחר, אנו מצטערים שהקובץ המצורף נשאר על המחשב ואין לנו גישה אליו מכל מקום. הטיפ הזה פשוט כל כך ועשוי להיות יעיל עבור רבים.
כך תגדירו, במקרה הזה את דפדפן הגוגל כרום, שישמור את הקבצים שלכם ישירות על שירותי הענן של שירות הגיבוי שלכם. לחצו על כפתור התפריטים הכולל סימון של שלושה פסים, זה מעל זה, בפינה השמאלית העליונה של המסך (אם מדובר בגרסה האנגלית של הדפדפן – הפסים יוצבו בפינה הימנית העליונה). בתפריט שנפתח בחרו הגדרות, אחר כך בחרו בתפריט הימני שוב הגדרות. בתחתית המסך לחצו על הגדרות מתקדמות. גללו את המסך ובאזור המציין הורדות (ראו צילום מסך) לחצו על “שנה” לצד תיבת הטקסט. בתפריט שנפתח תוכלו לבחור את תיקיית שירות הגיבוי שלכם. זהו, מעכשיו כל הורדה של קובץ מצורף מדפדפן הכרום תגיע אוטומטית לאחסון הענן שלכם ותוכלו לגשת אליה מכל מקום.
5. לגשת לקבצים גם באופן לא מקוון
אם חשבתם שהגישה לקבצים שלכם אפשרית רק כשאתם במצב מקוון – כנראה שאתם טועים, שכן תוכנות הסנכרון של שירותי הענן השונים מאפשרות את הגישה לקבצים גם בצורה שאינה מקוונת. הדבר שימושי לטיסות, לנסיעה ברכבות תחתיות (אם לא תעלו על הכרמלית, אז כנראה שרק בחו”ל) ולכל מצב בו לא מתאפשר להיות במצב מקוון.
כל תוכנה מפעילה את אפשרות העבודה במצב לא מקוון בדרך שונה, אך רוב המפתחים הבינו שמדובר בצורך מתבקש על ידי רוב המשתמשים. חפשו קצת בתפריטי התוכנה או חפשו Offline Mode בעזרה של התוכנה כדי ללמוד כיצד להפעיל את המצב בכל שירות ושירות.