דלג לתוכן המרכזי
מאמרים

הכירו את האבות של לטאות ישו שרצות על פני המים

ג
מאת גל מור עיתונאי רשת וטכנולוגיה
⏱️ 1 דק׳ קריאה
שיתוף הכתבה:

מאובן בן 48 מיליון שנים סיפק לחוקרים הצצה על קבוצה של לטאות שרצו על פני המים.

לטאות ישו הן מין במשפחת הקוריטופהנידים שנע על פי המים בסגנון שנראה שנתן השראה גם לקפטן ג'ק ספארו.  

השם הרשמי של הלטאות האלה הוא "בזיליקוס" (ולא בזיליקום) והן השתמשו בכישורי הריצה על פני המים כדי להימלט מפני טורפים. בימים אלה הן חיות בעיקר באיזור קו המשווה אך המאובנים העתיקים שנמצאו בוויומינג, ארה"ב גילו פרטים על מינים המקורבים אליהם.

בימים בהם חיו הלטאות האלה העולם היה חם יותר בתשע מעלות צלזיוס בממוצע לעומת היום. בכתב העת PloS One החוקר ג'ק קונרד מהמוזיאון האמריקני להיסטוריה של הטבע משער כי הלטאות האלה אכלו נחשים קטנים, לטאות, דגים, חרקים וצמחים.

עם זאת, עצמות הלחיים הגדולות שלה הלטאות האלה עשויות להצביע על כך שהן גם נשנשו חיות גדולות יותר לעומת צאציהן היום. 

בידי החוקרים אין הוכחות ישירות לכך שהיצורים האלה ידעו לרוץ על פני המים אך הם מסיקים מכך בשל השתייכותם למשפחת לטאות הכוללת מספר מינים שניחנים ביכולת הזו. ללטאות היו סיבות טובות לרוץ מהר על פני המים. החוקרים משערים כי קרוב רחוק של לטאת הדרקון קומודו הייתה בסביבה.

ג

גל מור

עיתונאי רשת וטכנולוגיה • חורים ברשת

גל מור הוא העורך הראשי והמייסד של "חורים ברשת", שהושק ב-2006 ובו מבקרים מיליון משתמשים בכל שנה. גל מתמחה באסטרטגיות תוכן אפקטיביות, תפעול וליווי מוצרים דיגיטליים וקהילות תוכן. הוא שותף מייסד וסמנכ"ל מוצרים ב-Guruz, פלטפורמה חברתית למומחי תוכן. לשעבר מנהל תוכן ראשי ב-ynet

כתבות נוספות שיעניינו אותך