רשלנות רפואית בישראל

לעיתים אנו או קרובי משפחתנו נאלצים לפנות לטיפול בבתי חולים ומרפאות שונות. לרוב אנו סומכים על אנשי המקצוע שיעשו את עבודתם בצורה הטובה ביותר, אך לצערנו ישנם מקרים בהם נעשות טעויות שפוגעות במטופלים. מסיבה זו, כל שנה מוגשות מאות תביעות בארץ כנגד המוסדות הרפואיים השונים על רשלנות רפואית. אז מהי רשלנות רפואית, איך נראה הליך תביעה, וכיצד עו”ד ענת מולסון יכולה לעזור לכם?

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא בעצם מונח משפטי שמתייחס למצב בו מטופל קיבל שירות רפואי שגרם לו נזק, וזאת מאחר והרופא אינו נקט במידת הזהירות הנדרשת ומצופה ממנו בסיטואציה זו. רשלנות רפואית מתייחסת לרופאים, אחיות או כל אדם אחר שעוסק במקצוע רפואי.

איזה סוגים של רשלנות רפואית קיימים?

תחת הגדרת רשלנות רפואית ניתן למצוא סוגים שונים של מקרים. אחד מאלה הוא רשלנות באבחנה, שבה האבחנה רחוקה באופן ניכר מהעובדות בשטח. לא מדובר בטעות בשיקול הדעת אלא בנתינת אבחנה ללא חקירה ובחינה לעומק של מצב המטופל. סוג נוסף הוא אי נקיטת הליכים סטנדרטים. במצב זה, רופא נאשם על כך שלא פעל על פי ההליכים הסבירים והנדרשים ממנו לאחר פגישה עם מטופל. לדוגמה, אם הרופא לא הפנה את המטופל לבדיקות דם, צילום רטנגן או ביופסיה – דבר זה מנע אבחון נכון בזמן אמת בנוגע לבעיותיו של המטופל, מה שעיכב את החלמת המטופל או אף גרוע יותר, מנע ממנו לקבל טיפול מלכתחילה. גם רשלנות בהסכמה מדעת נחשבת לרשלנות רפואית. מדובר במקרים בהם המטופל לא קיבל את הפרטים המלאים בנוגע למצבו הרפואי מהרופא המטפל. זכותו של כל אדם לבחור בטיפול הראוי, וזאת לאחר שנפרשו בפניו כל האפשרויות. אם הגורם המקצועי לא סיפק את המידע – מדובר ברשלנות, במיוחד אם דבר זה פגע בבריאותו של המטופל. נקודה זו רלוונטית גם במקרים בהם הרופא לא הסביר על תופעות הלוואי המרכזיות של טיפול מסוים, מה שהוביל לבחירה לא שקולה של המטופל בטיפול זה.

איך מתבצע הליך תביעה על רשלנות רפואית?

תביעה של רשלנות רפואית היא למעשה תביעה של המטופל נגד מוסד רפואי או אדם העוסק במקצוע רפואי- רופא, אחות, רוקח וכדומה. התביעה היא על קבלת טיפול רפואי רשלני שגרם לנזק, וזאת על פי פקודת הנזיקין. מטרת התביעה היא להצליח להשיג פיצוי כספי למטופל או למשפחתו. מי שמקבל את ההחלטה האם אכן התקיימה רשלנות רפואית בתיק הוא בית המשפט. בית המשפט קובע זאת על פי מספר כללי יסוד, אותם התביעה צריכה להוכיח. יסוד ראשון הוא חובת הזהירות של המטפל או המוסד הנתבע על כלפי המטופל התובע. יש להוכיח שחובה זו אכן התקיימה. היסוד הבא יהיה להוכיח שחובה זו הופרה ולא התקיימה בפועל. לאחר מכן, יש להוכיח שנגרם נזק משמעותי למטופל ושאכן יש קשר סיבתי בין הנזק לבין התנהגות הנתבע. הליך משפטי זה הוא כמובן אינו מדע מדויק. כל מקרה של רשלנות רפואית נבחן לגופו ויש להביא את מירב ההוכחות מצד התביעה בכדי להוכיח שהנתבעים אכן אשמים.

כדי להתחיל תהליך תביעה על רשלנות רפואית יש להיפגש עם עורך דין רשלנות רפואית מנוסה שיבחן את המקרה ויבדוק האם אכן יש עילה לתביעה. לאחר מכן יתחיל שלב איסוף המידע, בניית התיק והתביעה בפועל.

כמה זמן יארך הליך תביעת רשלנות רפואית בישראל?

תביעות הן תהליך שלוקח זמן רב, ומקרים של רשלנות רפואית הם לא שונים בכך. בין הגשת התביעה ועד קבלת הדין בבית המשפט יכולים לעבור שנה, שנתיים ולפעמים גם יותר. יש להמתין בסבלנות ולקחת בחשבון שדבר זה לוקח זמן, אבל חשוב שתסתמכו על כך שעורך הדין שבחרתם עושה כמיטב יכולתו בכדי לקדם את התיק ולהביא לתוצאות הטובות ביותר.

עו”ד ענת מולסון – ייצוג נפגעי תביעות רשלנות רפואית

נגרם לכם נזק בעקבות רשלנות רפואית ואתם מעוניינים לקבל את הפיצוי שמגיע לכם? עו”ד ענת מולסון והצוות שלה ישמחו ללוות אתכם בתהליך זה באופן המקצועי וההוגן ביותר. עו”ד מולסון עוסקים בתחום רשלנות רפואית שנים רבות וזכו להצלחה חסרת תקדים במהלך השנים. צרו קשר לקבל פרטים ומידע נוסף.באתר של ענת מולסון: עורך דין רשלנות רפואית

קרדיט תמונה FREEPIK

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן