קמפינג בשטח – המדריך למתחילים

אוהבים טבע ומעוניינים ליהנות מחוויית שטח מהנה? קראו את המדריך למתחילים של קמפינג בשטח, והתחילו ליישם. קריאה נעימה

נעים להכיר – קמפינג

המשמעות של קמפינג היא לינה בשטח באוהלים, בקתות או תחת כיפת השמיים, כאשר המטרה העיקרית היא יציאה אל הטבע. הלינה תמיד תהיה בחיק הטבע במקום תחום המיועד למטרה זאת. בעברית פעילות זאת נקראת: ‘מחנאות’. נכון להיום יש מגוון רחב של סגנונות מחנאות, כאשר הבסיסיים הם בסגנון בסיסי הישרדותי אליהם מגיעים המחנאים עם מעט ציוד ועד שטחי קמפינג בהם מוצעים שירותים, מקלחות ושירותים שונים.

בשנים האחרונות ניתן לראות גם בישראל אנשים רבים שמחליטים לחזור לבסיס ולפשטות, אם כתוצאה מיוקר המחייה ואם משום האמונה שדרך חיים זו בריאה. כאן נכנס לתמונה הקמפינג. אם בשנות השבעים, אנשים היו לוקחים ציוד, מוצאים מקום בו הם יכלו להדליק מדורה ולקום עם הזריחה, היום הדברים הרבה יותר מסודרים, שכן ישנם מתחמים מיוחדים לקמפינג הכוללים אווירת מחנאות, אפשרות לאוכל ואטרקציות שונות לילדים.

מקום לינה – חניוני לילה בסיסיים או אתרי קמפינג?

כאן הכוונה היא אל אותם אתרי קמפינג בסיסיים הישרדותיים בדמות חניונים בסיסיים בלב הטבע. כלומר, קרקע שטוחה שלצידה השלט ‘חניון שלט’. ישנם סוגים שונים של חניוני לילה. הבסיסיים ביותר בהם ניתן למצוא קרקע מיושרת בלבד. לעומת זאת ישנם חניונים ברמה גבוהה יותר בהם ניתן למצוא גם מי שתייה באמצעות מכלים מוטמנים.

קמפינג בשטח – בתשלום או בחינם?

החניונים או במילים אחרות אתרי הקמפינג נחלקים לאלו שאינם בתשלום ואלו שבתשלום. ברוב החניונים שאינם בתשלום ניתן להביא כלבים, אך אלו חייבים להיות קשורים ועם מחסום פה. דברים חשובים נוספים אותם יש לדעת אודות חניונים בחינם הם:

  • פחי אשפה – אין פחי אשפה ברוב החניונים ולכן חשוב להצטייד מראש בשקיות אשפה.
  • שעות החשיכה – חשוב לא להגיע אל החניון בשעות החשכה, בכדי להימנע מאינטראקציה לא נעימה עם בעלי החיים בשמורה.
  • הזמנה מראש – לא ניתן להזמין מראש מקומות בחניונים שאינם בתשלום.
  • שירותים – ברוב החניונים אין שירותים.
  • ניתן להדליק אש במקומות המותרים לכך בחניון.
  • אסור להפעיל אמצעי הגברה בחניון, אך ניתן לשמוע מוזיקה בעוצמה סבירה.
  • תמיד רצוי למקם את האוהל ליד העצים.

חניונים ואתרי קמפינג בתשלום – חשוב שתדעו

חניוני לילה / אתרי קמפינג בתשלום מחייבים לעיתים תאום מראש ומספקים מגוון רחב יותר של אפשרויות, כמו למשל סוג יחידת האירוח בה מעוניינים (בונגלו, אוהל קמפינג, חושה, לינת שטח ועוד), האם מעוניינים בחניון המאפשר חניית קרוואנים הכוללת חיבור לחשמל ומים, האם מעוניינים בחניון המותאם לקהל המסורתי והדתי ומציע פלטה ומיחם. רוב החניונים כוללים מקלחות, מקררים, כירות גז ואפשרות של השכרת מזרונים.

סוגים שונים של אתרי קמפינג – מה מתאים לכם?

היום, ניתן לבחור אם ללון באוהל אותו מביאים מהבית או אוהל שהוקם במיוחד בשביל המטיילים. ניתן לבחור אתר קמפינג הכולל מטבחון, מקלחות, תאורת לילה, תבשילי קדירה, אוהלים מחוממים, שירותים, טיולי גמלים כאטרקציה לילדים או נסיעה ברכבי שטח וזו רק תחילת הרשימה. בשורה התחתונה ניתן לבחור אתר קמפינג המתאים לסגנון שלכם ולחוות את הטבע בסטנדרט הגבוה ביותר.  האפשרויות שלכם הן:

  • מקומות לא מוסדרים – אפשרות ראשונה היא להחליט ללון בטבע במקומות לא מוסדרים. יש לקחת בחשבון שכיוון שיש פיקוח רב בנושא, אין כמעט מקומות שאינם מוסדרים במדינתנו.
  • קרן קיימת לישראל – חניונים אלו הם ללא תשלום, קרי, בחינם. רוב החניונים בסיסיים וכוללים מקום לאוהל ופחי אשפה.
  • רשות הטבע והגנים – חניונים ללא תשלום אשר נקראים ‘חניוני שלט’. חניונים אלו תמיד יהיו ממוקמים בשמורת טבע מסודרת, כאשר המטרה היא שבני האדם ילונו באיזור ייעודי ולא יפריעו לאותם בעלי חיים בשמורה.
  • חניונים בתשלום של רשות הטבע והגנים – חשוב לשים לב שלא כל חניון של רשות הטבע והגנים הוא חניון חינמי. שכן, יש לא מעט חניונים המוצעים בתשלום.
  • אתרי קמפינג פרטיים – אתרים בתשלום הכוללים אתרים בהם ניתן להקים אוהלים פרטיים, אתרים הכוללים אוהלים של המקום או אוהל גדול (אוהל בדואי).  ישנם סוגים רבים של אתרי קמפינג פרטיים, כאשר בחלקם תמצאו מקלחות ושירותים מסודרים ובאחרים גם מטבח, מקומות ישיבה, מנגלים ועוד.
  • גלמפינג – אתרי קמפינג משודרגים המציעים אוהלים ממוזגים או מחוממים, סוגים שונים של מבנים בהם ניתן ללון (קרוואנים, אוהלי טיפי ועוד), מבנים עם רצפת פרקט, מבנים עם בריכה ציבורית באתר ועוד.

מה חשוב שתביאו לאתר הקמפינג?

  • לבוש – בגדים חמים ללילה, בגדים תחתונים,
  • לילה – לא לשכוח להביא שקי שינה, מזרונים (אם מדובר על מזרון מתנפל, אל תשכחו משאבה), מצעים, פנס עם סוללות, תכשיר דוחה יתושים ובגדים חמים. באם החלטתם להביא אוהל, חשוב לא לשכוח להביא גם מוטות ויתדות על מנת לחזק אותו.
  • בישול – סיר ומחבת, ספוגית ניקוי עם סבון כלים, שמן, מלח ופלפל, צידנית, נייר אלומיניום, פחמים ומנגל.
  • מקלחת ושירותים – מגבת, בגדים תחתונים, כפכפים, נייר טואלט וכלי רחצה.
  • מדורה- באם אתם מחליטים על מדורה חשוב לא לשכוח להביא עצים למדורה, גפרורים, תפוחי אדמה וערכת קפה.
  • אוכל – כלי הגשה, כוסות, סכו”ם ומפה.
  • חובה – מים, תרופות מרשם וערכת עזרה ראשונה. מצית, אולר, נעלי הליכה טובות, משקפי שמש קרם הגנה, נעלי הליכה נוחות ושקיות אשפה, באם אתם יוצאים לקמפינג בקיץ חשוב לא לשכוח כובעים.

חשוב לדעת שברוב המקרים אסור להביא לאתרי הקמפינג תאורה, גנרטורים וציוד הגברה. טרם אתם יוצאים לאותו אתר קמפינג בשטח בו בחרתם חשוב שתזכרו לתכנן את מסלול הטיול טרם היציאה אליו. תמיד תנערו את הנעליים, שכן שעות הפעילות של העקרבים והנחשים הן גם בלילה והקפידו להכיר את שטחי האש באזור הקמפינג שלכם, ולהימנע מכניסה אליהם.

המאמר נכתב באדיבות אתר https://mytent.co.il/שיהיה בהנאה!

קרדיט תמונה FREEPIK

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן