עם הגעתה של העונה הקרה והגשומה שוב, חשבנו על דרכים להתחמם במזג האוויר הקר. אין דבר נפלא יותר מלשבת ולשתות מרק חם ומהביל ישר מן הסיר. בין אם זה מרק קליל ובין אם זה מרק עשיר וכבד בטעמים. המרק הוא האוכל האולטימטיבי בחורף ובפרט כשיורד גשם וממש קר. אז לכבוד החורף שחוזר, לפניכם מספר הצעות למרקים מצוינים שיחממו אתכם.
מרק דלעת מדהים
למי שאינו מכיר את הדלעת מדובר בירק מופלא בעל טעם מיוחד. הדלעת תפיק לכם מרק כתום יפהפה וטעים במיוחד. תוך עשרים דקות תוכלו לשבת וללגום מרק דלעת מופלא עשיר בטעמים נהדרים. כך תכינו אותו: בסיר גדול מניחים חמאה ושמן זית ומטגנים בהם בצל עם כרישה חתוכים לפרוסות, מוסיפים גבעולי סלרי חתוכים ושיני שום בשלמותן כעשר דקות. לאחר שהירקות מתרככים, לוקחים סיר נוסף שבו ממיסים חמאה ומטגנים בה דלעת עד שהיא מתחילה להתקרמל, מדי פעם מערבבים.
מניחים מעט מהדלעת המקורמלת בצד כדי להוסיף אותה בעת ההגשה. את שאר הדלעת מוסיפים לסיר שבו טיגנו את הבצל והכרישה מוסיפים פנימה ציר עוף ומרתיחים. כעת מכינים בוקה גרני מעלה דפנה, ענפי תימין, צרור פטרוזיליה ועלי מרווה. מוסיפים אותם לסיר ומבשלים עשרים דקות. מוסיפים תבלינים מלח ופלפל ולאחר מכן טוחנים את המרק עם מוט ריסוק ידני עד שמתקבלת מחית אחידה, שאותה יש לסנן היטב במסננת. לסיום מגישים בתוך קערת מרק את המחית ואליה מוסיפים את הדלעת שהשארנו בצד ומגישים.
מרק עוף של סבתא
לפעמים מתחשק מרק עוף מלא בשקדי מרק. מרק עוף חם שעושה טוב בגוף ובלב, שמדיף את ניחוחות בית סבתא. כך תכינו אותו: בסיר גדול זלפו מעט שמן וטגנו בצל מרוסק גדול, הוסיפו מים , מרק עוף ומלח וכסו במכסה. הניחו למים לרתוח. בינתיים נקו היטב כרעיים ושוקיים של עוף, קלפו תפוחי אדמה וחתכו לקוביות, קלפו כמה גזרים וחתכו לטבעות, קלפו קישואים וחתכו לעיגולים חצויים, קלפו בצלים קטנים והשאירו אותם בשלמותם, נקו היטב גבעולי סלרי וחתכו אותם לחתיכות קטנות וכשהמים רותחים הכניסו הכול לסיר ובשלו כארבעים דקות. לאחר שהמרק מוכן הכניסו לתוכן את עלי הסלרי קצוצים דק ושמיר קצוץ דק. ערבבו היטב, בשלו עשר דקות נוספות והגישו לשולחן מרק עוף חם חם וטעים טעים.
מרק מינסטרונה כמו באיטליה
המרק הזה טעים ומשביע במיוחד, הוא משלב בתוכו שלל ירקות וגם פסטה והוא בעל ניחוח משגע שיתפשט בכל הבית. אם אתם רוצים להרגיש כמו באיטליה ממש בתוך הבית שלכם כך תעשו זאת:
בסיר גדול זלפו שמן זית וטגנו בצל עד שיזהיב מעט. הוסיפו פנימה עגבניות קצוצות דק יחד עם שיני שום קצוצות, ערבבו והוסיפו מעט מלח. כעת, הוסיפו פנימה גזרים חתוכים לטבעות, תפוחי אדמה, בטטה וקישוא חתוכים לקוביות, הוסיפו גם גבעולי סלרי חתוכים וערבבו היטב.
לאחר מכן הכניסו אל הסיר, שעועית לבנה מבושלת (אפשר כזו שקפואה), ורסק עגבניות. תבלו את המרק עם מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, מרק עוף ופלפל שחור הוסיפו מים רותחים וערבבו.
בשלו את המרק כארבעים דקות עד שהירקות מתרככים ואז הוסיפו פנימה פסטה בצורה שאתם אוהבים ועלי סלרי קצוצים. בשלו עוד כמה דקות עד שהפסטה מוכנה והגישו לשולחן.
מרק פטריות במיוחד לחורף
פטריות מזונות עם הגשם במיוחד, שכן הן צצות מיד אחריו. לפניכם מרק פטריות משגע לכבוד יום סגרירי וחורפי במיוחד.
בסיר גדול נניח חמאה ושמן זית יחד ונטגן פטריות מכל מיני סוגים, בצל, גזר ותפוח אדמה חתוכים לקוביות קטנות מאוד ונוסיף גבעולי סלרי חתוכים קטן. להעשרת טעם המרק נוסיף עלי מרווה ומלח גס. כעת ננמיך את הלהבה ונבשל עד ריכוך כעשר דקות. הוסיפו קמח וערבבו היטב. הוסיפו מים יחד עם חלב, הגביהו את הלהבה והרתיחו. לאחר מכן הנמיכו שוב ותבלו עם אגוז מוסקט פלפל שחור ומעט מיץ מלימון טרי. לסיום טחנו את המרק במוט ריסוק ידני וסננו במסננת. הגישו בקערת מרק וקשטו עם עירית קצוצה.
לסיכום, את החורף הזה תוכלו להעביר בלוויית מרקים נפלאים ומלאי טעמים וניחוחות, שגם יחממו אתכם וגם ישביעו אתכם.