10 סיבות מוזרות בגללן אנשים נכנסו לכלא

מאסר זה לא עניין כל כך מצחיק. הכלא הוא מקום אפור, צפוף ומלא טיפוסים לא סימפטיים ואם אדם נורמטיבי מגיע לשם בטעות סביר להניח שיצא מהמאסר עם שריטה. ובכל זאת, מאחורי הסיפורים האישיים הדי עצובים מסתתרים לפעמים מקרים אירוניים עד הזויים. הנה 10 מסיפורי המאסר היותר מוזרים. צחוק בצד, חוק עלול להיות עניין די שרירותי ולא נאחל לאיש למצוא את עצמו בצד הלא נכון שלו.

1. ישבה יומיים בכלא בגלל שלא מחקה את חשבון הפייסבוק שלה

תמונה: Shutterstock

זה היה אמור להסתיים בדו"ח, מקסימום בשלילת רשיון. אבל לאחר שפולה אשר נתפסה כשהיא נוהגת שיכורה היא חשבה שהדבר הנכון לעשות יהיה לכתוב על זה בפייסבוק. "התחת הטיפש שלי נתפס נוהג שיכור וגם פגעתי במכונית… לול!", היא כתבה שם. בבית המשפט השופט לא ראה בעין יפה את הפוסט הזה, והורה על פולה למחוק את חשבון הפייסבוק שלה. היא לא עשתה זאת – וחטפה גזר דין של יומיים בכלא

 

2. ישבה לילה בכלא בגלל שאיחרה להחזיר ספרים לספרייה

יש כאלה שיגידו שלקרוא את ספרי "דמדומים" זה פשע ששווה מאסר. לורי טיל מניו-מקסיקו אשכרה נכנסה לכלא בגלל זה. ב-2010 היא לקחה מהספריה העירונית שלה את הספר הראשון בסדרה, ושכחה להחזיר אותו במשך שנתיים תמימות.

כשהיא הגיעה לספרייה ב-2012 היא התבקשה לשלם קנס של 36 דולר, אך זה כנראה לא הספיק למנהלי הספרייה. הם קראו לשוטרים, שהגיעו למקום ועצרו את טיל ללילה – כל זה מול ילדיה. ככה יעשה לאיש שקורא ספרים מטופשים על ערפדים. 

 

3. הסבתא שנעצרה כי סירבה להחזיר כדור לילדים

תמונה: Shutterstock

אף פעם לא מאוחר מדי למעצר ראשון. עדנה ג'סטר בת ה-88 נעצרה בשנת 2008, אחרי שסירבה להחזיר כדור שנחת בחצר שלה לילדים ששיחקו בו. 

ג'סטר סיפרה לאחר המעצר שהיא ביקשה מהילדים האלה להפסיק לשחק בסמוך לבית שלה פעמים רבות, ושאמרה להם שהיא לא מתכוונת להמשיך להחזיר להם את הכדורים שנופלים בשטח שלה. כשהיא סירבה לעשות זאת, השכן שלה (כנראה האבא של הילדים) קרא למשטרה. השוטרים איימו עליה במאסר ואף מימשו את האיום שעדנה סירבה להחזיר את הכדור. בכל זאת, מסתבר שדין אישה בת 88 שלא רוצה לרדוף אחרי כדורים בגינה שלה שווה ערך לדין של פוחז גנב בשנות ה-20 לחייו. כל הכבוד לכחולי המדים!

 

4. הסבון בכה מאוד

תמונה: Shutterstock

לאמאדל קרוז ואלכסנדר ברנשטיין יש תחביב מוזר: הם אוהבים להכין את סבון שלהם בבית. הייתם חושבים שזו לא סיבה מספיק טובה בשביל להיכנס לכלא, אבל בשביל השוטרים שתפסו אותם נוהגים 5 מייל מעל המהירות המותרת זו בהחלט הייתה.

השוטר שעצר את המכונית של השניים בצד הדרך חשב שהוא הריח ניחוח של מריחואנה וביקש לערוך חיפוש באוטו. הוא מצא שם שני חתיכות של סבון נוזלי שהכינו השניים בבית – ולא האמין כשקרוז וברנשטיין הסבירו לו שמדובר בסבון. הוא היה בטוח שמדובר בקוקאין.

רק כעבור חודש בכלא השניים שוחררו, לאחר שבדיקות מעבדה הוכיחו שאכן מדובר בסבון. 

 

5. האמא הכריחה את בתה בת ה-14 להיכנס להריון

תמונה: Shutterstock

מה עושה אמא שמעוניינת בבת נוספת, אך בעיה רפואית מונעת ממנה להכנס להריון? במקרה של אמא אחת מבריטניה, היא גרמה לביתה המאומצת להכנס להריון באמצעות מזרקים מלאים בזרע.

האמא ניסתה להכניס את הבת המאומצת להריון כשזו היתה בת 14 (אז היא גם עברה הפלה). בסופו של דבר, בגיל 17, הבת אכן נכנסה להריון, על פי עדותה כשהיא עדיין בתולה. רק במהלך ההריון הבת סיפרה על מה שהאמא גרמה לה לעשות, מה שגרם לרשויות החוק בבריטניה לעצור אותה מיד. 

 

6. מעצר מסריח

תמונה: Shuttestock

חוזה קרוז נעצר על נסיעה בשכרות, אך כתב האישום שהוגש נגדו גם כלל סעיף של תקיפת שוטר. הכלי בו השתמש קרוז לתקוף את השוטר, על פי המשטרה, היתה הפלוצים שלו.

השוטר שעצר את קרוז מספר שבזמן שהוא הכין אותו לבדיקת אלכוהול קרוז הפליץ לכיוונו בצורה קולנית ובולטת, ואז השתמש בידיים שלו כדי לכוון את אדי הריח לכיוון השוטר. קרוז עצמו הודה שהוא הפליץ, אך הכחיש את טענות השוטרים שהדבר נעשה בכוונת תחילה. הוא סיפר שהבטן שלו כאבה, והשוטרים סירבו לבקשתו לבקר בשירותים כשהוא הגיע לתחנת המשטרה.

בסופו של דבר השופט שדן במקרה הסכין לבטל את סעיף התקיפה, מה שוודאי הרגיע את בטנו של קרוז. 

 

7. לא הצליחו לחזות רעידת אדמה

תמונה: Shutterstock

ב-2009 זיעזעה רעידת אדמה קטלנית את מרכז איטליה. מעל 300 אנשים איבדו את חייהם ברעידה, והשלטונות חיפשו את מי להאשים באסון הטבע. הם גם מצאו. קבוצה של שישה סייסמולוגים נדונה לשש שנות מאסר על כך שהם לא הצליחו לחזות את רעידת האדמה.

התירוץ שלהם, שרעידות אדמה זה לא משהו שאפשר לחזות במדויק, לא עזר להם. הם הואשמו בהריגה וחטפו את גזר הדין הקשה על כך שהם לא הצליחו לעשות משהו שאף אחד אחר לא הצליח. 

 

8. אכילת ספגטי זו עבירה פלילית

תמונה: Shutterstock

בדומה לסיפור הסבון ממקודם, גם אשלי האף בת ה-23 נאסרה לחודש שלם בגלל ששוטרים זיהו לא נכון חומר שהיה לה בתיק. במקרה הזה זה לא היה סבון, אלא שאריות של ארוחת ספגטי ברוטב עגבניות שהיא אכלה. אחרי האוכל זרקה אשלי את הכף המלוכלכת לתיק, שם הרוטב התייבש וגרם לשוטר לחשוב שמדובר בשאריות של קריסטל מת'.

אף אחד לא האמין לאשלי כשזו ניסתה להסביר שבסך הכל מדובר ברוטב עגבניות – ועד שבדיקות המעבדה הוכיחו את טענתה היא כבר בילתה חודש מחייה בבית הכלא. 

 

9. איסוף מי גשם

תמונה: Shutterstock

למי שייכים מי הגשם? על פי רשויות החוק של אורגון, המים שנופלים מהשמים שייכות לרשות המים המקומית, וכל מי שאוסף אותם בחביות בחצר ביתו מקים בעצם "מאגר לא חוקי". בחור בשם גרי הארינגטון שהציב חביות פתוחות בשטח שלו כדי שיהיה לו קל יותר להשתלט על שריפה אפשרית נאסר לחודש שלם על האיסוף הלא חוקי הזה.

גרי ניסה להשיג רשיון להציב את החביות האלה, אך הרשויות והבירוקרטיה גרמו לו להתייאש והמשיך לאגור את מי השם ללא רשיון – החלטה שעלתה לו ביוקר.  

10. טוורקינג

ריקוד נענוע הישבן שהפך את מיילי סיירוס מכוכבת ילדים ל… הממממם, לא ממש ברור עדיין מה, היה גם הסיבה למעצר של וולרי דיקסון, חסרת בית בת 27 מפלורידה שנעצרה אחרי שנענעה את הישבן מול אוטובוס מלא בילדים. 

דיקסון נעצרה על התנהגות לא הולמת. עכשיו שיגיעו כבר למיילי סיירוס, וכולנו נוכל לישון שוב בלילה. 

בהשראת Huffington Post

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן