“נערת הפוסטר הטבעונית” עברה צד ומודה: “סבלתי מהפרעות אכילה”

ג’ורדן יונגר, בחורה בלונדינית ונאה, הפכה לאחת מסמלי המאבק הטבעוני בארצות הברית למשך תקופה מסוימת.

ככה זה כשאת בחורה שנראית ממש טוב ומקדמת בכל אמצעי אפשרי את הטבעונות שלך. חשבון האינסטגרם שלה, בו היא השתמשה בעיקר כדי להעלות תמונות של מנות טבעוניות, זכה למעל 75,000 עוקבים וגם הבלוג שלה, “הבלונדינית הטבעונית” זוכה לעוקבים רבים.

ראו גם: קרב הטבעונות הגדול בין רותם סלע ליואב “הצל” אליאסי

לפני מספר שבועות ג’ורדן חדלה להיות טבעונית, והודתה בפוסט ארוך בבלוג שלה שהיא סבלה מהפרעות אכילה חמורות שפגעו בבריאותה. לטענתה היא סבלה מאורתורקסיה, הפרעת אכילה שמתבטאת באובססיביות למזון בריא, ומה שהתחיל אצלה כנסיון לשמור על תזונה טבעונית ומזינה הפך במהרה לעינוי. כעת היא חזרה לאכול מוצרים מן החי ושינתה את השם של חשבון האינסטגרם שלה ל”בלונדינית מאוזנת”.

“אני בסך הכל לוקחת את הבריאות שלי לידיים”, היא כתבה: “ואני מעודדת כל אחד מכם לעשות אותו דבר. הפילוסופיה שלי השתנתה, ובצדק. כשקראתי לעצמי הבלונדינית הטבעונית הייתי עדיין בקולג’, נערה טבעונית לגמרי שזה עתה גילתה את התזונה המבוססת על צמחים וממש התלהבה מזה”.

אך ככל שעבר הזמן, הרגלי התזונה שלה הפכו ליותר ויותר קיצוניים. היא הפסיקה לאכול סוגים רבים של מזונות, והיתה גם מאוד ביקורתית לגבי המקורות של האוכל שהיא כן הסכימה לאכול. בבלוג שלה היא מספרת שפעם היא הלכה לשתות שייק טבעוני בבר בניו-יורק, אך כשהגיעה לשם החליטה שהמקום לא מספיק בריא לטעמה, וסחבה את החברות שלה למקום מרוחק שהגיש שייקים שהיא יכולה לשתות.

לפני מספר חודשים היא הפסיקה לקבל מחזור, והחלה להרגיש רע. לקח לה כמה זמן להודות שההרגלים התזונתיים שלה מזיקים לה. כשהיא סוף סוף עשתה זאת היא יצאה למסעדה והזמינה מנת סלומון. זו היתה הפעם הראשונה שהיא אכלה דג מזה שנה וחצי. כעבור יומיים, לעדותה, המחזור שלה חזר.

האם הסיפור הזה אומר שטבעונות אינה בריאה? ממש לא. הוא כנראה מצביע על בחורה אחת שלא ידעה לשמור על תזונה מאוזנת וסבלה מאובבססיה מאוד לא בריאה למזון, שהיתה יכולה להשפיע עליה באותה צורה גם אם היתה אוכלת מזון שמקורו מן החי מלכתחילה.

החזרה של ג’ורדן לאכילת בשר היא עניינה הפרטי (למרות שטבעונים ופעילי זכויות בעלי חיים קיצוניים כבר הספיקו לשלוח איומים על חייה בעקבות השינוי), אך באופן כללי נראה שהסיבה למעבר שלה לאורח חיים טבעוני היה מטעמי בריאות ואופנה ולא מוסר. העיקר שתהיה בריאה.

דרך Jezebel | תמונות דרך הבלוג של ג’ורדן

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן