15 עובדות מפתיעות שלא ידעתם על כוס התה שלכם

כתבה: יסמין לוי. תמונת שער: Shutterstock, שדה תה במונאר, הודו.

כשזורקים את המילה “תה” לחלל האוויר זה מעורר קונוטציות של זקנים מתפרעים בטבילת התיון והלימון בכוס התה שלהם. בעידן של מכונות אספרסו וציורים ממיסים בהפוך, תה נותר מזוהה עם צניעות ומסדרונות הסתדרותיים. אבל לא רבים מודעים לסגולות הבריאותיות של התה וממשיכים למלא את גופם בקפאין. אם הקפה מעורר אותנו, התה באמת יכול להרגיע, דבר חיוני במיוחד בעידן הלחוץ בו אנו חיים. אז איפה מסתתר הקסם בכוס התה? תתפלאו, אך תה הוא שוק מתפתח וחדשני שלא מספיק להפתיע עם טעמים חדשים”, אומר לנו אריאל אלון, הבעלים של “תה עדנים” מזה 30 שנה.

אלון מספר לנו כי בשוק יש ביקוש ער למוצרי תה אורגניים, ללא ריסוסים ובעלי תועלות רפואיות. “גידלנו פעם לימונית ועשינו דברים טריוויאלים אך הבנו שהשוק הופך מתוחכם וצריך לייצר תערובת עם אלמנטים בריאותיים ואז למתג באריזות מיוחדות. כוס התה שלו הוא darjbeeng ההודי. “איכותי, גדל בגובה 3,000 מטר ובזכות תנאי האקלים שלו איכות מעניינת נבדלת מתה שחור רגיל”.

אלון הצטרף לפני 30 שנה לעסק שהקים אביו, חקלאי שגידל צמחי תה וחליטות. את סוגי התה שהם מייצרים במפעל בנצרת ניתן למצוא בחנויות פרטיות במדינות נוספות ואפילו בסין! הם מפתחים קונספטים של תה, ממציאים תערובות ומתאימים את הטעמים לשוק. כמו הרבה עסקים, גם אריאל התמודד עם לא מעט אתגרים בפיצוח שוק התה המקומי. “האתגר בעסק הוא להבין בכלל מי רוצה את הסחורה שלך. אחרי הקושי הגדול הזה צריך להבין מה הם רוצים. כל פעם שאני מייצר מוצר חדש אני מתחזק. צריך להאמין במה שאתה עושה ולא להתייאש כי בדרך תשמע אמירות בנוסח ‘אתה לא תצליח’ ואתה צריך למצוא את נקודת הבידול שלא יגידו ‘גם לי את זה’. כשאתה קטן אל תתרגש מהגדולים. הם נוסעים בכבישים מהירים ולא מכירים את הכבישים הצדדיים”.

אלון מגיש לנו 15 דברים מפתיעים שלא ידעתם על תה:

1. התה הירוק עשיר בנוגד חמצון שנקרא EGCE

נוגד חמצון זה מסייע ללכידת הרדיקלים החופשיים הנוצרים בגוף כתוצאה מעישון, אוכל עתיר שומן, קרינה וכו’. עלי התה ובמיוחד התה הירוק מכיל בתוכו: ויטמינים ומינרלים כגון הוויטמינים A, B1, B2, B12, C, E, K, P ו-PP, קלציום, אבץ, חומצה זרחנית ופלואוריד. תכונותיו הרפואיות של התה הירוק הן האצת תהליך חילוף החומרים בגוף, האטת תהליך הזדקנות התאים בגוף, הורדת הכולסטרול הרע בדם – LDL, סיוע בתהליך ההרזייה וחיזוק השיניים.

2. תה אדום

תה רוייבוס הוא המשקה הלאומי של דרום אפריקה – נקרא גם תה אדום. מיוצר מצמח הרוייבוס. עובר תהליך של חמצון שמעצב לו את הטעם הארומה והצבע האדום. התה הוא אנטי אוקסידנט – לוכד רדיקליים חופשיים.

3. תה גינקו

בעלים של עץ הגינקו – העץ הזקן בעולם (200 מליון שנה) , השתמשו הסינים עוד מזמן שאינו ידוע בהיסטוריה. התה ידוע כמסייע לשיפור הזיכרון ולסירקולציה של הדם.

4. חליטת אצות ים

מסייעת להרזייה ולשריפת שומנים.

5. אכיניציאה

בצמח האכיניציאה השתמשו במקור האינדיאנים באמריקה. אכיניציאה מסייעת לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בהתקררות, מומלץ לשתות בימי החורף למניעה ולטיפול בשפעת. בנוסף מסייע לבעיות עור ואסטמה.

קטיף עלי תה במלזיה. תמונה: Shutterstock

6. פרחי צבר

מסייעים למערכת השתן ולטיפול בפרוסטטה, ולהקלה על גזים.

7. שינן

הפעולה של השינן על הכבד מקדמת את ניקוי הרעלים על ידי הכליות. מסייע גם למערכת השתן ולחילוף החומרים בגוף.

8. תה פואר

חבל ארץ על הגבול שבין לאוס ובורמה, המכיל בתוכו שפע של צמחים, נחלים והרים, ונחשב למקום הולדתו של שיח התה – קמליה סינית. ביונאן מיוצרים כמה סוגי תה מהטובים בעולם. המפורסם מביניהם זהו תה “פואר” שמגיע בכמה סוגים – ירוק צעיר, ירוק מעושן, שחור וכו’.

טרסות אורז במחוז יונאן, סין. תמונה: Shutterstock

9. תה מאצ’ה

תה ירוק איכותי האהוד ביותר ביפן, הנטחן לאבקה דקה. תהליך היייצור של התה מתחיל מספר שבועות לפני הקטיף – מכסים את שיחי התה, וכך לא מגיעה אליו שמש ישירה. צבע העלים מתכהה והגדילה מואטת, ונוצרות יותר חומצות אמינו המעניקות לתה את טעמו המתקתק והמיוחד לו. בזמן הקטיף רק ניצני התה המשובחים ביותר נקטפים.

10. תה אולונג

תה סיני מסורתי, שנמצא באמצע בין תה ירוק לשחור- עלי התה שלו נחתכים לאחר הקטיף ועוברים תהליך חמצון למשך זמן קצר יותר מהתה השחור, וארוך יותר מהתה הירוק. משמעות השם “אולונג” בסינית היא “נחש שחור” שמאחוריו עומדות המון אגדות שונות שמתארות את מקורו.

11. תה לבן

תה המיוצר במחוז פוג’יין שבסין, המגיע מהניצנים העדינים של צמח הקמליה הסינית. תהליך העיבוד של התה הלבן הוא פשוט, והוא נחשב לפחות מעובד מהתה הירוק והשחור. עלי התה עוברים קמילה בשמש, מה שמונע חמצון או תסיסה נוספים ומשמר את טעמו הייחודי של התה הלבן. לאחר מכן עוברים העלים ייבוש- באוויר, סולרי ומכני. השם “תה לבן” נובע מצבעי השערות הכסופות-לבנות שעל עלי הניצנים שטרם נפתחו.

זריחה מעל שדות התה במלזיה. תמונה: Shutterstock

12. קומפרסים של תה מסביב לעיניים עוזר “להחיות” עיינים עייפות

13. שתיית תה מומלצת במיוחד לאנשים הסובלים מבעיות קרדיולוגיות, עקב ההשפעה החיובית שלו על זרימת הדם. שתיית תה מסייעת למניעת צרבת ומסייעת לתפקודי הכליות

14. תה אינו מכיל קלוריות ומלח, וידוע כממיס שומנים וכעוזר לעיכול. לכן שתיית תה מסייעת לדיאטות נטולות מלח

15. מחקרים הראו כי התה הירוק יעיל פי 20 מוויטמין E

דארג’ילינג זהו מחוז בהודו שבו גדל התה בתנאי אקלים ייחודיים בגובה של כ-3000 מ’ המעניקים לתה את טעמו המיוחד שזיכה אותו בכינוי “השמפניה של התה”. תמונה: shutterstock.com

מוגש באמצעות לאומי עסקים שמסייעים לעסקים קטנים לגדול. מוזמנים לבקר באפליקציית עסקים משתפים בפייסבוק ולשתף את בית העסק שלכם. יש לכם עסק עם סיפור מעורר השראה? כתבו לנו [email protected]

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן