אלפי אנשים צעדו אתמול בשדרה החמישית בניו יורק, כחלק מהפגנות שנערכו ברחבי ארצות הברית נגד אלימות משטרתית ואפליה. חוץ מניו-יורק, הפגנות דומות נערכו גם בוושינגטון, לוס אנג’לס, בוסטון וסאן פרנסיסקו, ולמרות שהן התקיימו לאחר כמה שבועות סוערים יחסית, כל ההפגנות היו רגועות והסתיימו ללא מקרי אלימות.
ההפגנות הן תגובה למספר מקרים בהם שוטרים אמריקנים גרמו למותם של אזרחים שחורים, בנסיבות מעוררות מחלוקת. רבים חושבים שהשוטרים הלבנים מפגינים אלימות מוגזמת לחשודים שחורים, התנהגות שיכולה להוביל למותם של חפים מפשע. במהלך השבועות האחרונים אזרחים רבים מפגינים כנגד המגמה הזו, וההפגנות אתמול היו צעד נוסף בתנועת המחאה ההולכת וגדלה הזו, שהיתה רוצה את ארצות הברית קצת פחות גזענית וכוחנית כלפי המיעוטים שלה.
קראו גם: איך קרה שפתאום לבנים מתוודים בטוויטר על פשעים ששחורים נעצרים בגללם?
בניו יורק, על פי הערכות המשטרה, צעדו 25,000 בני אדם. ככה זה נראה מחלונו של גורד שחקים שהשקיף על מצעד המחאה:
לצופים הישראליים הווידאו הזה אולי מזכיר את ימי המחאה החברתית, עם הפגנות ענק שגרמו לרחובות תל-אביב להיות לא פחות עמוסים מאלה של מנהטן. אצלנו, בינתיים, המחאות נרגעו והנמנום אפף את חיינו. האמריקנים, לפחות בינתיים, נראה שיש התעוררות רבתי.