אחסון אתרים ואחסון בענן – איך לבחור את הפתרון הטוב ביותר לאתר שלך

לאחסון אתר בכלל, ואחסון אתר בענן בפרט, ישנה השפעה מכרעת על התנהגותו של אתר האינטרנט המשתמש בהם. התנהגות זו משפיעה על הצלחתו של במישורים רבים. אבל מהו אחסון אתר, מהו אחסון ענן, מהי ההשפעה המכרעת הזו, וכיצד נבחר את הפתרון הטוב ביותר לקידום ולהצלחת האתר שלנו?

מהו אחסון אתר ולמה זה חשוב לכל עסק?

משמעותו של המושג “אחסון אתר” (או “אירוח אתר”) הנו שירות אשר מספקת חברה העוסקת בתחום. במסגרת שירות זה, החברה (או הספק) מקנה ללקוח גישה לשרת או לשרתים בתצורות שונות, אשר מאחסנים או מארחים את האתר של הלקוח.

השרת הוא למעשה מחשב לכל דבר – הוא מתופעל באמצעות מערכת הפעלה (בדרך כלל הפצה כלשהי של לינוקס או גירסה של Windows Server), ובנוי מרכיבים כמו יחידות עיבוד, זכרונות RAM, כונני אחסון נתונים וכדומה. אך עם כל דמיונו למחשב “רגיל”, כמו זה שיש לנו בבית או במשרד, השרת שונה בתפקידו. תפקיד זה הוא לאחסן (או לארח) אתר אינטרנט (או כל שירות רשת אחר) ולנהל את התקשורת בין לקוחות האתר (הגולשים) לבין האתר עצמו.

כמשתמע מכך, המונח אחסון אתר הנו למעשה אספקת שרת, על כל המשתמע מכך.

מדוע זה חשוב לעסק?

ראשית, הסיבה הברורה מאליה: ללא השרת, האתר לא יהיה נגיש לגולשים ולשום גורם חיצוני מלבד בעלי הגישה הפיזית לשרת עצמו – האתר יהיה אוסף נתונים וקבצים, ותו לאו.

שנית, מאחר ו-שירות אחסון האתרים שנבחר – החברה המספקת את השרת והשרת עצמו – מהווה גורם מכריע וקריטי לתפקודו של האתר, לחשיפתו ולהצלחתו.

ניתן לדמיין את השרת כבית, את החברה המספקת אותו כבעלי הבניין בו נמצא הבית, את הגולשים כמבקרים, ואת האתר עצמו כדייר (הסייג היחידי הוא שלאתר עצמו אין שליטה במה שקורה בבית – ההפך הוא הנכון).

אם הבית אינו מתוחזק כראוי, אינו מכיל את כל התשתיות והכלים שמאפשרים לדייר לתפקד כאשר מגיעים אורחים או לקוחות, או שישנן תקלות חוזרות ונשנות אשר מונעות מהאורחים והלקוחות לקבל את מבוקשם – הדייר לא יוכל להצליח ולהשיג את יעדיו.

אך הצלחת האתר אינה תלויה רק באיכות שירות אחסון אתר נתון, אלא גם בסוג האחסון שנבחר לאתר שלנו. סוג האחסון שנבחר תלוי בצרכים של האתר עצמו ובדרישותינו מהשירות: מהירות, אבטחה, זמינות שירות הלקוחות, תוספים שונים וכדומה.

ישנם המון סוגי אחסון אתרים (כלומר, המון סוגי שרתים בתצורות, הגדרות וייעודים שונים), עם הבדלים משמעותיים ביניהם. לדוגמה:

אחסון שיתופי: מספר אתרים מתארחים על שרת אחד, בדומה לתוכנות המותקנות על מחשב, וחולקים במשאביו. יתאים לאתרי תדמית, כרטיסי ביקור מקוונים וכדומה, כלומר, אתרים בעלי דרישות משאבים נמוכות ואבטחה בסיסית בלבד.

VPS (שרת וירטואלי פרטי): שרתים וירטואליים הנם למעשה מכונות וירטואליות (Virtual Machines), המשתמשות בוירטואליזציה על מנת לדמות שרת “אמיתי”. שרתים וירטואליים מתארחים על שרתים פיזיים הנמצאים בחוות שרתים, ומקבלים מהם הקצאת משאבים. בניגוד לאחסון שיתופי, כמות המשאבים שהשרת הוירטואלי מקבל איננה תלויה בשרתים וירטואליים אחרים – כל שרת וירטואלי הנו סביבה נפרדת כמעט לגמרי מהאחרים.

בשל היותם סביבות מופרדות, ובשל היכולת להקצות להם יותר משאבים, שרתים וירטואליים פרטיים יתאימו למי שצריך שרת בעל יכולות להריץ אתרים יותר כבדים, ולמי שרוצה שליטה מלאה (או כמעט מלאה) בתוכן השרת (מבחינת תוספים, מערכת הפעלה וכדומה), או למי שרוצה לגבות מערכת שלמה למקרה הצורך, בדומה למכונה וירטואלית רגילה.

אחסון ענן – אחסון בענן מאפשר ללקוח לאחסן את האתר שלו (או כל שירות רשת אחר) על שרת פיזי בענן, או על “סופר שרת” – שרת שמורכב מצבירי שרתים המאחדים את משאביהם לכדי שרת בעל עוצמה רבה.

אחסון בענן הנו בחירה טובה ללקוח בעל צריכת משאבים גבוהה מאוד, ולמי שזקוק לרמות האבטחה הגבוהות ביותר.

מה ההבדל בין אחסון בענן לבין אחסון “מסורתי”?

כדי לענות על שאלה זו, ראשית עלינו להגדיר מהו ה”ענן”.

 ה”ענן” הוא למעשה שילוב של שלושה דברים:

1. שרתים פיזיים רבים, הנמצאים בחוות שרתים. שרתים אלה הם בעלי משאבים רבים יותר משרתים רגילים, ויכולים גם לשלב את משאביהם וליצור שרת חזק במיוחד, או מספר שרתים כאלה.

2. שירותי מחשוב שונים, המתארחים על השרתים הללו. שירותי מחשוב בענן פועלים בצורה יותר חלקה בשל הקצאת המשאבים הגבוהה של השרתים המריצים אותם. כמעט כל אפליקציה או שירות בו השתמשנו באינטרנט – שירותי אימייל, סטרימינג, אחסון נתונים ועוד רבים אחרים – הוא שירות מחשוב המתארח על שרת ענן כלשהו.

3. התשתיות המקשרות בינינו, הלקוחות והגולשים, לבין אותם שירותי מחשוב והשרתים המארחים אותם.

לאחר שהגדרנו מהו ענן, כדי להבין את ההבדל בין אחסון ענן לבין אחסון “מסורתי”, נשתמש במילת המפתח שיוצרת את ההבדל: “יותר“.

שרתי ענן הם:

מהירים יותר: שרתי ענן זוכים ליותר משאבים – הן בנפרד, והן ביחד כאשר הם מרכיבים “סופר-שרת”. למעשה, מרבית שירותי הענן הנפוצים כיום משתמשים בדרך זו או אחרת במספר גבוה של צבירי שרתים על מנת לספק את המשאבים הדרושים להם כדי לפעול באופן חלק (וזאת גם אחת הסיבות שהם כל כך מצליחים – עוד על מהירות והצלחה בהמשך).

בטוחים יותר: ספקי הענן השונים מודעים לערך הנכסים שהם מאחסנים על השרתים שלהם – חלקם שייכים לחברות המוכרות והמצליחות בעולם. חלק מהחברות האלה הן עצמן ספקי ענן (כמו גוגל ואמזון).

חלק מלקוחותיהם מאחסנים נתונים רגישים, פטנטים, פורטלי עבודה, פלטפורמות לכריית מטבעות קריפטו, תשתיות שונות – ולכן, האבטחה על שרתי הענן, הן מהבחינה הפיזית והן מבחינת התשתיות, היא הדוקה ביותר, ומתקבלת באמצעות המערכות המתקדמות ביותר בשוק.

בנוסף לכך, חוות השרתים, על כל רכיביהן והעבודה שהושקעה בהן, הן עסק יקר מאוד – וספקי הענן, מן הסתם, דואגים גם לנכס שלהם.

גמישים יותר: לא, לא מדובר בגמישות אלסטית, אלא בגמישות בהגדרות ובהקצאת המשאבים. בניגוד לשרת “רגיל”, אשר מצריך יותר “התעסקות” פיזית על מנת לקבל הקצאה של יותר משאבים או עדכון החומרה לחומרה עדכנית יותר (או שנמוך, במקרה הצורך), לקוחות המשתמשים בשרתי ענן יכולים פשוט לבקש שינוי מהספק, ולקבל את אותו שינוי בתמורה לעדכון התשלום או חבילת השירות.

תמיכה טכנית מתקדמת יותר: ספקי אחסון ענן שונים, לפחות בחלק מהמקרים, עוסקים ביותר תחומים מספקי אחסון אתר “רגיל”. למעשה, חלק מספקיות אחסון האתרים משתמשות בשירותים של ספקי הענן, כדי לספק את השירותים שהן מציעות. כך, או שנקבל תמיכה טכנית מתקדמת ישירות מספק הענן, או מהחברה המשתמשת בשירותי הענן ומספקת אותם לנו. בדרך זו או אחרת, נקבל תמיכה טכנית הרבה יותר מתקדמת ומהירה.

הקשר בין אחסון אתרים מהיר ל-SEO ולקידום האתר בגוגל

(וגם במנועי חיפוש אחרים..)

לא נלאה אתכם יותר מדי, שכן, ניתן להבין מהכותרת כי מהירותו של אתר אינטרנט, המושפעת בחלקה הגדול ממהירות האחסון (מהירות השרת המאחסן את האתר), הינה בעלת השפעה רבה ואף קריטית לקידומו האורגני של האתר – כלומר, הופעתו בתוצאות במנועי החיפוש.

איך?

אין זה סוד שמנועי החיפוש, וגוגל בראשם, כוללים את מהירות טעינת האתר שלנו כמשתנה במשוואה שתקבע את דירוגו הכולל – באילו עמודים הוא יופיע, והאם בראשם או בתחתיתם. למעשה, גוגל הכריזה על כך באופן רשמי בשנת 2010, כשהמושג “אינטרנט מהיר” היה מה שהיום נקרא לו בעיות בחיבור.

אין מידע ברור היכן עובר הגבול בין אתר מהיר לבין אתר איטי, אך ניתן לנחש:

מבדק אחר של גוגל, בשם The Need For Mobile Speed, עוסק בכיצד מהירות האתר משפיעה על חוויית המשתמשים בו (הגולשים). מבדק זה, שנערך ב-2016, מצא כי חוויית המשתמש של הגולשים בכל אתר תיפגע אם מהירות טעינתו תהיה מעל ל-3 שניות.

ניתן להניח מנתון זה כי מנועי החיפוש, שהם בעצמם מעין מוצר המתבסס על שביעות רצונם של המשתמשים בו, ישימו את ה”גבול” היכנשהו באיזור ה-3 שניות – כנראה שפחות, מאחר והאינטרנט כיום מהיר הרבה יותר ממה שהיה בשנת 2016.

במילים אחרות – אחסון אתר מהיר ויציב, המספק לאתר שרת שמסוגל לעמוד בעומסים שלו ולאפשר טעינה מהירה ופעולה חלקה, יעזור לאתר לקבל דירוג גבוה במנועי החיפוש (שוב – גוגל בראשם). דירוג גבוה משמעו הופעה בעמודים הראשונים ובראשיהם, מה שאומר חשיפה יותר גבוהה לגולשים וללקוחות.

הצלחה.

אתר אשר נטען לאט – כלומר, מעל ל-3 שניות – יקבל תוצאה הפוכה.

מה הקשר לאחסון אתר איכותי?

אחד הקריטריונים המרכזיים במתן ההגדרה “אחסון אתרים איכותי”  הוא המהירות של השרתים המתקבלים במסגרת השירות. ישנם עוד קריטריונים, ותיכף נגיע אליהם, אך בהקשר למהירות, “איכות” מתבטאת במספר דברים כמו:

* חומרת שרתים עדכנית ומהירה.

* מערכת תוכנה תומכת, כמו תוספים שונים ופאנל ניהול יעיל.

* הגדרות והתאמות לפלטפורמה באמצעותה בנוי האתר (אם אכן ישנה פלטפורמה ספציפית).

* מיקום באיזור המתאים לקהל היעד.

* מערכות תומכות אחרות, כמו חיבור לשרתי CDN מערכות לניהול ושימוש במטמון.

בחירה בספק שרתים שכולל את כל אלה בשירות שאנו מקבלים, תבטיח כי האתר שלנו ישתמש בשירות איכותי ומהיר, אשר בתורו יעלה באופן משמעותי את סיכויי האתר להצליח.

אחסון אתרים מומלץ – איך נבחר ספק איכותי

בכדי להחשיב ספק אחסון אתרים לספק איכותי, לא מספיק רק לוודא כי הוא מספק אחסון אתרים מהיר.

ישנם מספר קריטריונים בהם על הספק לעמוד, כאשר לכולם תהיה השפעה ישירה לא רק על התנהגות האתר שלנו ועל הצלחתו, אלא גם על תפקודו באופן כולל ועל התמורה לכסף שאנו משלמים.

נכון, חלק מהקריטריונים נוגעים לצרכים ולדרישות הספציפיים של האתר ושלנו – יש אינסוף סוגי אתרי אינטרנט, אינסוף סוגי שירותים אותם הם מספקים, ובהתאם לכך אינסוף סוגים של צרכים ודרישות.

עם זאת, ישנם גם קריטריונים שניתן להחשיב לאוניברסליים, המתאימים למרבית האתרים – לפחות אלה שקשורים בדרך ישירה או עקיפה לפעילות עסקית.

אבטחה

אבטחה היא אחד הקריטריונים החשובים ביותר אליהם עלינו לשים לב – אולי החשוב ביותר. לא משנה כמה האתר מהיר, יציב או מושך; עליו להיות בטוח על מנת לעמוד בהסכמי שירות הלקוח, לשמור על המוניטין שלו, וכמובן – לשמור על הנכס שלנו ועל המידע הפרטי שלנו (ושל הלקוחות).

ספק איכותי יְיַשֵּׂם אמצעי אבטחה מתקדמים על השרתים ועל התשתיות שלו. כאן ניתן למעשה לראות את אחד היתרונות הבולטים של אחסון ענן לעומת אחסון רגיל – כפי שציינו מוקדם יותר, האבטחה על שרתי ענן ועל התשתיות המקשרות אותן אל הלקוח נוטה להיות ברמה גבוהה בהרבה מזאת של שרתי אחסון אתרים רגיל.

אבטחה נאותה תתבטא לא רק בהגנות הקיימות אלא גם ביכולת הספק להגיב במהירות, ביעילות ובהחלטיות לכל תקרית אבטחה, בין אם מזערית ובין אם קטסטרופלית (אין דבר כזה 100% אבטחה).

אם אבטחה אכן נמצאת בראש מעייננו, מומלץ לתת עדיפות לספקים אשר עומדים בתקני אבטחת מידע מחמירים כמו ISO 27001, וכאלה המספקים פתרונות התאוששות מאסון ומדיניות גיבויים נאותה וגמישה.

גמישות ומדרגיות (Scalability)

יתכנו מצבים בהם האתר יגדיל את פעילותו או את צריכת משאביו – אולי הוספנו אופציות או רכיבים חדשים, אולי הגדלנו את הפעילות העסקית, ואולי הוספנו תוכן. כך או כך, נרצה ספק אשר מאפשר את שדרוג אספקת המשאבים בקלות ובמהירות, או לכל הפחות ספק אשר מעדכן את המערכות והרכיבים שלו אחת לתקופה.

גם כאן, היתרון של אחסון בענן בא לידי ביטוי – ביצוע שדרוגים באספקת המשאבים מתבצעת בקלות יחסית לשירותים “מסורתיים” יותר.

הדבר נכון גם לכיוון ההפוך – ייתכנו מקרים בהם נרצה דווקא “להוריד פרופיל”’ או שנצטרך להקצות משאבים לעניינים יותר דחופים. לכן, היכולת לשנמך את יכולות השרת צריכה גם היא לבוא בחשבון.

שירות לקוחות ותמיכה טכנית

אלו הם למעשה ערוצי התקשורת הראשונים ולעיתים העיקריים שלנו עם הספק במקרה של שאלה, תקלה, בעיה או בקשה. לכן, ספק אחסון אתרים איכותי יעסיק נציגים בעלי הבנה, ידע והסמכות בתחום השרתים, בניית האתרים וכל מה שמסביב.

זמינות הנציגים חשובה לא פחות, שכן, אתר אינטרנט סטנדרטי נועד לפעול ולהיות נגיש לגולשים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. עלינו לוודא, אם כך, כי לספק ישנו שירות לקוחות אשר פעיל באופן רציף.

ביקורות

ניתן לדעת הרבה על ספק אחסון אתרים באמצעות הביקורות הכתובות עליו. כמובן מאליו, הקריטריון הוא המצאותן של ביקורות חיוביות על הספק ו/או על אחד השירותים שהוא מספק – במקרה זה, ביקורת על אחסון אתרים מסוג כלשהו כנראה תצביע גם על טיב סוגי האחסון האחרים שניתן לקבל מהספק.

כוחה של השוואה

לא נתחיל לבצע השוואות בין הספקים וחבילות האחסון השונות, משתי סיבות:

הראשונה היא שזה יכול לקחת המון זמן.

השנייה, והחשובה יותר, היא ש-השוואה זו צריכה לבוא כפונקציה ישירה לצרכים ולהעדפות הפרטניים שלכם – ואתם אלה שמכירים אותם טוב יותר מכולם.

ברגע שתגדירו את הצרכים של האתר ואת דרישותיכם מספק האחסון בענן (או האחסון ה”רגיל” – תלוי בכם), וכמובן אחרי שתקראו את כל שנכתב עד כאן פעם נוספת, תדעו יותר טוב מה עליכם לחפש ומה עליכם לבדוק. כל עוד תבחרו בספק איכותי, וכזה שעונה על דרישותיכם ועל הקריטריונים האוניברסליים באופן הכי קרוב למלא, האתר שלכם ישגשג ויפרח, לפחות בכל הקשור לשרת המאחסן אותו.

לא בטוחים מאיפה להתחיל? הנה כמה שמות לבדוק:

Jetserver אחת החברות הוותיקות בישראל לאחסון אתרים, עם שירות לקוחות מעולה ואבטחה מתקדמת.

Cloudways – חברה מניו-יורק המספקת שרתי ענן, ופעילה גם בישראל (ללא תמיכה בעברית).

Vangus – חברת אחסון אתרים המשתמשת בתשתית הענן של גוגל וב-DNS של AWS.

uPress – חברה הממקדת את שירותי האחסון שלה סביב פלטפורמת וורדפרס.

קרדיט תמונה FREEPIK

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן