מי יורש חיית מחמד של אדם שנפטר? מה דיני ירושה וצוואה של חיות מחמד? אדם שקשור לחיית מחמד שלו, למשל כלב שיצו או חיה אחרת, רוצה לדעת שמישהו יטפל בה כראוי אחרי מותו, והיא לא תעלם באיזה חור שחור. חיית מחמד בין אם יפה או מכוערת, היא שונה מכל דבר אחר. היא לא מיטלטלין כמו מעיל קולומביה או מיקרו. היא גם לא נועדה רק בשביל ביוגרפיה באינסטגרם. האדם נקשר לחיה ורוצה לדאוג לעתידה למשל בצוואה מתאימה. כמו כן הוא יערוך ייפוי כוח מתמשך בו יינתנו הוראות מי יטפל בחיה עוד בחייו של האדם וכיצד.

כאמור להלן חשוב לתכנן מראש עם עו”ד צוואות וירושות את הטיפול בחיי האדם באמצעות ייפוי כוח מתמשך ולאחר הפטירה באמצעות צוואה.

למה חשוב לתכנן ירושת חיית מחמד?

חשוב לדעת שחיות מחמד יכולות לעתים קרובות לחוש בשינויים בסביבתן ועשויות להיות מושפעות מאובדן בעליהם. טיפול בחיית מחמד לאחר מותו של אדם כרוך בשילוב של תמיכה רגשית ושיקולים מעשיים, הן עבור חיית המחמד והן עבור האנשים המעורבים.

מי יורש חיית מחמד?

הבעלות על חיית המחמד של אדם שנפטר תלויה בגורמים שונים, לרבות רצונו של בעל חיית המחמד, מסמכים משפטיים כלשהם (כגון צוואה או נאמנות), וחוק הירושה. להלן כמה דברים שחשוב לדעת.

צוואה על חיות מחמד

אם הנפטר עשה צוואה עם הוראות ספציפיות עבור חיית המחמד שלו, הנחיות אלו יקבלו עדיפות. במסגרת הוראות אלו אפשר לקבוע מי יטפל, כמו חבר טוב שאוהב חיות או אגודה לחיות. כמו כן אפשר לדאוג לסכום שיישאר עבור הטיפול, כמו גם תמריץ כספי למי שייקח על עצמו את הטיפול.

ירושה לפי חוק הירושה

אם אין צוואה או שאין בה הנחיות ברורות, חיית המחמד נחשבת בדרך כלל כרכוש אישי על פי החוק. זה אומר שהיא יכולה ללכת לקרוב המשפחה הקרוב ביותר, הכל בהתאם להוראות חוק הירושה ודיני חלוקת עיזבון. כמובן שאם כמה אחים יורשים לפי חוק הירושה (לפירוט ראה כאן), לא יחלקו את חיית המחמד ביניהם, אלא רק אחד ייקח אותה לפי הסכם חלוקה בין היורשים, או לפי החלטה של בית המשפט לענייני משפחה.

אימוץ או שיקום מחדש

אם אף אחד לא מוכן לטפל בחית המחמד, יתכן שיקבל אותה חבר או אגודת בעלי חיים. במקרים בהם חיית המחמד היא גזע בעל ערך יעשה ניסיון למכור אותה. אם יש לה צרכים מיוחדים, עשויים להיות ארגונים מיוחדים שיכולים לסייע.

ניהול עיזבון לטיפול בחיית מחמד

במקרים מסוימים יצטרכו להגיש לבית המשפט בקשה למנות מנהל עיזבון. כך למשל אם יש עיכוב במתן צו ירושה או צו קיום צוואה, ולא יודעים מי יטפל בחיית המחמד בשלב הביניים.

ייפוי כוח מתמשך

עד כה דנו בהעברת בעל החיים והטיפול בו לאחר המוות. אולם גם בחיים יש מצבים בהם אדם כבר אינו כשיר לטפל בחיית המחמד שלו. אם לא יתכנן מראש התייחסות לסוגיה זו, בדרך כלל היא לא תטופל כראוי, או שמי שיטפל בה ויקבל החלטה זה אפוטרופוס שימנה בית המשפט לנכסיו.

לכן אם החיה שלכם חשובה לכם, מהרו לערוך ייפוי כוח מתמשך בעזרת עורך דין מומחה שיעזור לכם לקבוע הוראות ברורות מי יטפל, כיצד יטפל, אילו הוצאות יוכל להוציא בשביל הטיפול ועוד.

סיכום

בסופו של דבר, חשוב שתהיה תוכנית עבור חיות מחמד במקרה של מוות של אדם, במיוחד אם הם חשוב לבעליהם. החיה צריכה סביבה מוכרת ושגרת יום קבועה. בהיעדר הסדר פורמלי, זה תלוי במשפחה או במערכת המשפטית לקבוע מה קורה לבעל החיים. בעניין זה אין להקל בחשיבות הדאגה והתכנון מראש.

קרדיט תמונה FREEPIK

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן