לאחרונה את רואה עוד ועוד נשים שיש להן פירסינג באזורים שונים באוזן? ברור לך שגם את רוצה ואת תוהה איפה ואיך לעשות את זה? אם כך, עוד הרבה לפני שאת בוחרת את החנות הנכונה לעשות בה פירסינג, כדאי שתעצרי ותחשבי: איפה באוזן את רוצה את הפירסינג החדש שלך? האם את רוצה פירסינג הליקס? טראגוס? או שאולי את בכלל מאותן נשים שרוצות לעשות פירסינג דיית’? האמת היא, שגם לא מעט נשים שחולמות על פירסינג פשוט הולכות לאיבוד מול כל כך הרבה שמות ואפשרויות. המאמר שלפנייך יעשה לך סדר הדברים.
איך לבחור את המיקום הנכון לפירסינג שלך?
עוד לפני שנסביר לך מה ההבדל בין פירסינג הליקס ובין אפשרויות אחרות, צריך להבין איך למעשה בוחרים את המיקום הנכון. ההבדלים בין סוגי הפירסינג השונים קשורים לכמה נתונים. ראשית, מה מוצא חן בעינייך ואיך את יכולה להיראות יפה יותר. שנית, עד כמה את יכולה להתמודד עם כאב ולשאת אותו? ומעבר לכל אלה, חשוב לדעת שיש גם זמני החלמה שונים בין פירסינג הליקס למשל ובין פירסינג דיית’. לכן, בבואך לבחור את הפירסינג הנכון לך, בהחלט כדאי יהיה להשקיע מחשבה ולראות מה יכול להתאים לך יותר.
הליקס – שימי לב למיקום שאת בוחרת
אחד מהנתונים המשמעותיים ביותר שיכולים לעזור לך לבחור את הפירסינג החדש שלך, זה המיקום. במקרה של פירסינג הליקס , את יכולה לבחור את המיקום בעצמך. מדובר על פירסינג שלמעשה אפשר למקם אותו לאורך הקפל החיצוני של האוזן שלך, כלומר, בסחוס. מעבר לכך שהמיקום של פירסינג הליקס הינו מרשים ויפה, את תראי שגם מבחינת רמת הכאב מדובר על אופציה טובה. רמת הכאב כאן היא יחסית נמוכה עד בינונית. לכן, אם מה שמנע ממך עד היום לעשות פירסינג זה החשש מהכאב, אין ספק שאופציה כמו הליקס יכולה לבוא בחשבון. הנתון הנוסף שכדאי לך להתייחס אליו כשאת חושבת לעשות פירסינג הליקס, זו השאלה של זמן ההחלמה. בממוצע מדובר על כחצי שנה עד שנה, אך כמובן שזה משתנה בין אדם אחר לאחר. חשוב מאוד להקפיד שהפירסינג לא ייפגע, למשל מבגד שנתפס, שכן הוא ממוקם בחלק החיצוני.
פירסינג טראגוס – העגיל היפה במרכז הסחוס הקדמי
אפשרות נוספת שבהחלט כדאי לקחת בחשבון, היא לעשות פירסינג טראגוס. כאן המיקום יהיה שונה לעומת ההליקס, שכן מדובר על פירסינג שעושים במרכז הסחוס שבקדמת האוזן. רמת הכאב הנמוכה גורמת גם לפירסינג הזה להיות אהוב על נשים רבות, כך שגם לך שווה לבדוק זאת מקרוב. יתרון נוסף שמביא איתו פירסינג טראגוס , הוא זמן החלמה יחסית קצר, שכן תוך 4 עד 8 חודשים יסתיים שלב ההחלמה של העגיל הזה. מה שכן: אם את בוחרת לעשות פירסינג טראגוס, חשוב מאוד לא לישון על האוזן שבה את עושה את העגיל כדי להימנע מלחץ מיותר.
פירסינג דיית’ – הבחירה לאמיצות באמת
כאן אנחנו מדברות כבר על בחירה ששמורה לאמיצות בלבד. את תוהה מדוע? פשוט מאוד: מדובר על רמת כאב הרבה יותר גבוהה ביחס לאפשרויות אחרות. במקרה של פירסינג דיית’ מדובר על עגיל שעושים למעשה בסחוס הכי פנימי שיש לנו באוזן. מדובר על סחוס עבה יחסית, מה שמשפיע על רמת הכאב הגבוהה. מבחינת הזמן ההחלמה, מדובר על זמן יחסית ממוצע, שכן תוך חצי שנה עד שנה המקום יחלים. פירסינג דיית’ הוא פירסינג מרשים במיוחד, כך שאם חשוב לך לעשות פירסינג שאי אפשר להתעלם ממנו, זו יכולה להיות בחירה טובה.
קרדיט תמונה PEXELS