מה שהבינו מזמן באירופה, מתחילים היום להפנים גם בישראל. מותגי המטבחים המובילים בעולם כגון Bulthaup ,Boffi ,Poliform ועוד – כבר מזמן משתמשים בלוחות סיבית, אך בישראל הצרכנים מתקשים להיפרד מהסנדוויץ'. אז מה הצרכן הישראלי עדיין לא יודע? מדוע בעולם כבר מזמן אימצו מותגי העל את השבבית או בשמו המוכר – סיבית – ושכחו מהסנדוויץ'? האם הם טועים? התשובה כמובן היא לא! השוק הישראלי פשוט נשאר קצת מאחור…
מה שההורים שלכם עוד לא יודעים
תשאלו את ההורים שלכם והם יסבירו שהסיבית היא חומר נחות והסנדוויץ' הוא חומר איכותי יותר ועמיד יותר ללחות. אבל המצב השתנה כבר מזמן ומה שנשאר במקרה הזה אלה רק דעות קדומות… הסיבית של Egger יכולה להעיד על כך. לוח הסיבית של Egger הוא חומר דחוס בצפיפות גבוהה, משקלו קל, הוא אחיד ואפילו אנטיבקטריאלי. לנגרים הוא נוח לעיבוד, יש לו אחיזת בורג מצוינת וקליברציה (כיול) מושלמת. זהו החומר היחיד שלא מושפע משינויי טמפרטורה ובנוסף הוא גם ירוק יותר מהסנדוויץ', עמיד בפני מזיקים ולא מכיל חומרים רעילים.
הלוח הירוק Hydro 3P של Egger מכיל רכיבים שמוסיפים לו עמידות בתנאי לחות, מה שעושה אותו חומר גלם מושלם לבניית מטבחים וארונות אמבטיה – מקומות בהם יש לחות. הסיביות של Egger מגיעות במגוון גדול של צבעים, עיצובים וגימורים בציפוי מלמין. הלוחות מיוצרים בטכנולוגיות המתקדמות בתחום – חומרי הגלם מסונכרנים עם העיצוב ויוצרים חומר שהוא לא רק איכותי ועמיד אלא מרהיב ביופיו ובשלל צבעים. לעומתו הסנדוויץ", שמגיע לארץ ברובו מסין הוא חומר ”חי" ללא קליברציה. עוביו משתנה בנקודות שונות, הוא פחות נוח לעיבוד ,משתנה בשינויי טמפרטורה ופחות ירוק מהסיבית.
הנתונים שאתם חייבים להכיר!
- התנפחות בחשיפה למים – סיבית Hydro 3P עמידה פי 2 – 3 יותר מאשר סנדוויץ' באותו עובי – גם אם הוא מצופה פורמייקה! בדיקות מעבדה חושפות כי נפח הסנדוויץ' גדל ב 1.8 בחשיפה למים במשך שעתים לעומת 0.85 בלבד עם סיבית ירוקה של אגר.
- התנגדות לשליפת בורג – לפי בדיקות מעבדה שנעשו על פאת רוחב, פאת אורך ועל פן עליון, סנדוויץ' מגלה התנגדות פחותה משל סיבית Hydro 3P בכל הסעיפים!
אז מה, זהו סוד שמסתירים מהלקוחות?
אם תשאלו את כל הנגרים יצרני המטבחים והארונות בארץ הם יסכימו עם כל מילה. לעצמם הם ישתמשו בלוח הירוק של Egger, אבל הרצון לזרום עם דרישות הלקוח והחוסר רצון להתמודד עם התנגדויות בשל חוסר הידע של הלקוחות משאיר את השוק באותו מקום שהיה לפני 30 ו 40 שנה עם אותו חומר גלם מיושן והרבה פחות טוב. התקווה עדיין קיימת לקדמה ולעבר השבבית, יצרני מטבחים כמו "רגבה" ועוד נגרים איכותיים רבים אחרים בארץ, בחרו לעשות את השינוי לטובת הלקוחות שלהם ולטובת מוצרים ברמה הרבה יותר גבוהה – ועברו לעבוד עם לוחות סיבית. זה לא כדי לחסוך בכסף, כי הסיבית לא זולה יותר, אך הם בוודאות מספקים ללקוחותיהם חומר גלם ומוצר הרבה יותר איכותי. עם זאת, גם כשמדובר על לוחות סיבית חשוב לבחור את הספק הנכון. יש ספקים רבים שמשווקים בארץ חומרים פחות איכותיים, אך לוחות הסיבית של Egger – המותג האוסטרי הותיק – מיוצרים בתקנים האירופאים המחמירים ביותר. לכן, אם אתם משקיעים עשרות אלפי שקלים במטבח או בארון ובכלל בשיפוץ הבית – חשוב שתבדקו עם איזה חומרים עובד הנגר שלכם. לא תמיד איכות החומר היא בהתאמה למחיר הגבוה שאתם משלמים.
זכרו – יש סיבית ויש את Egger . ורק ל- Egger יש את ה Hydro P3
קרדיט לתמונות – egger