אם אתם הורים טריים ורק עכשיו מתחילים להתוודע לעולמם המופלא של התינוקות, סביר להניח שכבר גיליתם עולם מופלא לא פחות – מזון מוכן לתינוקות, בדמות מחיות, קרקרים, ביסקוויטים ושלל סקוויזים למיניהם. לכל הגרסאות הצבעוניות הללו הניבטות אליכם מעל למדפי הסופר יש גרסאות בריאות יותר, זולות יותר ותתפלאו – בכלל לא מסובכות להכנה. איך עושים זאת נכון? הינה כמה טיפים להכנת כמה מהמנות שהשפים הצעירים הכי אוהבים.
חברו הטוב ביותר של ההורה: בלנדר
אתם יכולים להשתמש בידיים, בשלל סכינים ואפילו בשיניים למען המטרה הנעלה – טחינת המזון כך שיתאים לחכו הרך של התינוק, אך האמת היא שבלנדר יכול להפוך את החיים שלכם להרבה יותר קלים. בלנדר איכותי או מעבד מזון יסייע לכם להגיע למרקם מדויק בכמה שניות, וכך תוכלו להכין מרקים לתינוקות או מחיות פירות לשלב ההתחלתי של הטעימות, ובהמשך גם מאפינס, פנקייקים עם פירות, פשטידות ועוד מגוון מנות בריאות וטעימות שהידיים הקטנות נהנות לאחוז בהן – ולזלול! פשוט לטחון, לערבב בהתאם לדרישות המתכון, ביקור קצר בתנור – ויש לכם את זה!
העדיפו תמיד לבחור פירות וירקות בעונתם
זה לא שאם תבחרו בננה ירוקה תקבלו קקי ירוק או אם התות לא יהיה בול בעונה החך אנין הטעם של התינוק ידחה אותו – אבל בחירה בפירות וירקות בעונתם זה פשוט הרבה יותר בריא. כך התינוק נהנה מתוספת של חומרים מזינים, ויטמינים וגם הרבה טעם לכל מנה ולאט לאט כשהוא גדל הוא גם לומד להבין מהי העונה של כל פרי וכל ירק, היכן הם גדלים ובאיזה אופן צורכים אותם – גם טעים, וגם שיעור חקלאות על הדרך!
לירקות ופירות יש הרבה טעם – אל תתפתו להוסיף טעמים
בעוד שאנחנו המבוגרים נהנים מטעמים עמוקים, מגוונים ועזים – החך הלא בשל של תינוקות לא זקוק לתוספות כלל – מהטבע, ישר לצלחת! אל תרגישו שאתם חייבים לתבל את המזון שאתם מכינים בתבלינים רבים או חזקים, והשתדלו להמעיט ככל הניתן במלח או תבלינים עם תוספת מלח. זה לא בריא, ובאמת שהתינוק שלכם לא זקוק לכך. במקום זה, העדיפו להעשיר את האוכל עם מעט יצירתיות ושחקו עם הטעמים הטבעיים שלו. הוסיפו עשבי תיבול טריים, קטניות וירקות למנות השונות ותיהנו מכך גם אתם!
לא מבשלים כל יום
בפעם הראשונה שתפשירו מנה שהכנתם לתינוק ותגלו שתוך שתי דקות יש לכם ארוחה מלאה בלי שהצטרכתם לעמול כלל – אתם תודו לנו. יחד עם הבלנדר, המקפיא הוא חברו הטוב של ההורה הטרי. הקפאת המזון לא פוגעת בערכיו התזונתיים, כך שתוכלו פשוט להכין כמויות גדולות של מנות שהתינוק שלכם אוהב או מתנסה בהם, להקפיא את היתר ופשוט לחמם לפני הארוחה.
תוכלו להקפיא כך מרקים לתינוקות , מאפינס, קציצות ושלל מאכלים נוספים, ולהתחיל כך כבר משלב הטעימות כדי לא להשליך את שאריות המזון שהתינוק לא אוכל (מאחר ומדובר בכמות מועטה כל כך). את המזון תוכלו להקפיא בקופסאות זכוכית ייעודיות להקפאה, מכלי אחסון אטומים, מגשים המשמשים לאחסון מזון (דומים למגשי קרח) ואפילו בשקיות חלב אם.
חשוב רק לשים לב שהמזון אטום וכדאי גם לסמן על גבי האריזה מהי תכולתו ומתי הקפאתם אותו. ככלל כדאי להשתמש במוצרים מוקפאים עד שלושה חודשים מיום ההקפאה. הסיבה שבגללה כדאי לסמן את תכולת המזון היא פשוט כדי למנוע בלבול – לא מעט מנות עשויות להיראות בדיוק אותו הדבר אחרי הכנתן (מאפינס גזר בטטה או מאפינס דלעת – מי יודע מה ההבדל?).
קרדיט לתמונות FREEPIK