שחור, לבן וטעים – על עוגת השיש

עוגת השיש הבחושה היא פשוטה אומנם, אך היא מדויקת מאוד בטעמה. אולי תופתעו לגלות כי לעוגה זו היסטוריה עשירה למדי שוודאי תיהנו להכיר. במאמר זה בחרנו להביא בפניכם את סיפורה של העוגה הקלסית הזו, לצד טיפים נפלאים שיסייעו לכם להכין אותה בצורה הטובה ביותר. הבה נצלול יחד אל סיפורה של עוגת השיש.

ההיסטוריה העשירה של עוגת השיש

לכאורה, עוגת שיש היא פשוטה מאין כמוה, שהרי מדובר סך הכל בעוגה בחושה שבה מעורבבות יחד בלילה חומה ובלילה לבנה. יחד עם זאת, לעוגה זו היסטוריה מעניינת אשר הביאה לידי כך שעמים רבים ברחבי העולם מתענגים עליה.

במקור עוגה זו מגיעה מגרמניה, שם היא ככל הנראה הוכנה לראשונה בתחילת המאה התשע עשרה. בגרסה המוקדמת, החלק הכהה יותר של הבלילה קיבל את צבעו משילוב של תבלינים שונים. כיום, החלק הכהה של הבלילה לרוב יקבל את צבעו מתוספת של אבקת קקאו עשירה. עוגה זו היא בעצם חלק משורה של קינוחים יהודיים מפורסמים, כך שיש לה לא רק היסטוריה עולמית אלא גם היסטוריה יהודית.

מגרמניה הגיעה העוגה לארצות הברית והכנתה במקום זה תועדה כבר באמצע המאה התשע עשרה. רק לקראת סוף המאה התשעה עשרה החלו להשתמש בשוקולד כדי להכהות את חציה השני של הבלילה. מאז ועד היום עוגה זו זכתה להצלחה גדולה בעולם כולו וגם כאן בישראל היא חלק מעמוד התווך של עולם האפייה היהודי.

וריאציות של עוגת השיש

כיום, עוגת השיש לא תמיד תכיל את השילוב הקלסי של שוקולד ובלילה לבנה. למעשה, ישנן שלל וריאציות מהנות שבהן תוכלו להתנסות. לדוגמה, תוכלו להכין עוגת שיש של שוקולד וריבת חלב, כטוויסט מעניין למתכון המסורתי. אפשרות נוספת היא לשלב טעמי פירות בבלילה הלבנה, כמו מנגו או בננה. אנו ממליצים גם לנסות את השילוב של שיש וניל וקינמון, אשר יחליף את בלילת השוקולד. השילובים האפשריים הם בלתי נגמרים, לכן לאחר שהתנסיתם בגרסה הקלסית של העוגה, אנו ממליצים לנסות לשלב טעמים אהובים אחרים.

טיפים להכנת עוגת שיש מעולה

עוגת השיש בבסיסה היא למעשה עוגה בחושה. העוגה הבחושה היא עוגה פשוטה מאוד להכנה, הדורשת במתכונה הבסיסי שילוב של מצרכים אותם ניתן למצוא כמעט בכל בית. לכן, הטיפים להכנת עוגת השיש המושלמת למעשה כוללים טיפים להכנת עוגה בחושה מצוינת. הינה כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

ראשית, נתחיל בטיפ לשילוב שני צבעי הבלילות בצורה שתעניק לכם את סגנון השיש הרצוי. מומלץ להתחיל במזיגת הבלילה הלבנה לתבנית. מעל לבלילה הלבנה שפכו את הבלילה החומה וערבלו בעדינות באמצעות סכין. השתדלו להימנע מערבוב יתר אשר יגרום לשתי הבלילות להתאחד ולאפקט השיש להיעלם.

בהכנת עוגות בחושות, כמו גם בהכנה של כל עוגה באשר היא, חשוב לקרוא את כל המתכון לאורכו בטרם ההכנה. כך תוכלו לוודא שאינכם מפספסים אף פרט במתכון ותוכלו להיערך בהתאם להכנתו.

באשר למצרכים היבשים של העוגה, מומלץ לנפות אותם בטרם הוספתם לבלילה. כך תוכלו למנוע היווצרות של גושים ולהימנע מערבוב יתר. במקרה של עוגת שיש, ערבוב יתר אינו רצוי בהחלט, שכן הוא מעודד היווצרות של קשרי גלוטן אשר יביאו ליצירת עוגה דחוסה מאוד.

אם אתם רוצים להוסיף תוספות לעוגה שלכם, כמו שבבי שוקולד למשל, מומלץ לקמח אותם מעט בטרם ההוספה. הקמח ימנע מהתוספות שלכם לשקוע לתחתית ויבטיח פיזור אחיד לכל חלקי העוגה. כמו כן, חשוב להקפיד לחתוך את התוספות קטן מספיק. פעולה זו גם היא תמנע שקיעת תוספות לתחתית מפאת משקל כבד מדי.

ככלל, חשוב מאוד להקפיד על כל הנחיות המתכון, גם להנחיות סדר הוספת המרכיבים וגם להנחיות ההכנה של המרכיבים לערבוב. למשל, ישנם מתכונים הדורשים הקצפה של הביצים בטרם הוספתן לבלילה. להקצפה ישנה חשיבות גדולה במתכונים הדורשים זאת, שכן הם אלה אשר יבטיחו לכם עוגה בעלת מרקם אוורירי. גם סדר הוספת המרכיבים ישפיע על מרקם העוגה וטעמה, לכן מומלץ לעקוב אחר המתכון בדייקנות רבה.

לסיכום, עוגת השיש היא עוגה פשוטה אומנם, אך זהו גם מקור קסמה. אם מתחשקת לכם עוגה מנחמת עם ניחוח של בית, אין ספק כי זוהי הבחירה הטובה ביותר.

מנוי
הודע ל
guest

0 תגובות
ישנים
חדשים פופולרים
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
Forgot your password?

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.

דילוג לתוכן